Kako izbrati 6-palčni pametni telefon: strokovni nasveti, specifikacije, modeli in pregledi

"No, zakaj imate takšno lopato?" - vprašanje takšnega načrta za reševanje problemov (pametni telefoni več kot 6 palcev) zvenijo vedno manj, saj je večina uporabnikov cenila vse prednosti. Zaslon takšnih pripomočkov je odličen za celovito deskanje, gledanje filmov in fotografij, kot tudi igranje iger in delo z dokumenti. Tudi med banalno nastavitvijo SMS so pametni telefoni, ki so večji od 6 palcev, veliko bolj priročni kot njihovi mali kolegi, zahvaljujoč veliki virtualni tipkovnici. Poleg tega, sama naprava, za razliko od istih tablet, enostavno prilegajo v žep, zaradi česar je še bolj univerzalni pomočnik.

Kljub vsem prednostim pametnih telefonov s 6-palčnim zaslonom pa mobilni trg ni najbolj priljubljen segment. Vsaj statistika proizvajalcev pripomočkov pravi, da vse ni tako gladko, kot bi bilo zaželeno. In če iz paleto pet-palčni modeli pametnih telefonov samo zori v očeh, potem lahko med vidiki razlikujejo več kot deset modrih predstavnikov, ki jih je treba pogledati.

Kaj iščemo?

Vredno je reči, da izbira 6-palčnih pametnih telefonov z iskreno proračunsko nišo ni vredno. Da, prihranili boste nekaj tisoč rubljev, toda na koncu boste dobili nerazumljiv hibrid, ki bo visel na vsakem koraku, škripal na dotik zaslona in se na splošno rušil ob vsaki priložnosti. Glede na to, da bomo najboljši pametni telefoni (6 palcev in več), od dobrihdokazane proizvajalce, ki ne skrbi samo za lastno korist, ampak tudi za svojo stranko.

To je odvisno od modelov s tega seznama, zato je vredno preučiti, preden si na krivec shranite mobilne pripomočke. Vse spodaj navedene naprave so opravile številna preverjanja in so bile odobrene za nakup s strani strokovnjakov na tem področju.

Lenovo Vibe Z2 Pro

Lenovo se je relativno hitro znašel na trgu mobilnih naprav, kljub dejstvu, da se je lansiranje telefonov v letu 2011 začelo. Po nekaj letih je blagovna znamka resno tekmovala s tako častnimi proizvajalci kot sta Sony in Samsung. Zahvaljujoč uspešni pogodbi z Intelom so se začeli pojavljati zelo dobri pametni telefoni s 6-palčnim zaslonom, med katerimi je tudi linija Vibe. Niz čipov v seriji Qualcomm nam je omogočil znatno povečanje produktivnosti pripomočkov, poleg tega pa je določil ceno na sprejemljivi ravni.
Model Z2 Pro je poceni 6-palčni pametni telefon, ki deluje na Snapdragon 801 s štirimi jedri, ki delujejo na 25 GHz. Grafična komponenta ustreza precej močnemu sistemu Adreno 330, zato lahko igranje na problem najdete v vsaki sodobni igri. Poleg tega je naprava dobila odlično glavno kamero na 16 MP, ki vam omogoča, da ne samo, da naredite neverjetne fotografije, ampak tudi odstranite valje v 4K-roll. Po pametni obremenitvi je bil izbran ustrezen Quad HD zaslon (490 dpi s 2560 x 1440 slikovnih pik).

Značilnosti stroja

6-palčni pametni telefon Z2 Pro podjetja "Lenovo" ima še eno močno stran - to je avtonomen časdelo Naprava je opremljena z zmogljivo litij-polimerno baterijo z zmogljivostjo 4000 mags. Glede na to, da je niz čipov zelo sprejemljiva raven varčevanja z energijo, se avtonomija poveča za vsaj 30% v primerjavi s podobnimi pripomočki v tem segmentu, ki delujejo na starejših platformah. Če izklopite Wi-Fi in GPS, lahko brezskrbno uživate v videoposnetku pri najvišji ločljivosti za malo več kot 8 ur.
Lastniki v svojih odgovorih precej toplo sprejeli pametne telefone z diagonalo 6 palcev serije Vibe Z2 od Lenovo. Zelo zadovoljen s številnimi "pametnimi" nadevi, odličnimi funkcijami zaslona in dobrim trajanjem baterije. Nekateri so grdili zaradi pomanjkanja vmesnika SD za pomnilniške kartice drugih proizvajalcev (oblikovalci družbe Lenovo menijo, da je 32 GB integriran čip dovolj) in en zvočnik, vendar je te trenutke zelo težko imenovati kritične. Še posebej, ker je cena pripomočka daleč od pregrevanja.

Huawei Ascend Mate 7 Premium

6-palčni pametni telefoni Ascend Mate podjetja Huawei delujejo na lastni Hi-Silicon Kiriyn 925 platformi s frekvenco 17 GHz. V paru s procesorskim video čipom "Mali" serija Т628МР4 deluje. Na voljo je tudi 3 GB RAM-a /RAM-a in 32 GB pomnilnika za potrebe uporabnika.
Model ima ločljivost Full HD 1920 x 1080 slikovnih pik pri gostoti slikovnih pik 368 ppi. Poleg tega je naprava dobila zelo dobro 4100 mcd litij-polimerno baterijo. Popolnoma se je ujemala z zasnovo problema in mu dala dva dni avtonomnega dela v načinu povprečnega obremenitve, ki je za napravetakšen načrt je trden argument za pridobitev. Lastniki v svojih pregledih še posebej toplo pohvalil oblikovalce za možnost razširitve notranjega pomnilnika do 128 GB s pomočjo zunanjih SD-pogonov. Nekateri se pritožujejo nad neprijetno režo za kartico SIM, vendar se po nekaj "vajah" navadite nanj.
Še ena zanimiva lastnost Huaweijevega pametnega 6-palčnega pametnega telefona je prisotnost tehnologije, ki jo ima lastnikovo znanje o prstnem odtisu. V tem trenutku ustreza izredno inteligentni koprocesor "Smart I3", tako da se branje vzorca odvija skoraj v trenutku, in prst na senzorju prstnih odtisov se lahko uporabi popolnoma pod katerimkoli kotom. Poleg tega niti vlažna površina pripomočka niti mokra roka uporabnika ne bosta preprečili, da sistem pozna lastnika. Senzor zaradi visoke gostote pik na palec (508 ppi) vedno deluje po potrebi in ni bilo nobenih težav z njim. Seveda takšne napredne tehnologije ne bi mogle vplivati ​​na ceno naprave, vendar je vredno.

Gionee Elife E8

Znamka ni primerna za številne ljubitelje mobilnih pripomočkov, vendar proizvaja precej kakovostne pametne telefone z zaslonom 6 palcev. V tej liniji je podjetje postavilo na kamero, kjer ima glavna matrika odličen stabilizator slike in 24-megapixel overclock, spredaj in zadaj pa 8 MP - le izgovor za vzvišenega ljubimca.
Še več, možnosti zadnje kamere vam omogočajo, da posnamete posnetke pri 120 MP, zaradi kompilacije več fotografij v eni. Vsi pametni telefoni nimajo takšnih prednosti 65palcev od premium segmenta. Poleg odličnih lastnosti kamer je naprava opremljena z interpretacijskim zaslonom s Quad HD prevrnitvijo in pikami z zadostno gostoto (490 ppi). Namesto znane IPS matrične tehnologije, imajo 6-palčni pametni telefoni Elife prikazovalnike AMOLED. Nekaterim morda ne bo všeč ta sodobna inovacija iz več razlogov, toda dejstvo je, da je rezultat lepa slika. Model E8 je vodilna blagovna znamka, zato je dobil zelo dober "nadev": procesor razreda Mediatek na osmih jedrih, 3 GB RAM /RAM, senzor prstnih odtisov in dobro 3500 mAh baterijo. Seveda bi lahko podjetje za svojo vodilno vlogo postavilo hranilni element in še bolj resno, vendar blagovna znamka ni samo rešila tega. Mnogi lastniki v svojih pregledih so se spraševali, zakaj, ob taki kakovosti niz čipov na krovu z omamljanjem zaslon, model prejel plastike, pustiti dostojno material, vendar ne kovinski primeru? Ta trenutek bo za mnoge kritičen, če pa vas skrbijo vaši pripomočki in jih ne vzamete na ekstremnih potovanjih, je Elife E8 spodobna možnost.

"Motorola Nexus 6"

Pripomočki razreda "Nexus" imajo posebno vlogo. Ni pomembno, kdo jih izdeluje: Samsung, LG ali NTS - najprej so postali obraz "čistega" operacijskega sistema Android, kar pomeni, da ne vključuje lupin tretjih oseb, tudi nekatere aplikacije ali dodatke. Za mnoge uporabnike je to zelo pomembna točka, saj se je večina lastnikov pametnih telefonov večkrat pritoževala proizvajalcem za veliko "smeti" na svojih namiznih računalnikih,tako v samem sistemu.
Po tem, ko je "Lenovo" leta 2014 odstranil znamko "Motorola", so mobilni pripomočki postali veliko bolj produktivni in pametni telefoni z zaslonom 6 palcev. Novi model Nexus 6 ni proračunska naprava, zato je prejel spodoben nabor čipov: Snapdragon 805 s taktno hitrostjo 27 GHz, 3 GB RAM /RAM na krovu in zmogljiv grafični sistem Adreno s serijo 420. Na splošno so se naprave Nexus od konkurenčnih analogov svojega segmenta (62 "pametni telefoni Samsung," Sony "ali" Huawei ") vedno razlikovale po produktivnosti. Primerjalni testi kažejo navidezno prednost pripomočka v primerjavi z drugimi. Toda tudi sorazmerno skromna zadnja (13 Mp) in sprednja (16 MP) kamera je narejena tako, kot bi morala. Glavna kamera lahko posname zelo dobre fotografije - in video posnetke v ločljivosti 4K, zahvaljujoč optičnemu stabilizatorju.

Posebne lastnosti pripomočka

Še posebej radovedni uporabniki bodo opazili, da 6-palčni pametni telefon dejansko ne. Kakovost zaslona AMOLED je le malo več kot 596 ". Kljub temu pa je gadget prejel popolno Quad HD postavitev in ustrezno ločljivost 2560 x 1440 slikovnih pik, z dobro gostoto pik na palec - 493 ppi. bilo bi lepo imeti nekakšno zmogljivo baterijo, vendar je proizvajalec iz neznanega razloga svoj pripomoček opremil z litij-polimerno baterijo za 3220 mag, ki je, sodeč po polnjenju, povprečni kazalnik.na zahtevo, in od transporterja se vsi isti modeli spuščajo. Vendar pa obstaja majhna zmogljivost in njene prednosti - polnjenje baterije je skoraj trenutno (po standardih drugih analogov) in traja nekaj manj kot eno uro. V tej pomembni vlogi je igral tehnološki adapter iz serije Turbo Charger in posebnosti same baterije. Še ena točka, ki jo omenjajo lastniki v svojih odgovorih, ni najbolj prijetna - to je pomanjkanje sposobnosti za delo s SD-nosilci drugih proizvajalcev, zato bodo morali kupci takoj izbirati med modeli z 32 ali 64 GB notranjega pomnilnika. Kljub vsem zgoraj navedenim slabostim pa je model uspel in stane denar, ki ga je porabil.

Oppo R7 Plus

Oppov 6-palčni pametni telefon R7 naj bi bil premija, vendar se mnogi izkušeni uporabniki sprašujejo, zakaj je model dobil tako staro "srce" v osebi Snapdragona 615. Iz pripomočka, katerega cena je 30 tisoč. rubljev, ki čakajo na bolj sodoben nabor čipov.
To je verjetno edini neprijeten minus, vendar je v drugem pametnem telefonu vse v redu: zasnova iz aluminijeve zlitine, interpretativni senzor prstnih odtisov, 64 GB vgrajenega pomnilnika in 4 GB operacijski sistem. Na splošno model izgleda zelo trdno, monolitno in navdihuje zaupanje. Zaslon AMOLED deluje v tandemu z zmogljivim grafičnim pospeševalnikom Adreno 405 z overclockom v polni visoki ločljivosti in dobro točko (367 ppi). Za zajemanje video in foto materialov so na 13 (zadnjem) in 8 (sprednjem) megapikslu dobro opremljene zelo dobre kamere, prva pa je sposobna fotografirati pri 50 Mp, zahvaljujoč kombinaciji okvirjev. Glavna prednost Oppo R7 pred drugimi analogi je zmogljivostakumulatorja (4100 mAh) in baterije. Nekateri lastniki v svojih pregledih se pritožujejo nad baterijo, ki je ni mogoče odstraniti, kljub temu pa bo pripomoček z običajno obremenitvijo zlahka živel do dva dni. Poleg tega je zaradi uvedbe tehnologije VOOC napravo mogoče relativno hitro polniti. Prav tako uporabniki ugotavljajo, da ni povsem jasen in da ni vedno primeren in združljiv: hkrati lahko delate z dvema SIM-karticama ali iz ene, vendar v povezavi s SD-pogonom. Kar je proizvajalec vodil s tem, da je opremil takšne "čipe", ni povsem jasno, toda tega trenutka je nemogoče imenovati kritični - lahko se navadite na to funkcijo.

Sony Xperia C5 Ultra

Pripomočki iz serije niso najmočnejši nabor čipov, toda ko gledate na demokratično ceno pametnega telefona, takšne "malenkosti" gredo v ozadje. Pod naslovnico bomo videli povprečno zmogljivost procesorja Mediatek iz serije MT6752 na osmih jedrih. Glede na grafično komponento, isti povprečni čip, "Mali T760", odgovori - skratka, model C5 ni najpametnejši pametni telefon v svojem segmentu.
Na krovu je 16 GB vgrajenega pomnilnika, ki se lahko poveča do 64 GB s karticami SD in 2 GB RAM-a. Šest-palčni zaslon Full HD lahko "prebavi" vsako aplikacijo za pametni telefon. Baterija se ne razlikuje v velikih zmogljivostih - samo 2950 MAG-ov, vendar lahko zaradi varčevanja z energijo Ultra Stamina bistveno povečate avtonomijo. Ni potrebno govoriti o večdnevnem delu, ampak do večerazagotovo napolnite pripomoček. Ena od očitnih prednosti naprave so očarljive značilnosti sprednje kamere pri 13 MP, tako da se ljubitelji "sebijnut" nekje v slikovitem kraju, zagotovo ne razočarajo. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, se je izkazalo, da je naprava precej razumna in uravnotežena v smislu cene in kakovosti, kar pomeni, da dobite točno toliko, kot plačate.

Huawei P8 Max

Še en odličen predstavnik Huawei z zaslonom 68. Glede na njegove značilnosti je model skoraj identičen vodilni P8 brez predpone "Mach". Ena od glavnih značilnosti podjetja je posebna pozornost v času avtonomnega delo njihovih naprav.P8 Mach ni bil izjema in je prejel baterijo za 4360 čarovnika, kar se načeloma lahko imenuje nekaj rekordov med podobnimi modeli tega segmenta.
Kljub dobremu trajanju akumulatorja se lahko življenjska doba baterije imenuje vodilna, saj se gadget polni z odlično zmogljivostjo, kar pomeni, da "prehranjevanje" baterije ni po dnevih, ampak po urah. Kljub temu lahko pri srednjih načinih obremenitve model traja nekaj manj kot en dan in pol (vendar kaj!). Grafični procesor Hi-Silicon Kirin 930, grafični čip Mali T628 in 3 GB RAM-a /RAM-a, vam omogočajo, da brezhibno delate v vseh aplikacijah, brez kakršnihkoli dodatkov, zavor in drugih aplikacij. Poleg tega bo tehnološka rezerva "nadev" trajala vsaj nekaj let. Poleg tega so uporabniki v svojih pregledih zabeležili zelo dobre možnosti obehkamere, kjer je glavni zaslon opremljen z optičnim stabilizatorjem in je sposoben vzeti resne videe pri zelo visoki ločljivosti. Možnosti sprednje kamere so povsem dovolj za interpretacijo selphi in komunikacijo na "Skype". Model lahko imenujemo uspešen in si zasluži nakup.

Sorodne publikacije