Kaj naj storim, če disk SSD ni definiran?

Kljub očitnim prednostim SSD-ja, ki vam omogoča, da trde diske potisnete iz računalnika, se mnogi solid-state pogoni srečujejo s številnimi težavami. Kaj naj storim, če disk SSD ni več definiran? V tem članku je opisanih več korakov za odpravljanje težav. Prav tako lahko ugotovite vzroke za te težave in kako se jim izogniti.

Kaj je SSD?

SSD je visokohitrostni pogon SSD, brez mehanskih delov. Hitri prenos podatkov omogoča takojšen zagon in zagon sistema. Pomanjkanje mehanskih delov zagotavlja trdnost in shranjevanje pogona, če je padel. Ena od prednosti je tudi nizka poraba energije, saj ta kakovost omogoča disku, da porabi manj energije in tako ohranja optimalno temperaturo.


Vendar pa mora biti za preverjanje lastnosti diska povezana. Lahko se zgodi, da disk SSD ni zaznan. Potem morate rešiti problem.

Razlogi za povezavo

Prvi razlog, da disk SSD ni definiran, je napaka pri inicializaciji. Obstajajo primeri, ko se po namestitvi pogona v računalnik ne inicializira v sistemu. Lahko jo popravite samo z roko. Za začetek morate poklicati svojo konzolo s kombinacijo programa Win + R. Zdaj pokličite ukaz compmgmt. msc in pritisnite "ok". Odpre se nadzorna plošča računalnika, na kateri morate izbrati zavihek Upravljanje diska.
Ko najdete pravi pogon, ga kliknite z desno miškino tipko in izberite možnost "inicializiraj disk". Nato morate v polju "Disk 1" odkljukati, nato pa postavite kljukico pred vrednost MBR in zaklenite rezultat s klikom na gumb V redu.


Zdaj morate ustvariti preprosto, tako da izberete ustrezno funkcijo. Odpre se okno z imenom "Ustvari novega čarovnika za obseg", v katerem kliknemo "Naprej". Nato izberite velikost nosilca, program bo ponujal največjo in najmanjšo vrednost, po kateri je nemogoče zapustiti. Nato morate določiti črko, ki bo kazala na ime. Prišel je čas za zadnji korak - oblikovanje particije. Sistem oblikuje podatke in ustvari nove nastavitve, tako da je disk popolnoma funkcionalen. Tukaj je rešitev problema, če disk SSD v operacijskem sistemu Windows ni definiran.

Črka pogona ni določena

Če pogon SSD ni podan, je lahko razlog pomanjkanje črke. To storite tako, da ponovite prva dva koraka prejšnje različice, da pridete v meni za upravljanje diskov. Nato z desno miškino tipko kliknite želeni pogon in izberite možnost "Spremeni črko pogona ali pogonsko pot".
Zdaj, ko se je pojavilo pojavno okno, morate najti gumb "Uredi" in dodeliti črko pogona.

Manjkajoči odseki - popravilo programske opreme

Disk SSD ni definiran ali je njegov status "Not initialized"? To se lahko zgodi tudi pri dolgotrajni uporabi trdnega stanjapogon Situacija je približno taka: pogon prikaže pogon v meniju, v mapi "Moj računalnik" pa ne omenja.
Razlogi za pojav takega dejavnika so lahko:
 • Virusi. Če je bil disk izpostavljen virusnemu napadu, je to vedenje zelo verjetno.
 • Napaka. V primeru nepravilnega delovanja pogona se lahko pojavi napaka v programski opremi, kar ima za posledico poškodbo MBR datotek in tabel.
 • Najlažji način za odpravo te težave je izvedba inicializacije diska. Če ostanejo pomembni podatki na disku, bo naslednja metoda pomagala odpraviti to težavo, če disk SSD ni zaznan. Obnova oddelka je bolje narediti izkušena oseba, ki se je vsaj enkrat morala ukvarjati s podobnim problemom. Prav tako ni priporočljivo storiti naslednjega, če ima pogon nameščen licenčni operacijski sistem.

  Program za popravilo SSD

  Program za popravilo se imenuje čarovnik za particioniranje MiniTool, ki ga morate zagnati in poiskati črko diska. Z desno miškino tipko kliknite možnost Obnovitev particije.
  Po tem se izbere območje, v katerem bo disk pregledan. Redko se zgodi, da uporabnik ve, kateri sektor je neuspešen, zato je najbolje, da celoten skeniramo s polnim diskom. Še enkrat, morate izbrati med hitrim skeniranjem in popolnim skeniranjem. V prvem primeru je na voljo hitro skeniranje, ki omogoča obnovitev samo skritih ali izbrisanih particij. Druga različica je bolj radikalna, saj pregleda celoten pogon. To je metoda za odpravljanje težavdlje.
  Ko je skeniranje končano in program najde vse dele, morate klikniti Dokončaj. Operacijo morate zakleniti s tipko Apply, ki se nahaja v zgornjem levem kotu programskega okna. Ta metoda je zelo produktivna, če disk SSD ni zaznan.

  Delovanje SSD v BIOS-u

  Obstajajo tudi primeri, ko SSD pogon ni definiran v Bio. Vzroki za to težavo so lahko naslednji:
 • Izključena vrata SATA, na katera je priključen pogon SSD. Da bi odpravili ta problem, boste morali poznati svoj bios. Pojdite v meni in povežite želena vrata, nato pa se bo v programu prikazal pogon SSD.
 • Neveljaven način pristanišča SATA. Ta problem je rešen tudi v Bios, v oddelku, ki je odgovoren za pogon.
 • Nepravilne nastavitve BIOS-a. To se zgodi, da program nepravilno opravlja svoje delo. Da bi zagotovili, da je razlog prav ta, pokličite meni z nastavitvami in si oglejte sistemski datum. Ustrezati mora veljavnemu. V nasprotnem primeru boste morali zamenjati baterijo Bios.
 • Razlog, da disk SSD ni več definiran, je lahko v kablu. Potrebno je preveriti fizično poškodbo in jo nadomestiti, če jo najdemo.
 • Sorodne publikacije