Kako onemogočiti OneDrive v Windows 10. Načini zaustavitve in brisanja

Mnogi uporabniki desete različice operacijskega sistema Windows so verjetno opazili, da tudi v standardnem Explorerju obstaja aktivna storitev OneDrive. Upoštevali bomo, kaj je OneDrive in kako onemogočiti to storitev. Poleg tega bo podanih nekaj nasvetov za storitev. Napaka OneDrive v operacijskem sistemu Windows 10 je neprijetna za večino uporabnikov zaradi sinhronizacije storitve s samim sistemom in računom, z izjemo povezave s strežniki Microsoft. Lahko se ga znebite, vendar so lahko predlagane metode precej zapletene. Če želite izvedeti, kako onemogočiti OneDrive v sistemu Windows 10, sledite spodnjim navodilom. Naprej - vse je v redu.

Kaj je OneDrive?

Storitev OneDrive je v bistvu neposredni dedič SkyDrive, ki je dobil uporabo zgodnjih sistemov in je bil običajno "oblak" skladišče, ki je sinhroniziral podatke, shranjene na uporabnikovem trdem disku.
Toda potem je bila povezava med uporabnikom in storitvijo nastavljena samo na zahtevo in le s stalnim dostopom do interneta. V sistemu Windows 10 se je vse spremenilo. Sam sistem predpostavlja, da je povezava nameščena, in zato poskuša sinhronizirati vse podatke, shranjene na uporabnikovem računalniku, s skladiščem v privzetih nastavitvah. Poleg tega storitev sam nalaga osrednji procesor in pomnilnik v sledi sprememb precej močno.To je enako, kot če bi varnostne kopije zamenjale uporabniške datoteke ali povezave do nameščenih programov. Toda zakaj bi redni uporabnik imel takšno sinhronizacijo, če ne uporablja oblaka, ali pa ne bo kopiral datotek, tudi na dolgi rok? Tukaj je vprašanje, kako onemogočiti OneDrive v operacijskem sistemu Windows 10 (v osmi različici, kot je bilo že omenjeno zgoraj, to je storitev SkyDrive).

In tukaj je treba jasno razumeti, da skladišče ni namenjeno shranjevanju varnostnih kopij sistema, iz katerega bi bilo po potrebi mogoče obnoviti. Vpliva samo na sinhronizacijo uporabniških datotek (vendar ne na aplikacije). Torej, kot se izkaže, v glavnem ni potrebno za običajnega uporabnika, še posebej, ker je na trdem disku nekaj prostora rezervirano (čeprav je danes v "oblaku" na strežniku brezplačno na voljo okoli 30 Gb), na trdem disku včasih varnostna kopija doseže 7 GB. Enaka stalna sinhronizacija z najmanjšo spremembo v komponenti uporablja sredstva sistema, kar poveča obremenitev na njih.

Najlažji način za prekinitev povezave s storitvijo

Sedaj neposredno o tem, kako zapreti OneDrive v sistemu Windows 10 in deaktivirati storitev. Najprej se morate prijaviti v standardni upravitelj opravil "in dokončati postopek, povezan z repozitorijem.
Običajno ima atribut sistema in brez pravic skrbnika ni mogoče dokončati. V tem primeru morate uporabiti ukazno vrstico, ki kliče iz Run Console (Win + R) z bližnjico cmd. Naprej je vrstica taskkill /f /im OneDrive.exe,po katerem se izvede "ubijanje" procesa (mimogrede, Microsoft o tem še ni razmišljal, čeprav je to mogoče).
Zdaj za popolno rešitev problema, kako onemogočiti OneDrive v Windows 10, preprosto kliknite ikono storitve v sistemski vrstici in v nastavitvah za zaustavitev izberite, ko zaženete samodejni zagon sistema. Če takšne možnosti ni, lahko uporabite meni msconfig ali neposreden prehod na avto v upravitelju opravil (taskmgr), kjer preprosto odstrani kljukico iz postopka zagona sinhronizacije z repozitorijem.

Kako onemogočiti OneDrive sinhronizacijo v sistemu Windows 10 prek nastavitev pravilnika skupine

Če želite deaktivirati skladišče, lahko uporabite nastavitve pravilnika skupine, ki so dostopne prek ukaza gpedit.msc v meniju Run.
Tukaj morate najti imenik administrativnih predlog, ki najprej izbere del sistemskih komponent, nato pa gre v desno okno, ki ima zapis o ustrezni storitvi (OneDrive).
Nato se imenuje okno za urejanje, v katerem želite prepovedati uporabo te storitve (omogočiti jo morate v oknu za nastavitev zapore).

Deaktiviranje skladišča prek sistemskega registra

Pri registru je to nekoliko bolj zapleteno, čeprav je s tem urednikom mogoče rešiti tudi problem, kako onemogočiti OneDrive v sistemu Windows 10. \ t
Vendar, po klicu urejevalnika z ukazom regedit v konzoli, boste morali iti v vejo HKLM v razdelek Politike (v najenostavnejšem primeru je lahko preprostonastavite v iskanju s Ctrl + F). Kot v drugih primerih, da bi deaktivirali to storitev v desnem oknu, morate klikniti na prazen prostor okna in izbrati ustvarjanje parametra DWORD, ki mu je dodeljeno ime DisableFileSync. Ali pa dvokliknite ali z desno miškino tipko kliknite meni, da uredite ustvarjeni parameter, kjer je kot vrednost dodeljena enota, čemur sledi popoln ponovni zagon sistema.

Brisanje storitve za vedno

Vendar to ni vse. Ko se odločate, kako onemogočiti OneDrive, da odstranite skladišče iz sistema, morate odstraniti komponento OneDriveSetup.exe v 64-bitnem sistemu v imeniku SysWOW64 za 32-bitno arhitekturo - v mapi System32.
Kaj je najbolj zanimivo: Zaželeno je, da se ta postopek izvede iz ukazne vrstice, kjer prvič vnesete ukaz kot /uninstall, in pred odhodom in v poševnico z ukazom podajte celotno pot do datoteke ali uporabite pogojni dostop, kot je% SystemRoot%, ki mu sledi nadaljnjo lokacijo izvršljive komponente. Mimogrede, s takšno intervencijo se storitev OneDrive trajno in nepreklicno odstrani. Po tem, tudi če je ikona skladišča v istem "Raziskovalcu" še vedno prisotna, sama storitev ne bo delovala. Poleg tega ni nič enostavnejšega kot preprosto odstraniti povezavo do neaktivnega objekta in samega upravitelja datotek.

Zaključek

Tu so bile najbolj radikalne rešitve v zvezi s storitvijo prekinitve povezave, vendar lahko v sistemskem registru opustimo in poskusimo s ključi v veji HKLU, ki ustreza parametrom.sisteme, ki se prijavijo v vaš lokalni račun ali celo uporabljajo Microsoftov račun. V postopku odstranitve za datoteko EXE morate uporabiti odstranitev, ki je lahko omejena na skrbniške pravice, vendar ne ročno odstranite datoteke. V zvezi z odstranitvijo ključev v splošnem razdelku ClassID (kar pomeni vejo HKLU ali osebne nastavitve, shranjene v podružnici HKU), ni potrebno, da jih načeloma uporabljamo, saj bo glavna prekinitev storitve izvedena v splošnih sistemskih parametrih (HKLM).

Sorodne publikacije