Matična plošča Asus M4A77TD: značilnosti, primerjave z analogi in pregledi

Matične plošče se pojavijo na trgu v tako veliki količini, da ne gledate več za izdajo novih izdelkov. Prej taka raznolikost ni bila opažena. Pojav novih matičnih plošč se je srečal z obsežnimi ocenami in povratnimi informacijami občinstva. Torej, v letu 2010, model Asus M4A77TD ni ostal neopažen.

Položaj

Treba je opozoriti, da se je matična plošča odločila, da jo postavi kot proračunsko možnost, vendar pri proučevanju in ob upoštevanju, da se je izkazalo, da jo je mogoče varno pripisati igralnim modelom. Zahvaljujoč čipu serije 770 iz podjetja iz "rdečega" taborišča, ga je plošča prenašala na poceni rešitev. Toda oblika njenega in nekateri drugi parametri, dovoljeni za zmago ljubezni začetnikov igralcev. Še en namig igralne naprave je bila razpoložljivost dveh vrat PCIExpress 16x in tehnologije CrossFire. Zadnji parameter je bil odgovoren za skupno delo dveh grafičnih pospeševalnikov. Ne odpirajte novosti za OPERATIVNI pomnilnik pomnilnika. To je omogočilo izboljšanje zmogljivosti ne samo pri normalnem delovanju, ampak tudi pri visokih obremenitvah sistema. Razpoložljivost sodobnih vmesnikov je izboljšala tudi multimedijske funkcije matične plošče.

Dobava

Asus M4A77TD je bil prodan v veliki zeleni škatli. Velike velikosti embalaže so dajale upanje za velikodušno postavitev in na splošno niso padle. Inside, res je veliko zanimivih in potrebnih stvari. Standard je pogon s programsko opremo, niz žic za povezovanje preostale komponente,vijaki za montažo matične plošče v ohišje, zadnji vtič in vodilo za namestitev.

Videz

Videz plošče ni opazen. Težko je reči, ali obstajajo posebni elementi ali podrobnosti, ki bi lahko takoj pritegnili pozornost kupca. Samo najbolj izkušeni in pozorni so lahko videli izboljšane kondenzatorje polprevodniškega tipa. Razporejeni so v distribucijskem sistemu. Kondenzatorji so znani po izboljšanih tehničnih parametrih. V nasprotju z že zastarelimi elektrolitskimi elementi so bili novi odpornejši na stres in pregrevanje.

Oblika faktorja ATX vam omogoča, da v celoti uresničite vse možnosti matične plošče. Zaradi svojih dimenzij lahko vsebuje veliko več elementov kot manjšo različico. Število območij za namestitev vrat in razširitvenih priključkov se je povečalo. Več prostora je postalo za hladilne sisteme. Samo tekstolit je lahko pacificiran navdušenec. Kljub videzu trdne strukture je dejansko precej krhka. Zato bi morala biti namestitev sistema v sistem natančna, kot tudi namestitev na matično ploščo preostalega dela komponente.

Podrobnosti

Kot običajno, na ploščah tega faktorja formata so številne reže in vrata. Seveda se ne uporablja vedno vse. Nekateri so za uporabnika neznani. Sistemska plošča Asus M4A77TD je bila polna različnih priključkov. Na sprednji plošči je bilo mesto za priključitev miške in tipkovnice preko PS /2. Če želite aktivirati večpredstavnostne naprave, se izvajajo vrata COM. Če želite priključiti tiskalnik, optični bralnik aliMFU je bil priključek LPT. No, v starem stilu je v modelu veliko USB vrat. Zadnja stvar, ki jo lahko vidimo na plošči, so avdio priključki, kar pomeni, da ima plošča integriran avdio sistem z osem-kanalnim prenosom signala. Vgrajeni grafični sistem na matični plošči ni imel mesta. Po drugi strani pa bi, če bi razvijalci pripravili vgrajen grafični pospeševalnik, bi se stroški znatno povečali. Na splošno pomanjkanje grafičnega sistema - vprašanje je sporno. Nekdo bo rekel, da je za poceni pay-per-view kartice, to je treba imeti, ki verjame, da je vrednost neposredno odvisna od njega.
V tem modelu in visokofrekvenčnih pnevmatikah ni bilo dovolj. S tem bi bil možen prenos digitalnih podatkov med računalnikom in drugimi napravami.

Namestitev

Kot smo že omenili, zahvaljujoč obliki faktorja ATX postavitev vseh elementov in vrat izgleda premišljeno in ergonomsko. Konec koncev, ko je mesto na krovu, obstaja možnost, da pravilno vržemo možgane, kako se prilagoditi vsem potrebnim elementom, hkrati pa jih je treba prosto namestiti. Asus M4A77TD je dobro premišljen. PCIex1 se nahaja nad južnim mostom. Če uporabnik priključi diskretni grafični sistem ali pogon SSD, potem hlajenje še vedno ostane odprto, kar pomeni, da hladni zrak teče v želene točke. Matična plošča je opremljena s tremi PCI priključki. Po eni strani je dobro, če je več priložnosti, po drugi strani pa ni jasen njihov namen. Konec koncev, če namestite grafično kartico, bodo vsi zaprti s hlajenjem. Zato jih uporabitepopolnoma nemogoče. Bilo bi lažje, če bi BIOS uredil frekvenco teh pristanišč.

Ne pozabite na par PCIExpress 16x. Zaradi svoje matične plošče Asus M4A77TD ima igralno zmogljivost. Reže delujejo skupaj v vzporednem načinu, vendar niso enake kot na sodobnih modelih. Potem, ko sta bili nameščeni dve grafični kartici, je robot deloval z različnimi hitrostmi: prva reža je dovoljevala največ 16x, druga pa štirikrat počasnejša.

Parametri

Iskanje te matične plošče verjetno ne bo uspešno, saj je bilo prodano pred 7 leti. Sedaj je mogoče najti različice rabljenih naprav. Vendar pa je vprašanje o specifikacijah Asus M4A77TD še vedno pomembno. Zaradi njih je model postal priljubljen. Produktivnost in zmogljivosti matične plošče v smislu njene vrednosti so bile ogromne. Na njem je bilo mogoče namestiti čipov AMD 770 /SB710. Na voljo so bili štirje priključki za OPERATING pomnilnik, skupna zmogljivost do 16 GB in arhitektura dvokanalne povezave. Do plošče je bilo mogoče istočasno priključiti do osem trdih diskov. Edini problem, ki bi se lahko pojavil na poti v sistem, je bil problem izbire čipa. To je zaradi tega modela in se šteje za proračun. Kupcu so bile na voljo možnosti na vtičnici AM3 in povezava družin Phenom II, Athlon II, Sempron. Vendar so imeli vsi ti procesorji nizko porabo energije.

Izboljšava

Obstaja in izboljšana različica tega modela - Asus M4A77TD PRO. Pogosto so bili s tem svetom primerjani prejšnji. Čeprav je tekmece težko poimenovati, ker so praktičnienaka Ta različica je bila poslana v spremenjenem polju. Prišlo je še eno tiskanje. Postala je svetlejša in pozvala k ukrepanju. Razlog za to so nove možnosti in glavna razlika modela od prejšnjega. Komplet ni bil tako velikodušen kot v prejšnji različici. Priročnik za uporabnike, priročnik z navodili za uporabo, CD s programsko opremo in "drva". Vse to so dopolnili s kabli SATA, kablom UltraDMA in lutko na plošči. Posledično bi lahko takšna "velikodušnost" povzročila velike težave. Zato je treba vnaprej zagotoviti, da so na voljo nekatere potrebne žice in adapterji. Ali jih kupite.

Oblikovanje novosti

Pojav tega modela kot celote se ni bistveno spremenil, čeprav so tudi nekatere spremembe očitne. Nazadnje so poskrbeli za tekstolit in postali bolj trpežni, čeprav bi bili še vedno natančni. Tu so še trije priključki PCI. Par njih je takoj ustavil ventilator s hladilnim sistemom na dveh režah in z uporabo ATI CrossFireX. Tam so bile reže za spomin na dvokanalno arhitekturo.
Slabosti novosti so se začele opažati že pri namestitvi dodatne opreme. Izkazalo se je, da se je tekstolit nekoliko zožil, desni rob pa je bil "breztežni". Moral sem se rešiti tega položaja in po namestitvi pomnilniških modulov se jih ne dotaknem več. Tudi z vsemi ostalimi elementi, ki se premikajo na desni rob. Zaželeno je, da se vsa konstrukcija po vgradnji na elemente, ki podpirajo dno in lepo postavijo v sistemsko enoto. Plošča ima hladilni sistem, je pasivna in je sestavljena iz par kompaktnih radiatorjev. Athladilni čipi izgledajo izvirno, njegova pritrditev pa temelji na vzmetni plastični sponki.

Specifikacije

Procesorji Asus M4A77TD PRO ostajajo nespremenjeni. AMD 770 in SB710 čipov AM3 in družina Phenom II /Athlon II /Sempron. Značilnost nadgrajene različice je bilo delo z južnim mostom. To je bilo obnovljeno in zdaj vam omogoča, da eksperimentirate z odklepanjem jeder. Poleg dobrih overclocking sposobnosti se nobena novost v tehnični opremi plošče ni dotaknila.

Značilnosti

Značilnosti Asus M4A77TD PRO so omogočile bistveno izboljšanje učinkovitosti grafičnega pospeševalnika. Kljub 16x4x načinu delovanja je testiranje pokazalo, da se zahvaljujoč CrossFireXu enostavno preoblikuje v ekvivalentno funkcijo 8x + 8x. Na ta način lahko bistveno izboljšate igralne zmožnosti sistema.
Učinkovitost ustreza tudi zmožnosti odbora za overclock. Za to je na disku poseben AMD OverDriv. Zahvaljujoč njemu se sistem ne pospešuje preko BIOS-a, temveč takoj iz sistema Windows. Seveda ne smete pričakovati številk brez primere, vendar pa bo tudi rahlo povečanje v njih znatno povečalo bojno sposobnost celotnega sistema.

Reviews

Matična plošča Asus M4A77TD in njegova pro verzija naenkrat se je izkazala za dobre borce. Njihova prednost je vsestranskost, ki so jo uporabniki pravkar omenili. Nekdo je z lahkoto sestavil pisarniško delo, nekdo je dobil dobro igralno napravo. PRO verzija »je pomagala še bolje. Kupci so opazili odličen potencial za pospeševanje, učinkovito delo z odklepanjem invalidovjedra, razpoložljivost načina CrossFireX in dobro napajanje. Nezadovoljna povratna informacija se je dotaknila le na popolnoma revidiranem tekstolitu, ki se je na nekaterih točkah zdel razpočil. Ni vsakdo bil zadovoljen s priključkom ATX12V na štirih penah. V pro verziji je način CrossFireX, skupaj izboljšal komponento igre, nedokončan in ni bil optimalen.

Sorodne publikacije