Parna strojna igralna konzola z ventilom

Zgodovina razvoja nove generacije igralnih računalnikov se je začela leta 2011. Vredno je takoj povedati, da je pojav, kot je parni stroj, prešel daleč od dejanske proizvodnje. Toda stvari niso bile tako gladke. Mnogi niso izgubili upanja za slednje in verjeli, da bi moral Valve ustvariti uravnoteženo in funkcionalno napravo. Nekateri so takoj spoznali, da primer ne uspe.

Kaj je to?

Takoj morate ugotoviti, kaj je naprava načeloma. Parni stroj je serija igralnih računalnikov, ki jih dejansko ustvarja Valve, vendar v praksi na njih delajo različni dobavitelji. Ista družba se ukvarja z razvojem specifikacij za oblikovanje.
Na splošno bi morala celotna linija delovati na posebnem operacijskem sistemu SteamOS, ki temelji na znani Linux. Sistem je posebej prilagojen za igre in zabavo ter omogoča izvajanje projektov neposredno s strani Steam. Uporabniki lahko te naprave samostojno spreminjajo. Ista serija mora imeti različno strojno optimizacijo glede na zmogljivost, stroške in dimenzije. Prav tako se ukvarja z razvojem krmilnika, ki lahko združuje funkcionalnost tipkovnice, miške in gamepad-a.

Nekateri pogovori

Podjetje Valve Corporation je šlo daleč, preden je nadaljevalo z ustvarjanjem vrste igralnih računalnikov. Pred šestimi leti so potekali nekateri pogovori. In niso se pojavili na praznem mestu, po razgovoru z Gabeom Newellom. Javnostin ljubitelji korporacije so bili veseli in mislili, da je v tem trenutku, da nekje v tovarni gredo na nove "železne" pošasti. Da pa bi ohladili navdušenje navijačev, podjetje trdi, da takšnih načrtov in načrtov ni. In potem se nenadoma v tisku pojavi simbolično ime naprave, ki tudi v tistem trenutku v projektu ni bilo - Steam Box. Kasneje so to ime začeli uporabljati vsi predstavniki medijev in celo Newell je že večkrat imenoval projekt.

Permutacije

Kasneje se začnejo pojavljati nekatere dolgočasne izjave, ki vodijo fante, da začnejo kričati, da bo igralna konzola kmalu prišla iz Valve. "Iron" vodja podjetja trdi, da že testira prototipe in domnevno mogoče v bližnji prihodnosti in javno beta testiranje.
Ampak dobesedno po nekaj mesecih ima podjetje številna odpuščanja, ki "uničijo" položaj direktorja Jerryja Ellvorsa. Skupaj z njim se izpusti še 25 ljudi. Na to temo ni bilo nobenih komentarjev, zato ni ničesar zapustila, ampak kako še naprej pričakovati nekaj novega in nepoznanega.

Izjave o sluhu

Že konec leta 2012 je vodja korporacije začel prejemati glasne izjave, da bodo računalniki v prihodnosti zlahka vzdržali igralne konzole. Kot rezultat, Newell trdi, da bo podjetje vključeno v razvoj takega računalnika. Ker prvotno ime ni bilo razvito, je javnost začela uporabljati že znano ime Steam Box. Na naslednjih predavanjih Newell pravi: Takšni računalniki bodo tako dobri, da bo konzola ostala zunajkonkurence. In glavni tekmec, imenuje podjetje Apple, ki je že že trdno prevzelo položaj proizvajalcev kakovostnih domačih sistemov.
Medtem ko vodja korporacije govori o prihodnjih načrtih, se stranka Steam malo posodablja in na platformo uvaja nove storitve, ki dajejo navijačem dodatno hrano za razmislek. Kot rezultat, vsi resno začeli reči, da je na tem, da bo revolucionarna igralna konzola iz Valve. Družba tudi navaja, da pričakuje razvoj strojne opreme različnih proizvajalcev, ki bi lahko pravilno delala s Steamom, da bi lahko računalnik hkrati zamenjal igralne konzole in multimedijske centre.

Aliensko avtorstvo

Leta 2013 je bil na razstavi predstavljen prvi model, ki je bil razvit v parih z Xi3. Zdelo se je kot tehnični čudež kot majhna škatla, ki je seveda naredila vtis le uspešne tekmovalne konzole, ne pa tudi računalnika. Ta naprava je pod imenom Piston, čeprav ostaja le poskusna.
Obstajajo številni dogodki, ki jasno kažejo, da ta naprava ni povezana z družbo. Kljub temu, da je na začetni stopnji Valve sodeloval pri razvoju, se kasneje izkaže, da podjetje ni vključeno v oblikovanje konzole. In potem je treba izjaviti, da je bila naprava razvita za Valve na zahtevo Newella.

Obstajajo tudi drugi prototipi proizvajalcev, ki imajo različne oblike in specifikacije. Medtem ko se nič ne sliši o parnem stroju, igralni računalnik še vedno ni zastopan na trgu kot prej.

Firm OS

Do leta 2013 je vodja korporacijepriznava ime projekta Steam Box, ki je izšel pri javnosti. Pogosto se omenja kot bodoči PC. Trdi, da bo naprava delovala v Linuxu in bo kmalu objavljena. Čas teče, vendar se gibanja ne opazijo. Jeseni je še ena razstava, na kateri Gabe obljublja, da jo bo spet sprostil, pravi, da so storili vse. Da bi bila novost tisto, kar je bila namenjena, je bilo potrebno le dopolniti tehnični del. Obstaja tudi predhodna napoved za prihajajoči Steam Machine SteamOS. Operacijski sistem bi moral biti brezplačen za prihodnje naprave. Konec leta bo javno dostopen za prenos.

Led se je zrušil

In nenadoma, dva dni po prvem operacijskem sistemu, se občinstvo sreča z napovedjo računalnika z operacijskim sistemom z blagovno znamko. Družba takoj opozarja, da bodo med modeli predstavljeni lastni izdelki in modifikacije drugih proizvajalcev. Vsakdo, ki želi, lahko sodeluje v beta testu.
Družba se tu ne ustavi in ​​ponovno po dveh dneh napove upravljavca, ki bi moral delati na novi opremi. Dobil je zaslon na dotik, namesto palic za upravljanje pa se lahko klikne touchpad. Optimiziran je za vsako igro, sistem pa ga zaznava kot miško in tipkovnico naenkrat. Toda po času, ko je svet videl novega kontrolorja in začel izražati svoje nezadovoljstvo, se je korporacija odločila, da jo nekoliko preuredi, zaradi česar je izdelek bolj običajen za uporabnika.

Beta test

Že do konca leta 2013 je Valve napovedal javno testiranje parnega stroja. Značilnosti novosti so postale znane tudi javnosti. Prejeti so bili prototipiNekaj ​​sprememb, med katerimi so bili grafični pospeševalnik NVidia Titan, GTX780 GTX760 GTX660. Intelov procesor je prejel tretjo, peto in sedmo generacijo modelov. RAM v dveh formatih, kot sta DDR3-1600 ali GDDR5 z različnimi glasnostmi. Trdi disk do 1TB in napajanje je ustrezalo BCW 450 vatov.
Podjetje trdi, da od 13. decembra dostavlja beta različice novih izdelkov.

Varjenje

Proizvajalci, ki predstavljajo prototipe, začenjajo prikazovati svoje naprave na razstavah v obdobju 2013–2014, medtem ko Valve pravi, da bo njihov lastni parni stroj v Rusiji in svetu nastopil v letu 2015. Proizvajalci nimajo ničesar storiti, kot za sprostitev svojih projektov, ampak na podlagi drugega operacijskega sistema, čeprav z možnostjo namestitve lastniške Steam. Alienware prodaja tudi svoje potomce, vendar deluje v operacijskem sistemu Windows, in namesto kontrolnika Steam se uporablja igralna konzola Xbox 360.

Raznolikost

V začetku leta 2014 je družba končno začela govoriti o variacijah, ki čakajo kupce. Tako lahko ugotovite, kaj bo cena parnega stroja. Občinstvo se seznani s 13 prototipi naprave od partnerjev strojne opreme korporacije. Cena se razlikuje glede na paket, specifikacijo, obliko in še veliko več. Sam proračunski model bo stal 500 dolarjev od dveh podjetij CyberPowerPC in iBuyPower. In najdražji model bo stala 6.000 dolarjev od Falcon Northwest. Hkrati podjetje ponuja brošuro za vse uradne proizvajalce, specifikacije naprav itd. Obstaja posebno promocijsko darilo. Toda podjetje tiho govori o svojem modelu naprav.

Težave

Zdaj se okrog teh naprav postopoma spušča. Tisti, ki so sledili dogodkom, se spomnite, da se je vse končalo z napovedjo začetka prodaje v letu 2015. Razlog za to je bil opraskan krmilnik in "nedopilennaya" operacijski sistem. Družba svojim partnerjem prepoveduje izdajo predhodno najavljene naprave, imenovane Steam Machine.
Na razstavi leta 2015 s tem vprašanjem ni skoraj nič opraviti. Brez pregledov, novih aplikacij ali končne predložitve lastne naprave. Med strokovnjaki je negativen odnos do tega, kar se dogaja, začenjajo trditi, da so naprave te vrste izgubile svoj pomen.

Predogledi

Težko je na internetu najti informacije o posameznih napravah pod to blagovno znamko. Najpogosteje pod pregledom Steam Machine je prišla različica od Alienware. Točno pri tem proizvajalcu so se zanašali veliki upi. Znani so tudi modeli SYBER in GIGABYTE.

Alienware Option

Alienware je privlačen, vendar hkrati zadržan. Izgleda kot majhna pravokotna škatla, ki spominja na vse moderne konzole. Primer črne plastike z mat zaključkom. Na sprednji strani sta poleg USB logotipa dva USB-reža, na "rezanem" vogalu pa je postavljen znak Valve. Na splošno, kljub enostavnosti konzole, oblikovalci še vedno poskušal in je svoj videz izvirno. Hladilnik na zadnji strani, priključki za monitor, režo za internetni kabel itd. "Fill" v napravi: i3 procesorski sistem deluje s 4 GB RAM-a, grafično kartico GeForce GTXdobil 2 GB in hitro vrsto pomnilnika. 500 GB trdega diska. Obstaja že preoblikovan parni krmilnik. Strošek te naprave v času izdaje je bil 500 $. Obstajala je tudi različica z večjo zmogljivostjo pomnilnika do 1 TB RAM-a, izboljšan RAM, ki bi bil vreden 100 $ dražji. Če bi uporabnik želel procesor pete ali sedme generacije, bi moral plačati še 100 $ - 700 oziroma 800.

Prostor

Prvotno obliko je dobil stroj za kuhanje s paro podjetja SYBER. Varianta je narejena v črni in beli barvi. Ima rebrast rob in osvetlitev na sprednji strani. Tukaj je logotip proizvajalca, gumb za nagib, priključke za slušalke, mikrofon in USB. Ta sprememba je bila predstavljena tudi v več različicah, ki so se razlikovale po tehničnih značilnostih. Možno je bilo kupiti napravo z i3-4160 Dual Core, 500 Gd RAM, 4 Gb RAM, grafično kartico GeForce GTX 750. Bilo je močnejših sistemov z i7-4790K procesorjem Quad Core, 1 TB RAM, 16 GB RAM-a in GeForce GTX 980.

Kubični

Znani model za mnoge je bila različica parnega stroja GIGABYTE BRIX Pro. Navzven naprava spominja na kocko, na kateri so oblikovalci dobro delovali. Ima preproste geometrijske oblike v telesu. Zanimiva odločitev z mrežo, ki kaže "polnjenje". Spredaj sta dva USB priključka in kombinirani avdio priključek. Zgoraj je podjetje skromno zapustilo svoj logotip in v spodnjem desnem kotu postavilo sijajni gumb za vklop naprave. Model je povprečen v svojih specifikacijah. Omogoča Intel Core i7-4770R,6 GB RAM-a, 240 GB RAM-a. Tukaj deluje vgrajena grafična kartica.

Reviews

Na splošno je kljub neuspehu korporacije prodaja naprave Steam Machine prejela pozitivne povratne informacije. Težko je reči, katera zasluga je potrebna, saj je prišlo do velike zmede glede te zadeve. Nekateri proizvajalci so to uredili tako, čeprav na račun pritiska ventila. Na splošno družba ni uspela uresničiti zastavljenega. Namesto tega je to posledica dejstva, da je bila zamisel izvedena predolgo, igralni računalniki so se začeli hitro razvijati in do letošnjega leta so takšne igralne konzole nepomembne in še daleč za sodobnimi igralnimi napravami. Kar se je pojavilo na trgu, še vedno pušča pozitiven vtis. Uporabniki verjamejo, da redko obravnavajo igralne potrebe glede na povprečno cenovno kategorijo. Drage modele lahko tekmujejo z vrhunskimi računalniki, vendar izgubijo svoj hladilni sistem. Zdaj skoraj ni uporabnikov, ki vidijo smisel pri nakupu parnega stroja. Toda pred nekaj leti so bili nekateri modeli, ki so prišli na domači trg, priljubljeni. Označili so njihovo kompaktno velikost, dobro delovanje, tiho delo in privlačno obliko.
Vendar pa takšna vrsta igralnih računalnikov privlači javnost s svojo nepodredljivostjo in priložnostmi, ki jih še niso videli. Morda bo korporacija v prihodnosti odkupila svojo krivdo za "surovi" izdelek in svetu pokazala nekaj novega in revolucionarnega.

Sorodne publikacije