Kako očistiti velike vrzeli v "Vardo": vse tri načine

Pri vnašanju ali prenosu datoteke v Vord lahko opazite, da so presledki med besedami veliki. Ne bojte se, to je normalno in precej popravljivo. V našem članku bomo skušali ugotoviti, zakaj se to dogaja in kako odstraniti velike vrzeli v Vardo.

Poravnava po širini

Če razstavite, kako odstraniti velike vrzeli v Vardo, je prva stvar, ki jo morate povedati, problem poravnave. Navsezadnje je najbolj razširjena. Čeprav je njegovo bistvo nepomembno, in uporabniki storijo napake preprosto iz malomarnosti. Ampak vse je v redu. Oglejmo si, kako odstraniti velike presledke med besedami v Wordu, če je težava širina. Obstajata dve rešitvi. Začnimo s tem, kar bo najbolj preprosto. Poskusite prilagoditi poravnavo namesto parametra "širina", izberite "levo". Seveda se predvideva, da ta metoda ne bo delovala. Navsezadnje je težava pogosto v oblikovanju datoteke. Ali pa morda ta poravnava za vas ni primerna. Nato uporabite drugo metodo.

Drugi način je, da bomo uporabili vroče tipke: CTRL + SHIFT + SPACEBAR. Kdo ne ve, kombinacija teh tipk daje isti kratek prostor. Vse kar morate storiti je, da zamenjate velike vrzeli s kratkimi.

Težava z negotovim simbolom "konec črte"

Smo že ugotovili, kako odstraniti velike vrzeli v "Vardo", če je bil razlog nepravilen. Toda čeprav je ta problem največjirazširjena, ni edina. Zdaj bomo analizirali situacijo, ko je "krivec praznovanja" nenatisljiv "konec črte". Če želite povedati, kaj je znak za tiskanje in zakaj je potreben v "Vardo", ne bomo, bolje je, da gremo naravnost do točke. Najprej morate omogočiti prikaz istih znakov. To storite s klikom na ustrezen gumb na zgornji plošči na zavihku Domov. Vendar pa lahko vidite njeno lokacijo v predlagani sliki.

S klikom na ta gumb boste videli vse nenatisljive znake, vključno s "koncem vrstice". Prav ta simbol nas naredi vrveža. Izgleda kot ukrivljena puščica, gleda na levo stran. Vse kar morate storiti je, da ga odstranite. Po tem se vrzeli normalizirajo. Tukaj ste se naučili, kako očistiti velike vrzeli v "Vardo", ko je težava v nenatisljivem znaku "konec črte". Mimogrede, ta znak se uporabi, ko pritisnete tipko SHIFT + ENTER, zato pazite, da ga ne boste pomotoma namestili.

Tabularno vprašanje

Tabulacija je lahko napaka velikih vrzeli. Kaj je to, ne bomo razstavljali. Takoj želim samo povedati, da je dani znak spet neobjavljen in ga dajemo s pritiskom na tipko TAB.
Morda ste že uganili, da ta znak ni bil natisnjen, potem je njegovo brisanje, kot v prejšnjem primeru, posledica prikaza simbolov, ki jih ni mogoče natisniti. To je to. Vklopite zemljevid in poiščite kratke puščice v besediluprav. To je tabeliranje. Kot v preteklosti, morate vse te puščice spremeniti v presledke, besedilo pa bo videti normalno - velike vrzeli bodo izginile.

Zamenjava velikih prelazov za krajše

Torej smo se naučili zadnji, tretji način, kako odstraniti velike vrzeli v besedilu Ward. Kaj pa, če imajo zavihki neverjetno količino v celotnem besedilu. Strinjam se, da jih bo nekaj posamično odstranilo. Zato zdaj predstavljamo način, ki bo pomagal spremeniti vse te znake v enem trenutku za kratke vrzeli, ki jih potrebujemo.
Verjetno so vsi slišali za "zamenjavo" v "Vardo". To funkcijo bomo uporabili. Za začetek kopirajte en zavihek v odložišče (CTRL + C). Nato zaženite Find and Replace (CTRL + H). Na voljo sta dve polji: "Najdi" in "Zamenjaj". Najprej postavite ikono kopiranega zavihka in na drugo mesto presledek. Kliknite gumb Zamenjaj vse in vse velike praznine se zamenjajo s kratkimi.

Sorodne publikacije