Načini združevanja več videoposnetkov v enega

Verjetno so se vsi vsaj enkrat soočili z dejstvom, da je treba združiti več videoposnetkov v eno. Vendar pa vsi ne vedo, kako to storiti. Jasno je, da za "lepljenje" potrebujete poseben program, vendar v njem še vedno morate razumeti. Danes bi rad govoril ne samo o tem, kako združiti več videoposnetkov v eno, temveč tudi o nekaj preprostih programih, ki vam brez posebnega znanja omogočajo to.

Uvod

Torej, preden nadaljujemo s točko, malo uvoda. Kot je postalo jasno, bodo za povezavo več videoposnetkov z enim potrebni posebni programi. Za današnji članek smo izbrali 3 najbolj priljubljenih in pogostih člankov. Vsak od njih ima dobre zmogljivosti in vam omogoča, da se vključite v urejanje videa različne kompleksnosti. Poleg tega ima vsak program na internetu veliko izobraževalnih materialov, zato se lahko, če želite, naučite le lepljenja, pa tudi nekaj resnejših stvari.


Movavi Video Suite

Kako združiti več videoposnetkov v eno, zahteva Movavi Video Suite. Ta program lahko brezplačno prenesete z uradne strani. Obstajajo tudi lekcije, ki vam bodo pomagale hitreje obravnavati delo Movavi. Če želite združiti več videoposnetkov v tem urejevalniku, ne potrebujete veliko znanja in truda.

Proces dela

Prva stvar je, da izvajate program. Ko se odpre, se pojavi majhno okno, v katerem bo več zavihkov za delo z eno ali drugo vrsto podatkov. Zanima nas zavihek Video. Izbrati mora element"Urejevalnik". Ne bojte se neznanega vmesnika, da bi opravili nalogo tukaj preprosteje. Vse, kar je zanimivo v oknu programa, je časovna premica, na katero želite povleči video v lepljenje.


Če želite dodati videoposnetek, morate najprej klikniti gumb Uvozi, nato izbrati »Dodaj medijsko datoteko« in v oknu Raziskovalca izberite želene videoposnetke. Ko ga dodate, ga lahko povlečete na časovno premico. Videoposnetke lahko uredite enega za drugim, vendar lahko med njimi dodate tudi prehode iz določenega menija na vrhu. S tem lahko sami eksperimentirate. Zadnja stvar, ki jo morate storiti, je, da kliknete na gumb "Shrani", nato pa boste lahko izbrali obliko in prilagodili končno kakovost.
To je pravzaprav vse o tem, kako združiti več videoposnetkov v eni videi Movavi.

"Urejanje videa"

"Urejanje videa" bo v veliki meri pripomoglo k povezovanju dveh videov ali več v eno celoto. Program lahko prenesete na uradni spletni strani. Razširi se kot preskusna različica, po kateri boste morali kupiti licenco. Samo delo v "Video montaži" je preprosto in se nekoliko razlikuje od prejšnje različice.

Lepljenje

Torej, ko je program nameščen na vašem računalniku, ga morate zagnati. Vmesnik programa je preprost in razumljiv. Da bi dodali videoposnetek na časovni premici, morate iti na zavihek Video in na levi strani, skozi vodnik izberite kraj, kjer ležijo potrebni video datoteke. Ko se to zgodi, se bodo v velikem oknu prikazali razpoložljivi videoposnetki. Zdaj sotreba dodati. To je enostavno - najprej izberite želeni videoposnetek in nato kliknite gumb pod gumbom »Dodaj«.
Datoteke se samodejno dodajo časovnici, to pomeni, da je postopek dela olajšan še bolj kot v prejšnjem primeru. Poleg videoposnetka lahko dodate fotografijo. Poleg tega se lahko premikate skozi zgornje zavihke in delate z barvo videoposnetka, dodajate prehodi in še več. Po zaključku vseh manipulacij boste morali iti na zavihek "Ustvari" in izbrati želeno obliko za shranjevanje dela. Končano!
Zdaj lahko pojdete na tretjo možnost, kako združiti več videoposnetkov v eno. Takoj bi rad omenil, da ima naslednji program bolj napredno funkcionalno in brezplačno različico, ki ne obstaja.

Pinnacle Studio

Pinnacle Studio je zelo priljubljen program, ki omogoča povezavo videoposnetkov iz več delov v enega. "Pinacle" uporablja veliko ljudi. Ta program je še posebej priljubljen med tistimi, ki potrebujejo hitro in visoko kakovostno video instalacijo v kratkem času.

Delo v programu

\ t
Kako združiti več videov v enega z uporabo Pinnacle? Vse je preprosto. Po zagonu programa se bo prikazalo njegovo delovno območje. Spodnji del je že prilagojen časovni premici, vrh pa je področje, prek katerega lahko dodate video datoteke. Osnovna navigacija je prek majhnega menija kot gumb na levi. Če želite dodati videoposnetek, morate izbrati prvo ikono fotoaparata. Ikone map se nahajajo zraven katerih lahko izberete mesto, kjer želitedatotek
Ko so videoposnetki dodani na časovno premico, lahko končate postopek urejanja ali dodate prehod ali delo na barvnem prenosu. Vse je po volji. Če želite shraniti končni film, morate odpreti zavihek Movie Output, ki je na vrhu, izberite mesto shranjevanja, zahtevano obliko in kakovost videa. Zadnja stvar je, da kliknete na "Ustvari datoteko" in počakate na konec.

Sorodne publikacije