Hotkey - kaj je to? Hotkey kateri program?

Danes lahko med programsko opremo, razvito za Windows, najdete veliko število aplikacij, ki razširjajo nekatere funkcionalnosti samega operacijskega sistema in računalnikov ali prenosnih računalnikov, na katere so nameščeni. Eno od teh pripomočkov lahko imenujemo mali program HotKey. Kaj ta program je, ne vsi vedo (in nekateri ljudje menijo, da je virus). Medtem ni razumljivo, kaj je namen tega programa. Nato se predlaga, da se preučijo glavni vidiki funkcionalnega sklopa tega pripomočka, pa tudi nekatera vprašanja, povezana s primernostjo uporabe te programske opreme na računalnikih Windows.


Pripomočki, povezani s funkcijo HotKey: Kaj je to?

Na splošno je za razumevanje tega, kar predstavlja ta programska oprema, dovolj, da se prevede njegovo ime. To je pripomoček za nastavitev tako imenovanih hotkeys, ki omogočajo hiter dostop do nekaterih funkcij sistema, pa tudi računalnikov in prenosnih računalnikov, ki delujejo pod njegovim nadzorom.
Šteje se, da je na primer specializiran pripomoček ASUS HotKey namenjen izključno prenosnim računalnikom tega proizvajalca. Uradni opis navaja, da ta program bistveno razširja zmožnost uporabe funkcijskih tipk F1-F12 in Fn. To ni čisto tako (jasno bo zakaj). Poleg tega za uporabo na prenosnih računalnikih inštalater programa namesti tudi poseben gonilnik (STK Driver Utility), ki je potreben za polno funkcionalnost programskega paketa. Vendar, če tako rekoč, kopamo globlje, ima univerzalna koristObstaja veliko več priložnosti, kot se zdi na prvi pogled.


HotKey: Kaj je program v smislu uporabe v sistemih Windows?

Da bi razumeli vse nianse, razmislite o aplikaciji, ki običajno temelji na sistemu Windows, in ne na nobeni opremi določenega proizvajalca. Na primer, programski paket Windows HotKey vam omogoča, da znova konfigurirate bližnjice na tipkovnici do te mere, da uporabnik preprosto ne prepozna sistema. Nastavite lahko svoje kombinacije za vse procese, do storitev klicnega sistema, zaganjanja aplikacij, odpiranja datotek ali celo dostopa do internetnih strani. Je to priročno? Seveda! Ampak tukaj je vredno omeniti, da se z dovolj velikim številom prilagodljivih kombinacij zlahka izgubijo, zato bodo takšne kombinacije morali zapomniti ali zapisati.

Osnovne programske nastavitve

To je kratek opis programa HotKey. Kaj je program, so ugotovili. Zdaj pa se pogovorimo o osnovnih nastavitvah in možnostih. Ko se program zažene, uporabnik vidi eno glavno okno, v katerem je več gumbov.
Ključ do nastavitve sta prva dva na vrhu: gumb za zagon programa in tipka za vroče tipke. Začnimo s konfiguracijo bližnjic na tipkovnici.
Po aktiviranju dostopa do možnosti se prikaže okno z vnaprej določenimi kombinacijami. Dejanje, ki ustreza nekakšni kombinaciji, si lahko ogledate tako, da izberete kombinacije, ki vas zanimajo. Spodaj so trije parametri: vrsta dejanja, bližnjica na tipkovnici in neposredno dejanje. Če želite, lahko nastavitespremembe
Če želite dodati novo kombinacijo izboru določenega dejanja, se klikne ustrezen gumb, nato pa boste pozvani, da izberete, katero dejanje bo izvedeno. Recimo, da uporabnik odpre datoteko. V nastavitvah boste morali določiti njegovo lokacijo.
Če izberete izvršljivo komponento (na primer zagon brskalnika), se bo zagnal sam brskalnik. Ko so tipke dodeljene, jih morate shraniti.

Začetek programa in glavni postopki

To je pripomoček HotKey. Razumljivo je, kakšno orodje pri določanju lastnih možnosti za hiter dostop do izbranih dejanj. Zdaj pa se morate prepričati, da lahko uporabite ustvarjene kombinacije.
V ta namen uporabite gumb za zagon programa, po katerem se bo v sistemski vrstici prikazalo ustrezno sporočilo, da je aplikacija v aktivnem stanju. Takoj upoštevajte, da se bo aplikacija s svojimi procesi v ozadju zagnala skupaj z operacijskim sistemom (njegov element je v samodejnem zagonu).
V upravitelju opravil to orodje ustreza postopku HotKey Utility.exe. Programa ne morete zapreti ali dokončati aktivne datoteke, ker bodo vse uporabniško določene nastavitve takoj onemogočene. Če pogledate uporabo sistemskih sredstev, je praviloma obremenitev na nič, to povečanje pa lahko opazite samo v času, ko se uveljavljena kombinacija uporablja fizično (ko pritisnete tipke). Toda še vedno deluje na celotnem sistemune vpliva na noben način.

Kako odstraniti program iz računalnika?

Kar se tiče odstranjevanja tega programa, lahko seveda zaprete program, dokončate postopek v upravitelju opravil in uporabite standardno metodo. Sestoji iz odstranjevanja iz razdelka programov in komponent "Nadzorne plošče".
Toda s tem pristopom ni nobenega zagotovila, da po izbrisu ne bo nobenih datotek, imenikov ali registrskih ključev, ustvarjenih med namestitvijo programa. Zato je za povečanje popolne odstranitve priporočljivo uporabiti program preusmeritve, kot je Revo Uninstaller ali iObit Uninstaller. Šele po običajnem postopku odstranjevanja je potrebno uporabiti poglobljeno ali zmogljivo skeniranje in nato izbrisati vse najdene ostanke z uporabo dodatne funkcije uničenja datoteke.

Post mortem

Gre za program HotKey. Kaj je aplet v smislu primernosti, da ga uporabimo na računalnikih? Vprašanje je sporno. Če uporabnik potrebuje napredne nastavitve vročih tipk, ni nič narobe pri zapustitvi aplikacije. Vendar ne pozabite, da imajo Windows in številni prenosniki precej široko paleto standardnih kombinacij. Torej, in takšna programska oprema morda ne bo potrebna za vedno.

Sorodne publikacije