Kako narediti seznam v abecedi v "Vordi": koristni nasveti

Vaša pozornost je namenjena naslednjim "trikom" za uporabnike urejevalnika besedila Microsoft Word. V tem času bomo razumeli, kako narediti seznam v abecedi v Vordiju. Takšna priložnost je morda potrebna ne samo za študente, ampak tudi za ljudi, ki pogosto delajo z različnimi nizi besedilnih podatkov, ki jih je treba razvrščati.

Področje uporabe

V preteklosti imajo seznami, kot so tabele, pomembno vlogo v pisarniški kulturi človeštva. Pisanje različnih seznamov je bilo že dolgo časa; še vedno je veliko nalog, katerih rešitev zahteva sistematizacijo informacij v besedilni obliki. V skladu s tem mora imeti vsak uradnik osnovne spretnosti takega dela in znati sestaviti seznam v "Voordi".
abeceda (ali abecedno) je najpogosteje uporabljena metoda sortiranja. Omogoča vam racionalizacijo obstoječih besedilnih podatkov v zaznani obliki.

Delavnica

Poglejmo, kako navesti abecedo v Vardo in katero orodje uporabiti. Sodobne različice urejevalnika besedil, ki se začnejo z Wordom 2007, vsebujejo orodje za razvrščanje neposredno na kartici Domov. Zaradi tega je uporabniku prijaznejši od prejšnjih, v katerem je bil "skrit" v meniju za upravljanje tabel.
Torej, vrnimo se na orodja za razvrščanje, ki jih imamo za Microsoft za uporabo. Organizirati naročanje katerega koli seznama potrebnihumestitev, jo morate označiti v urejevalniku besedila in nato klikniti ikono Razvrsti. Če to ni storjeno, Word samodejno izbere besedilo v dokumentu, ki ga očitno ne potrebujemo.

Privzeto je parameter razvrščanja za odstavke in besedilo, brez glave, najbolj primeren in pogosto uporabljen način. To uporabniku odvzame nepotrebne dvome o tem, kako in kako to storiti. V "Vordi" je seznam po abecedi privzeto razvrščen po "naraščajočem" (z drugimi besedami, od prve črke abecede do zadnje).

Uporabnost

Na enak način je možno sestaviti seznam literature v "Vardo" po abecedi, ki se običajno zahteva pri pisanju diplomskih projektov ali kakršnega koli dela, ki zahteva navedbo virov uporabljenih materialov. Z uporabo mehanizma za razvrščanje se to rutinsko delo opravi hitro in uporabniku odvzame potrebo, da ročno premakne seznam komponent v pravem zaporedju.

Razvrščanje deluje tudi z oštevilčenimi in označenimi seznami. Hkrati pri spreminjanju informacij o besedilu glede na dane parametre to ne vpliva na strukturo oštevilčenja. To pomeni, da na koncu dobite seznam potrebne literature, oštevilčene od začetka do konca in po abecednem redu.
S prilagajanjem parametrov za razvrščanje lahko to storite, na primer, ne za prvo abecedno polje, ampak za naslednjo številko. In če nastavite obratni vrstni red, dobite seznam, razvrščen po količini ali datumu od največje dominimalno.

Na koncu,

Upamo, da bodo informacije o tem, kako sestaviti seznam po abecednem redu v "Vordi", koristne za bralce in uporabnike, uporaba tega znanja v praksi pa vam bo olajšala reševanje rutinskih nalog.

Sorodne publikacije