Zaslon za zaklepanje sistema Windows 10: funkcije, navodila in nasveti

Z Windows 7 Windows 7 Gate Lock zaslon, najprej vsi uporabniki, ki so namestili ta operacijski sistem, so v stiku z operacijskim sistemom, saj je privzeto aktiviran. Z drugimi besedami, če uporabite geslo za zaklepanje zaslona, ​​nastavljeno za določenega uporabnika, se bo zaslon neprestano prikazoval, ko boste spremenili zapis o registraciji računa ali ko boste izstopili iz načina mirovanja. Lastne stacionarne računalniške terminale ali prenosne računalnike, ki so nastavljeni po lastni presoji. Poleg tega opravlja ne le funkcijo blokiranja, temveč tudi bogastvo informacijskih zmogljivosti. Tukaj je nekaj nasvetov za nastavitev in, če je potrebno, za prekinitev povezave.

Zaslon za zaklepanje operacijskega sistema Windows 10: cilj in primarna funkcionalnost

Glavni namen zaslona, ​​kot je že bilo omenjeno, je uporaba gesla za dostop do sistema s prepovedjo prijave na določen račun. V grobem je to določena funkcija, povezana z varnostnim sistemom in sistemom varstva podatkov.
Po drugi strani pa so mnogi verjetno opazili, da so v trenutku, ko se izvaja zaklepanje zaslona, ​​na zaslonu prikazani nekateri dodatni elementi. Privzeto je ta ura in datum. Na splošno je zelo priročno, toda za večje udobje lahko uporabnik preprosto spremeni ozadje (ozadje), doda nekaj dodatnih elementov v obliki standardnih aplikacij ali omogoči prikaz sporočil, ki bodo prikazana brez neposredne prijave.sistem pod vašo registracijo.


Zaslon za zaklepanje Windows 10: nastavite ozadje

(dodajanje enega po enega ali z navedbo celotne mape, ki jo vsebujejo).
Če je potrebno, lahko uporabite gumb dodatnih parametrov, da se pomaknete na napredne nastavitve. Tukaj so štiri osnovne možnosti, ki jih lahko uporabnik aktivira ali deaktivira tako, da samemu sebi nastavi obnašanje diaprojekcije.

Dodajanje programov gradnikov

Ampak samo zgoraj navedeni parametri niso omejeni. Za več informacij na zaslonu lahko dodate več aplikacij.
V ta namen v glavnih parametrih obiščite enoto, ki je zadolžena za dodajanje programov (nahaja se malo pod). Takoj lahko vidite, da obstaja več gumbov, ki so odgovorni za standardne aplikacije (koledar, pošta, budilka, ura itd.). Ko kliknete na gumb, se prikaže meni, iz katerega izberete pripomočke. Če lahko, lahko prilagodite nekatere parametre zaklenjenega zaslona. Edina pomanjkljivost teh nastavitev je, da na zaslon ne morete dodajati programov po meri. To na splošno ni potrebno. Med uporabo nekaterih programov drugih proizvajalcev, ki vam omogočajo upravljanje nekaterih naprednih funkcij, lahko to storite.

Nastavitve obveščanja

Po zgornjih ukrepih je treba nastaviti prikaz sporočil. Privzeto je ta možnost v aktivnem stanju. Vendar, kot pravijo, je za zvestobo bolje, da ga preverite.
To se izvede v meniju z možnostmi razdelkasistem, v katerem meniju morate iti do sporočila in točke ukrepanja. Na zaklenjenem zaslonu je vrstica za prikaz sporočil, v kateri je treba drsnik nastaviti na vključen položaj.

Odklop zaslona

Zdaj pa poglejmo, kako izklopiti zaklep zaslona, ​​če ga ne potrebujete. Najlažji način za primer, kjer obstaja samo ena posebna registracija na terminalu, je preprosto izbrisati geslo (razdelek uporabniških računov). Po uporabi nastavitev se zaslon ne bo prikazal, ko boste prijavljeni.
Poleg tega morajo parametri za prijavo deaktivirati tako imenovano funkcijo ponovnega vnosa z nastavitvijo vrednosti možnosti na "Nikoli".
Vendar pa lahko predlagamo dve alternativni metodi. Zaklepanje zaslona v prvem primeru je lahko onemogočeno zaradi nastavitev pravilnika skupine. V urejevalniku, ki ga kliče ukaz gpedit.msc, po meniju administrativnih predlog najdemo razdelek personalizacije in blokirni parameter blokatorja prikaza, vstopimo v meni za urejanje in aktiviramo vrstico »Omogočeno«. Shranite spremembe in ponovno zaženite sistem. Po tem bo zaklepanje zaslona popolnoma onemogočeno.
V drugem primeru boste morali delovati prek registra (regedit v Run Console). V podružnici HKLM prek podružnice SOFTWARE poiščemo imenik Personalization, na desni strani urejevalnika, prek menija PCM ustvarimo nov DWORD (32 bitov), ​​mu dodelimo ime NoLockScreen, dvakrat kliknemo na polje za urejanje in nastavimo vrednost na parameter 1. Kot v prejšnjemV tem primeru morate znova zagnati sistem. Če nekdo ne ustreza tem metodam, ni nič preprostejšega od uporabe pripomočkov tretjih oseb, kot sta Ultimate Windows Tweaker ali Winaero Tweaker. Vendar pa bo nameščanje takšnih programov povzročilo, da bodo nenehno "viseli" v spominu z ikonami v sistemskem pladnju. Torej, zakaj zamašiti računalnik, če je vse ukrepe mogoče izvesti z orodjem operacijskega sistema?

Ukrepanje na mobilnih napravah

Ker je prvo vprašanje v zvezi z Windows 10, bodo ukrepi, ki se izvajajo na mobilnih napravah, obravnavani zelo na kratko. Na napravah Android, kot so pametni telefoni ali tablični računalniki Samsung, je zaklepanje zaslona nastavljeno v meniju Osebni podatki in Varnost. Obstaja več možnosti za ukrepanje. Če naprave ni treba zakleniti, lahko nastavite popolno zaustavitev. Opomba: če za zaščito uporabljate kodo PIN ali ključ, ko poskušate dostopiti do nastavitev, vas bo sistem pozval, da jih vnesete. V "iPhone" je zaklepanje zaslona onemogočeno prek glavnih nastavitev, ki izberejo zaslon in svetlost. Ima element samodejnega zaklepanja, ki vam omogoča, da nastavite interval čakanja ali popolnoma izklopite ključavnico. Če ta element ni na voljo (označeno sivo), morate najprej izklopiti način varčevanja z energijo z nastavitvami baterije. V obeh primerih lahko izberete sliko, ki bo nastavljena kot ozadje, preko začetnega zaslona ali delitve njegovih parametrov.

Če povzamemo, je mogočeUpoštevajte, da je konfiguriranje zaslona za blokiranje za Windows 10 lahko precej enostavno. V primerjavi s prejšnjimi različicami sistema so možnosti tukaj očitno več, kaj šele informativni parametri. Spet je vredno omeniti, da lahko uporabnik, ki deluje samo na terminalu, popolnoma deaktivira to funkcijo (v njeni aplikaciji je malo smisla). Toda, ko je več registracijskih zapisov - druga stvar. Mobilni pripomočki so bili obravnavani zelo na kratko, saj zgoraj navedeni modeli nimajo nič skupnega s sistemi Windows. Kar se tiče pametnih telefonov, ki delujejo v sistemu Windows, so nastavitve skoraj identične sistemom v mirovanju, vendar je zaustavitev v večini primerov izvedena na način, opisan za naprave Android in Apple.

Sorodne publikacije