Adapterji za kartice SIM: pretvorite mikro SIM kartico v standard

Običajna sprememba kartice SIM - vse več naprav se začne uporabljati mikro SIM namesto običajne velikosti mini, ki je bila uporabljena že več let. Cena mini velikosti na mikro velikosti ni preveč zapletena, vendar morate uporabiti adapterje, da se vrnete na prejšnjo nastavitev.

Poleg tega, če ne boste previdni in se sami poskušali obrezati (in nato vstaviti okrnjeno kartico v prejšnjo obliko), lahko tvegate poškodbe tankih priključkov na telefonu.

Zgodovina sedmih

Kartica SIM (Subscriber Identity Module) se uporablja v mobilnih telefonih kot pomnilniški čip, ki vsebuje podatke, potrebne za preverjanje pristnosti v mobilnem omrežju. Zgodnji zemljevidi so imeli zmogljivost shranjevanja 16KB do 64KB, kar je bilo dovolj za kopiranje podatkov za preverjanje pristnosti, nastavitev mobilnih podatkov ter nekaterih stikov in besedilnih sporočil. Z razvojem večpredstavnostnih sporočil so bile uvedene naprednejše funkcije. Danes imajo lahko nekateri SIM-čipi z enakim formatom povezave vgrajene mikroprocesorje za dodatno funkcionalnost. Sodobni razvijalci si prizadevajo, da bi čipu SIM kartice dodali tudi Near Field Communication (NFC).


Segment in velikost kartice

Originalna oblika kartice SIM je imela enake dimenzije kot bančna kartica. Zelo zgodnji mobilni telefoni so res uporabili te relativno velike "sedem". To, kar danes imenujemo kartice SIM, je dejansko v mini formatu. Ko kupitenov "sedem", morda se bo nahajal v plastični obliki starega modela in bo predmet izhoda iz njega. To je verjetno storjeno za poenostavitev proizvodnje ali za ohranjanje združljivosti z nazaj. Danes je vse bolj mogoče ugotoviti, da operaterji uvajajo mikro SIM v podobnem mini formatu.

Obrezovanje kartic SIM v drugih oblikah

Obrezovanje zemljevida na želeno velikost ni velik problem. Obstaja poseben rezalnik za "seme", ki vam omogoča, da to storite najbolj natančno. Veliko več težav se začne, ko morate za mikro napravo uporabljati mikro. V ta namen so na trgu različni adapterji za kartice SIM.

Navzkrižna združljivost

Večina sodobnih pametnih telefonov ima dobro nameščeno režo za kartico SIM, ne pa gramofonsko ploščo. Nekateri modeli gredo še dlje (kot Nokia N8) - imajo sistem push-to-eject. Iz tega razloga imajo takšni pripomočki zelo omejen prostor, v katerem mora kartica dobiti. Zaradi tega se lahko adapterji slabe kakovosti zlahka zataknejo na nožice in poškodujejo, ko jih poskušate odstraniti. Zaradi tega ni priporočljivo narediti adapter za SIM kartico z lastnimi rokami.

Kateri adapterji so na voljo za prodajo?

Danes sta na voljo dve vrsti takšnih adapterjev. Prva se imenuje Outline in je le kos plastike v obliki mini SIM kartice z mikroprocesorsko režo SIM. Običajno so opremljeni z lepljivimi nalepkami, ki "Seven" držijo na kraju samem.


Adapterji za drugo vrsto SIM kartic se imenujejo Backed. Razlikujejo se od prisotnosti globe v Outlineuplastična stena na eni strani prostora z okroglo luknjo v sredini.

Najboljši adapterji za kartice SIM

Kot smo že omenili, je glavni problem ta, da telefoni običajno podpirajo različne velikosti kartic, včasih pa ni mogoče zamenjati "sedem" z operaterjem mobilnega omrežja. V ta namen je potreben poseben adapter za kartico SIM. Takšni adapterji so dovolj poceni, vendar je treba upoštevati nekatere njihove značilnosti, tako da je vaš "sedem" idealen za telefon. Kje kupiti adapter za kartico SIM? Praviloma je najširša izbira predstavljena v različnih spletnih trgovinah. Spodaj je seznam najbolj priljubljenih naprav.

Samdi Brand Adapter

To je eden izmed najbolje prodajanih adapterjev, ki jih lahko najdemo danes. Obstaja več različnih barvnih možnosti in vse so na voljo po enaki ceni. Adapter je opremljen z mikro in nano SIM karticami. Na voljo je tudi adapter za mikro-mikrofon, ki je združljiv z vsemi modeli iPhone. Na voljo je tudi igla za dobavljeni eXpress CDM, saj številni sodobni telefoni (na primer OnePlus 3 in Apple) prihajajo z ejektorskimi pladnji. Dobite tudi kartico za zavijanje datotek, ki je lahko uporabna, če imate veliko "draguljev", ki jih želite shraniti.

Media Devil Simdevil 3-v-1

To je še en lep adapter za kartico SIM, ki ga lahko kupite skoraj povsod. Paket vsebuje tri različne adapterje. Obstaja nano-sim za mikro, nano za standard in mikro standard. V kompletu je tudi igla za odstranjevanje pladnja v nekaterih modelih telefonov. Obstaja innapravo za rezanje "sedem", tako da lahko pričakujete, da se popolnoma prilega v adapter. To je še posebej pomembno za karte, ki so bile prej obrezane, saj se njihova velikost lahko razlikuje glede na kakovost rezalne enote. Ta komplet je precej poceni in ima popolno združljivost z večino telefonov.

Aerb Adapter Kit

Ta Aerb Adapter Kit je vsekakor odlično priporočilo, saj je cenejši od večine drugih podobnih izdelkov. Adapterji za SIM kartice so popolnoma drugačni v primerjavi s konkurenti, saj so popolnoma reverzibilni. Na ta način lahko enostavno preklapljate med več napravami. Adapter je izdelan iz visoko kakovostne plastike, zato je dovolj močan. Poleg tega je tudi precej lahka. V kompletu sta tudi bar in igla. Brusilna palica se lahko uporablja za čiščenje rež za SIM, igla pa se uporablja kot odlagalni pladenj za "sedem". Aerb daje tudi garancijo in denar lahko vrnete v roku 30 dni, če z izdelkom niste zadovoljni.

Omrežni adapter TechRise Sim

Komplet adapterjev TechRise Sim je komplet 5 v 1, ki vam nudi vsa orodja, ki jih potrebujete za zadovoljevanje potreb, povezanih s kartico SIM. Nano lahko pretvorite v mikro SIM ali standardno sedem, pa tudi v mikro. Poleg tega je v kompletu na voljo tudi brusilna palica, ki jo lahko uporabite za brisanje kartice SIM, preden jo vstavite. Kakovost adapterja je izjemna v primerjavi z nekaterimi drugimikonkurenti, saj so izdelani iz nerjavnega jekla. Adapterji za kartice SIM so popolnoma reverzibilni, namestitev v telefon pa je zelo preprosta. Poleg tega je adapter dovolj lahek, zato vaši napravi ne bo dodana prekomerna teža. Kartice SIM, vstavljene v ta adapter, so primerne za večino telefonov in tabličnih računalnikov, vključno z napravami Apple. Prav tako dobite nabor datotek za shranjevanje "sedem" in iglo za ejektor. Celotni TechRise Sim stane nekaj manj kot 5 $.

Generic Sim Card Adapter

Univerzalni adapter je združljiv z vsemi modeli telefonov. To je najcenejši adapter, ki ga lahko najdete v trgovinah z blagovnimi znamkami, saj stane nekaj več kot en dolar. Narejene so iz trpežnega materiala in izrezljane z veliko natančnostjo, tako da je kartica SIM popolnoma opremljena. V kompletu so trije različni adapterji - Nano in Micro, Nano - Standard in Micro - Standard. Ni enojne igle ali datoteke za izmet za shranjevanje kartic v kompletu, toda glede na njeno ceno je to povsem upravičeno.

iCoolkit Nano-Micro

Mikro adapter iCoolkit je še ena najcenejših možnosti za napravo kartice SIM. Stane malo manj kot 3 $, hkrati pa je visoka kakovost. Ta komplet je drugačen, ker je Backed tip, za razliko od zgoraj navedenih. Nalepka vključena v načrt, ki vam omogoča, da trdno držite sedem kartico na mestu, potem ko ste jo vstavili v pladenj. Pomanjkljivost te vrste adapterja je v tem, da je za razliko od drugih variant težje obračati. Komplet iCoolkit ima tudi krpoza čiščenje mikrovlaken, ki ga lahko uporabite za brisanje kartice SIM. Pri uporabi adapterja se ne ustvarjajo dodatne oznake ali sledi lepila, zato ste lahko prepričani, da vaš "sedem" ne bo poškodovan.

Mobi Lock 3 in 1

Mobi Lock 3 in 1 je nekoliko dražji od nekaterih drugih kompletov, predstavljenih na tem seznamu, vendar zagotavlja zelo dobro kakovost. Komplet vsebuje vse tri adapterje, s katerimi lahko pretvorite mikro ali nano v druge velikosti. Vsi adapterji so izdelani tako, da se kartica SIM popolnoma prilega pladnju. Vsi so reverzibilni, tako da jih lahko vedno odstranite, če želite uporabljati več naprav z različnimi velikostmi. Ker so v setu tri naprave, jih lahko obravnavamo kot adapter za 2 SIM kartici. Adapterji so združljivi z vsemi vrstami telefonov, njihova namestitev pa je preprosta. Za shranjevanje kartice ne potrebujete dodatnih orodij. Vključena je tudi igla singletnega curka.

iSYFIX 4 in 1

To je eden od dražjih kompletov adapterjev za kartice SIM, ki ponuja zelo dobro kakovost pri pakiranju in sestavljanju. Komplet vsebuje tri različne kartice za kartico SIM. Na voljo so Nano do Micro, Micro do Standard in Nano do Micro adapterji. Dobili boste tudi snemalnik pinov na SIM-pladnju, ki je lahko zelo uporaben za uporabo na večini sodobnih pametnih telefonov. Adapterji so izdelani z visoko kakovostnimi materiali in izrezljani z visoko natančnostjo, tako da imajo kartico trdno. Namestitev je zelo enostavna in bo trajalanekaj sekund. Za izvedbo tega ne potrebujete dodatnih orodij. Poleg tega proizvajalec iSYFIX zagotavlja letno garancijo na komplet.

LENTION 5-in-1

Komplet vsebuje tri različne adapterje, od katerih je vsaka izvedena v drugačni barvi, tako da jih lahko enostavno prepoznate. Vsi adapterji so izdelani iz visoko kakovostnega aluminija, zato je zagotovljena njihova trajnost. Ne upogibajo se in se izogibajo s pogosto uporabo, za razliko od plastičnih modelov. Obstaja tudi igla za Emitter za CIM pladenj, ki bo uporabna, če ste izgubili original.

Komplet adapterjev za R-Sim pakiranje

Ta komplet je eden izmed najcenejših. Stane skoraj dolar in ponuja tri funkcionalne adapterje. Na ta način je lahko koristno, če imate pametni telefon za dve "sedem" (večina uporabnikov potrebuje adapter za 2 SIM kartici za Samsung). Obstajajo tudi tri igle za eXtreme kartice. V kompletu so mikro- in navadni, nano do redni in nano-mikro adapterji. Kakovost njihove montaže morda ni boljša od nekaterih drugih kompletov, vendar je to posledica nizkih stroškov.

Sorodne publikacije