Položaj CSS: umestitev postavke

Raznolikost naprav za dostop do interneta in brskalnikov, zamisel o postavitvi vsebin v središče, postavitev gume in elemente s plavajočo vejico - vse to je perspektivno in enostavno za uporabo, toda natančna navedba položaja elementov na strani je prej pomembna. Navedba lokacije elementa je pogosto primernejša od njegove plavajoče ali gumijaste dvojice. Poleg praktičnosti aplikacije (glave, glave tabele ali stacionarni del strani) je začetna faza ustvarjanja spletnega vira pogosto bistvena.

Pretok in natančno določanje položaja

Po splošnem pravilu brskalnik oblikuje stran z zaporednim branjem vhodnega toka. V tem primeru se elementi vedno postavijo eden za drugim, po vrstnem redu prejema.
Z nadzorovanjem vrednosti pravila z-indeksa CSS lahko nadzorujete tudi vidnost elementov tako, da jih postavite na različne ravni. Položaj CSS: absolutno pravilo vam omogoča, da določite točno lokacijo elementa, ne glede na njegov položaj v celotni niti. Naravna postavitev vsebine z doslednim branjem vhodnega toka je primerna, in zaradi absolutnega pozicioniranja elementov je možno vhodni tok prerazporediti na potrebno količino informacijskih "tokov", pri čemer se vsebina izloči v absolutno bloke, ki so postavljeni sami.

Logika pravila položaja CSS je takšna, da so koordinate in dimenzije elementa, v katerem je uporabljen, nameščene na meji strani, ne pa na trenutno okno na strani. Poleg tega, če je popolnoma drug element znotraj drugegaelementa, se koordinate njegovega položaja odštejejo od zgornjega levega vogala tega elementa.

Faze oblikovanja spletnega mesta

Različica, ko je spletno mesto ustvarjeno iz nič naenkrat, je praktično nemogoče celo z uporabo najnaprednejšega sistema za upravljanje vsebin. Vedno bo obstajala prejšnja različica, tako rekoč, različica razvijalca.
V takšni izvirni obliki razvijalec oblikuje logiko spletnega mesta, prilagodi delo menijev, pogovornih oken, strežniških in odjemalskih skript. Natančna navedba lokacije razhroščitvenih oken (v praksi je to običajno položaj položaja CSS (absolutno;) deviško div) nima nobene zveze z delom spletnega mesta in ne bo končalo, vendar pa se oblikuje funkcionalnost mesta , so preprosto potrebni na mestu, ki je primerno za razvijalca.
V procesu razhroščevanja razvijalec prikaže takšna "okna", ki jih potrebuje. To močno pospeši razvojni proces, saj vam ni treba gledati konzole (brskalnik javascript), prikazati informacije o razhroščevanju v datoteki (PHP, strežnik). Po zaključku razvoja spletnega mesta so vsa okna za odpravljanje napak blokirana ali se skrivajo v primeru nadaljnje nadgradnje spletnega mesta.

Podpora na mestu

Spletni vir, ki je razvit in se aktivno uporablja, ni nujno videti tako, kot ga vidi obiskovalec (odjemalec). Stran ni ena stran, ampak ena funkcionalnost, vsaj dve. Običajno ima tudi upravni del, prek katerega je napolnjen, ali pa ga nadzoruje.

Razvijalec lahko na kateri koli strani ustvari sistem za odpravljanje napak popolnoma pozicioniranih elementov za spremljanje dela spletnega mesta in z uporabo lastnosti CSS v ozadju lahko uredite vsak priročen način.
Ta lastnost ima samo dva parametra, ki določata položaj slike, ki jo določa lastnost slike ozadja CSS. Dve vrednosti sta dovoljeni: levi in ​​zgornji. Določite lahko številsko ali odstotno vrednost. Ali pa uporabite navodila, zgoraj levo, sredinsko, desno ali spodaj. Zagotavljanje izhodnega položaja CSS: absolutno; elemente določenih informacij, je primerno opazovati delo na mestu, ne da bi to vplivalo na njegovo delo.

Dinamično absolutno pozicioniranje

V nekaterih primerih se zahtevajo pojavna okna ali namigi, ki so oblikovani na določen način. Z jezikom javascript lahko prikažete absolutno postavljeno postavko in tam prikažete nekatere informacije.
Običajno se priprave za takšne kartice postavljajo na koordinate (00), nato pa na primer z miškinim pritiskom na določen element nadomestijo potrebne koordinate in element postane viden.
Potreba po ustvarjanju pozivov po meri je lahko posledica zasnove ali logike dialoga spletnega mesta. Na primer, potrebujete namig, da se počasi pojavi v bližini želenega elementa strani ali kliknete na izbrano informacijo, vizualno premaknjeno na drug element. Brez absolutnega pozicioniranja si je težko predstavljati ustvarjanje drsnikov, zavihkov, fiksnih naslovov in elementov strani, ki morajo ostati na mestu med pomikanjem.vsebine.

Sorodne publikacije