Php-fpm: namestitev in konfiguracija

Sodobno programiranje je porazdeljena obdelava vse večjih količin informacij. Lokalna orodja v daljni preteklosti. Trenutni spletni strežniki, ki jih distribuirajo skupine razvijalcev in potrošniki. Opravila in aplikacije so se spremenile v zahteve, ki zahtevajo takojšnje odzive. Php je priljubljen programski jezik, vendar "teče" na lastno pobudo in zagotavlja plodno podlago za kvalificirane razvijalce, da ustvarijo tone neučinkovite kode. Novice programer je najbolj perspektivna računalniška tehnologija na preprosti osnovi, ki se nanaša na delo, natančno, skrbno in skrbno rešuje problem z minimalno količino kode.


Razlogi za pojav in idejo fpm

Ni potrebe, da "bang" ton kodo od uglednih predhodnikov pri reševanju problema, je dovolj, da napišete lepo in dobro komentiral kodo. Vendar je to odlična koda, priljubljeni spletni viri, tehnološke slabosti v PHP-ju in povečana obremenitev (obiskovalci) spletnih virov, zaradi rojstva številnih različic pospešene obdelave zahtevkov do spletnih strežnikov.
Običajen strežnik prevzame vso obremenitev na sebi, ga prekrije v procesih in prefinjeno logiko. Njegova moč je omejena in prisiljen je postaviti nove čakalne vrste, dokler se ne spopade s tem, kar je že v delu. Različne različice SAPI (Server API) do neke mere rešujejo problem hitre obdelave toka poizvedb, vendar so omejitve ostale. Pojav Nginxa je predstavil spletni vir kot niz statike in dinamike,prevedeno delo na področju vzdrževanja gostovanja na področju dogodkov in upravljanja obremenitev.


Php na spletni strani ni veliko, vendar je vedno veliko besedila, slik in drugih elementov, ki jih lahko varno pošljete brskalniku obiskovalca takoj, ne da bi obdelali proces na strežniku. Samo če je koda php na strani, morate uporabiti Php ali Php-fpm. V bistvu gre za Fast Process Manager (FastCGI Process Manager). Lahko se izvaja večkrat, vendar le za upravičeno nujnost. Vsaka zahteva ima svoj postopek. Naslednja zahteva je naslednji postopek. V bistvu spremeni stanje, stran spletnega mesta pa bo v brskalniku obiskovalca hitrejša. Ne moremo reči, da je ideja o Nginxu in Php-fpm zdravilo za vse težave, vendar je v mnogih primerih odlična rešitev za ustvarjanje produktivnega spletnega strežnika. Lahko greš še dlje z združevanjem izkušenj in modrosti Apache z mladino in ambicijo Nginxa. V tem primeru se lahko obsežni procesi pošljejo v Apache in lahke strani - Php-fpm.

Ocena stanja in usposabljanje

Celotna družina Linuxa je enostavna za uporabo in enostavna za uporabo. Dejansko upravljanje teh sistemov zahteva znanje in spretnosti. Sistem UBUNTU pod Php-fpm in Nginx je dobra izbira. CentOS, ki je osredotočen na podjetja, zahteva več znanja.
Drugi linuxi so manj priljubljeni, čeprav je treba vsak primer skrbno oceniti in presojati. Na primer, domači RUNTU, ki ga malo ljudi ve, lahko hitro shrani situacijo, ko morate namestiti sistem v navidezni vsebnikz omejenim prostorom znotraj LAN-a in drugimi neprijetnostmi.
Le malo jih je postavilo Php-fpm, prav tako ga je treba preveriti pred odhodom v svet. RUNTU je popoln preizkuševalnik, ko v zunanjem svetu gleda samo nastavljiv računalnik (njegov navidezni vsebnik). V lokalnem omrežju lahko hitro vzpostavite miren stik. Lahko preverite ne samo Php-fpm: na voljo sta tudi virtualizacija Nginx in preverjanje veljavnosti. Vedno je bolje začeti z namestitvijo sistema. V primerih, ko je sistem že vreden in morate dati samo Php-fpm, lahko pride do nepredvidenih težav. Na primer, v CentOS 6 in omejitvi Php 5. V CentOS 7 in Apache + Php 7. Omejitev je tudi moda na virtualnih strojih. Sveže pečene in obetavne "sipine" (Ubuntu 1810 Cosmic Cuttle) lahko zlahka postanejo virtualni zabojniki, vendar ne bodo delovali bistveno. Izgleda kot izjava: moje okolje je prostor, ne nekakšen zabojnik. Linux ni Windows, ampak znak se lahko manifestira in to naredi ob vsaki priložnosti. Samo znanje in veščine pomagajo pri obvladovanju vsakega operativnega okolja.

Namestitev UBUNTU

Nastavitev UBUNTU 1804 v izvedbi strežnika je preprosta in praktična rešitev.
Hitro, enostavno in praktično. Dober temelj, na katerega se vsak Linux ustrezno spoštuje, je praksa. Tudi če potrebujete php-fpm na CentOS 6, vam ne bo preprečil, da bi se testirali na zanesljivem in enostavnem sistemu. Lažje bo razumeti, kje in kaj iskati v sistemu, na katerega je naloga usmerjena.

NamestitevNginx

Dovolj za eno ekipo in nekaj minut. Sodoben in hiter spletni strežnik je postal stroj ali kontejner. Odprite le vrata v požarnem zidu in lahko greste še dlje.
Osnovna konfiguracija za Nginx je na
 • /etc /nginx
 • in vedno morate upoštevati tri ukaze:
 • systemctl status nginx;
 • systemctl stop nginx;
 • systemctl zagon nginx.
 • Uporabiti jih je treba pri vsaki spremembi konfiguracije strežnika. Ne smemo pozabiti, da se sprememba konfiguracije, registracija navideznih gostiteljev nanaša na naslove IP in imena gostiteljev, ki jih je treba upoštevati tudi v datoteki gostiteljev, ki se nahaja na
 • /itd.
 • Ni nujno, da postavljate Php-fpm, Php, MySQL, Apache in Nginx, vendar je pametno začeti z zadnjima dvema mestoma in nato preklopiti na drugo.

  Namestitev hitrega upravljalnika

  Namestitev Php-fpm je en sam ukaz in dva dejanja.
  Namestitev se izvede, podpičje (ikona komentarjev) se odstrani v datoteki php.ini in upravljalnik se znova zažene. Pomembno je, da bodite pozorni: povezava do hitrega upravljalnika je konfiguracijska datoteka mesta. V tem primeru ima strežnik samo izvorno mesto in njegovo konfiguracijo v privzeti datoteki. Za vsak navidezni gostitelj boste morali ustrezno spremeniti konfiguracijsko datoteko v bloku strežnika. Slika prikazuje tri bloke lokacije: prvi je že bil, dodata sta naslednji dve. Prvi je za vse, drugi samo za php datoteke, tretji pa prepoveduje .ht * datoteke - ki se nanašajo na konfiguracijske datoteke Apache.

  Testiranje opravljenega dela

  V korenski mapiUstvarite datoteko index.php in preizkusite konfiguracijo Nginxa. Ne bo nobenih težav, če bo vse opravljeno lepo in pravilno. Nato lahko znova zaženete spletni strežnik in dobite želeni rezultat.
  V zgornjem primeru je stroj postal Php-fpm 7.2. V vsakem primeru lahko obstajajo druge možnosti. Php 5 se pogosto uporablja in hitri upravitelj je tisti, ki mu pripada.

  Tehnološke podrobnosti

  Php je priljubljen in uporabljen jezik. Ni žaljivo, da je šesta različica nekje med različicama 5 in 7. Ne moremo omeniti, da je Php 5.2. * In 5.6. * »Različni« izdelki. Kot vsak drug jezik, tolmač Php trpi zaradi puščanja pomnilnika. Za izgubo spomina, zlasti ko gre za rekurzije, stack in druge "nekontrolirane" odseke kode, so programerji navajeni. Po izvedbi kritičnega dela kode je postala norma, da bi uničila vse, kar je povezano z njim. Problem in kritično drugačen. S prihodom sistemov za upravljanje spletnega mesta (CMS) je običajno voziti tone neuporabnih (to pomeni, da kode ne prikazuje v strežniku v globinah brskalnika, vendar niso neomejene. Komunikacijski kanali so dobri, vendar se počutijo bolj umirjeni, ko premikajo samo zahtevane informacije.
  Zelo dobro je, da je zdaj Php-fpm. Lahko učinkovito manipulirate obremenitev, izolirate statiko dinamike. Toda veliko bolje, ko razvijalec ustvari spletni vir z najmanjšo možno in visoko kakovostno kodo. Sodobne tehnologije so dobre le, če se uporabljajo v količini in kakovosti, ko so učinkovite, kompaktne in praktične.

  Sorodne publikacije