Navodilo: Kako dodeliti več RAM-a za Minecraft

Maincraft je kljub navidezni vizualni preprostosti precej poceni igra. Napisana je v jeziku Java in privzeto porabi veliko RAM-a. Toda za mnoge igralce je "Maincraft" iz različnih razlogov precej šibek računalnik, ki vam ne omogoča udobnega uživanja v vaši najljubši igri. Kaj storiti potem? Namestite dodatne igre za optimizacijo igre? Zmanjšajte grafične nastavitve? Možno je, vendar obstaja še en način za povečanje produktivnosti: povečanje dodeljenega obsega "RAM-a", ki ga bo porabila igra.


V tem članku boste izvedeli, kako dodeliti več RAM-a Minecraftu.

Kje začeti?

Vredno je začeti z odkrivanjem vgrajenega RAM-a, ki je trenutno v vašem osebnem računalniku. To lahko storite tako, da odprete razdelek »Nastavitve« (ali »Nadzorna plošča«). Tam morate izbrati podsektor "Sistem". Nato kliknite "O sistemu". Pred vrstico "Installed RAM" bo zapisana količina RAM-a, ki je v računalniku. Zdaj lahko greste na vprašanje, kako dodeliti več RAM-a Minecraftu. Pozor! Če ima vaš osebni računalnik vgrajen 5 GB pomnilnika RAM, je priporočljivo poudariti, na primer, 4 GB, vendar ne več. Logično je, da za sam sistem, v katerem se igra izvaja, zahteva tudi določeno količino RAM-a.

Kako dodeliti več RAM-a Minecraftu?

Ko ugotovite količino nameščenega pomnilnika RAM,posodobite različico Java SE. To je predpogoj ne le za udobno igro v Maincraftu, temveč tudi za pravilen zagon programa. Če imate 32-bitni sistem, prenesite Java x32. 64-bitna različica je podobna.


Nato morate na poseben način odpreti zaganjalnik za dovoljenja "Mynkraft". Namesto tega morate klikniti na PCM na ikoni igre in jo odpreti s skrbniškimi pravicami. Odpre se okno z začetkom igre. V spodnjem levem kotu - kjer je izbran račun za igro - obstaja gumb za urejanje profila (Uredi profil). V novo ustvarjenem zavihku na dnu morate najti niz "Argumenti JVM". Če ni kljukice, jo morate postaviti - aktivirajte funkcijo. To je neposredno povezano s tem, kako povečati količino RAM-a za Minecraft. Na voljo bo vrstica, ki je v nasprotju z argumenti "JVM Arguments". V njej morate vnesti vrednost "operative", ki je dodeljena. To naredimo takole: -Xmx $ G. Namesto znaka "$" morate vnesti številko, ki označuje količino dodeljenega pomnilnika RAM. Ostaja samo, da shranite profil in začnete igrati.

Povzetek

Zdaj veste, kako Minecraftu dodeliti več RAM-a. Za to, kot se je izkazalo, sploh ni težko in učinkovito za vse.

Sorodne publikacije