Router ZXHN H118N: Specifikacije, Parametri

Internet je postal tesno povezan z življenjem sodobne osebe. Brez tega ne morejo brez otrok in tistih ljudi, ki so dovolj hladni do moderne tehnologije. Vsak od njih mora iskati nekaj informacij ali preprosto komunicirati s prijatelji in sorodniki, ki živijo na primer v drugi državi. In v takih situacijah pride do reševanja interneta. Za zagotovitev dostopa do njega je dovolj skleniti pogodbo s ponudnikom. Vendar pa mnogi od njih nosijo kabel, ki ga je mogoče priključiti samo na eno napravo, kot je prenosni računalnik ali računalnik. Kaj v tem primeru počnejo družine dveh ali več ljudi? Se boste povezovali eno po eno? Vendar to ni najprimernejša možnost. Problem je rešen zelo enostavno - namestitev posebne opreme, ki se imenuje usmerjevalnik. Dobra naprava je sposobna zagotoviti neprekinjeno komunikacijo in, kar je najpomembnejše, vam omogoča, da ustvarite domače brezžično omrežje, ki lahko istočasno poveže več pripomočkov prek Wi-Fi.


Trenutno večina ponudnikov predlaga zakup usmerjevalnika. Zagotovo je zelo priročno. Vendar pa praviloma ne gre brez posebnega "ampak". Kaj je ključavnica? Takšne naprave so namenjene samo za delo z določenim operaterjem, na primer "House.u". Razvijalci namestijo posebno programsko opremo, ki blokira dostop do tovarniških nastavitev in namesto tega uporabnika povleče na stran vdelane programske opreme. Na tem principu deluje usmerjevalnik ZXHN H118N. Kupite v Rusiji ta model z izvirnikom(tovarniško) vdelana programska oprema ni mogoča, vendar so se najbolj napredni uporabniki že naučili obiti blokado ponudnika. Eden od načinov za to bo opisan v članku, toda ali naj gre ali ne, se mora vsak človek sam odločiti, ker obstaja tveganje, da se obdelovanec obrne v "opeko".


Torej si poglejmo podrobnosti tega modela usmerjevalnika, razmislimo o njegovih značilnostih in razumemo tudi razlik v nastavitvah.

Nekaj ​​besed o proizvajalcu

Usmerjevalnik ZXHN H118N izdeluje znana kitajska družba ZTE v Rusiji. Lastništvo te blagovne znamke domači kupec morda ne bo vedel, saj ponudniki, ki kupujejo naprave za zakup končnemu uporabniku, držijo svoje logotipe. Ikone "House.u" so na primer lepe tako na škatli kot na primeru usmerjevalnika. Seveda pa mora proizvajalec poznati vsaj osnovne informacije. ZTE je bila ustanovljena leta 1985. Ukvarja se s proizvodnjo različnih vrst komunikacijskih naprav (telefoni, tablice, modemi, usmerjevalniki in drugo). Kontrolni delež je v lasti ne zasebne osebe, temveč država. Izdelki te blagovne znamke, zlasti usmerjevalniki, zasedajo vodilne položaje v segmentu proračuna. Po mnenju strokovnjakov in uporabnikov imajo optimalno ravnovesje med ceno in kakovostjo.

Embalaža in dodatki

Kot smo že omenili, model ZXHN H118N v Rusiji distribuira le ponudnik. Odvisno od tega, kako natančno se bo zasnova škatle spremenila. Poglejmo načrtovanje embalaže usmerjevalnika, ki je na voljo"House.ru". Okrašena je v rumeno-rdeči barvni shemi. Na sprednji plošči je slika naprave. V zgornjem levem kotu je logotip ponudnika, na nasprotni strani pa ikona Wi-Fi. Med temi simboli so informacije o napravi: tip je brezžični usmerjevalnik, ime modela pa je ZXHN H118N Wireless N300. Značko "Znamka leta 2011" je predstavljena na dnu polja. Zadnja plošča vsebuje informacije o garancijah, lastnostih, sistemskih zahtevah, standardih in specifikacijah. Za slednje je poleg naprave na voljo tudi internetni kabel, napajalnik, dokumentacija, poseben stenski nosilec.

Značilnosti videza

Kar je edinstveno pripisano prednostim ZXHN H118N, je to zasnova. V tej številki je proizvajalec poskušal slaviti. Na podlagi večine brezobličnih modelov je ta usmerjevalnik videti spektakularno. Za primer so bile uporabljene oblikovalske rešitve po meri. Po videzu se lahko primerja z majhno blazino, ki je pritrjena na stojalo. Za razliko od drugih naprav je usmerjevalnik postavljen v pokončnem položaju, kar je mogoče pripisati prednostim, saj je dostop zraka do prezračevalnih odprtin vedno odprt. Ohišje je izdelano iz preproste plastike. Barva naprave je bela. Mere: širina - 110 mm, višina - 50 mm, globina - 125 mm. Teža - 145 str. Na sprednji plošči na vrhu je devet indikatorjev. Skupaj z njimi obstajajo ustrezni zapisi. Na strani je priključek USB, vendar z vdelano programsko opremo"House.ro" ne deluje. Na hrbtni strani so luknje za stensko montažo, nekoliko pod njimi pa so kontrolni gumbi in vrata, ki jih bomo kasneje preučili. Tukaj lahko vidite rešetko za prezračevanje. Zdaj pa poglejte pod dno stojala ZXHN H118N. Geslo, MAC in IP naslovi, različica vdelane programske opreme, država izvora in druge informacije so navedene tukaj. Priporočljivo je, da bodite pozorni na te nalepke, saj bodo nekatere od navedenih postavk potrebne za prilagoditev naprave. Tudi na stojalu so skriti vijaki, ki pritrjujejo ohišje.

Opis priključkov

Pomembni elementi katerega koli usmerjevalnika, brez izjeme in model ZXHN H118N, - vrata. Prvi je WAN. Ta priključek se uporablja za povezavo ponudnika internetnih kablov. Naprava ima tudi LAN komunikacijska vrata. Z njihovo pomočjo se ustvari lokalna povezava. V ta namen se uporablja vmesniški kabel. Ta model ima priključek USB. Prek njega lahko povežete ne le naprave, kot sta prenosni računalnik ali osebni računalnik, temveč tudi modeme. In zadnja vtičnica, okrogle oblike, je zasnovana za napajanje. Označena je kot PWR. Zdaj bomo razumeli imenovanje gumbov na nadzorni plošči. Štirje so.
 • VKLOP /IZKLOP - uporablja se za vklop aparata, ko ponovno pritisnete izbirni gumb, se usmerjevalnik izklopi.
 • Wi-Fi - vklop /izklop funkcije.
 • Ponastavitev - vrnitev iz usmerjevalnika v tovarniške nastavitve. Če želite pritisniti skriti gumb, morate na primer uporabiti posnetek. Ponovno morate zagnati računalnikdržite pritisnjeno tri sekunde. Takoj, ko se indikatorji ugasnejo in začnejo ponovno vklopiti, se sprosti gumb.
 • WPS - Stikalo se uporablja za vklop /izklop opcije.
 • Kratke značilnosti

  Seznanimo se z osnovnimi značilnostmi modela ZXHN H118N:
 • Tip usmerjevalnika je dostopna točka.
 • Brezžično omrežje: standard 80211 n.
 • Frekvenčno območje je 24 GHz.
 • Hitrost: največ za brezžično omrežje - 300 Mb /s, za žično - 100 Mb /s.
 • Protokoli zaščite: WPA, WPA2.
 • ZXHN H118N: nastavitve

  Za nastavitev naprave in dostop do globalnega spleta bo potrebno narediti preproste manipulacije:
 • Prvi korak. V računalniku odprite brskalnik. Vnesite naslov IP. Označena je na primeru usmerjevalnika. Po tem se prikaže okno z besedilom "Preverjanje pred poletom!". Če je povezava pravilna, bo sporočilo v nekaj minutah spremenilo drugo s približnim pomenom "Vaš usmerjevalnik je konfiguriran".
 • Drugi korak. Avtorizacijo uporabnika izvaja portal ya.ru. Tu je treba navesti podatke, ki jih je ponudnik navedel v pogodbi, na primer številko, mesto, prijavo. Spremenite lahko tudi ime in geslo brezžičnega omrežja, ki je ustvarjeno v meniju usmerjevalnika ZXHN H118N. Nastavitve Wi-Fi lahko nastavite tudi brez uporabniških podatkov. V tem primeru bodo razvijalci uporabljali privzete nastavitve.
 • Tretji korak. Shranjevanje podatkov inponovno zaženite usmerjevalnik Po tem morate preveriti samo internetni signal.
 • Firmware za ZXHN H118N je preprost način

  Za uporabnike, ki morajo vrniti napravo nazaj na tovarniško nameščeno programsko opremo, morate narediti naslednje:
 • Prenesite datoteko Patched__ZXHN H118NV201d_E04_OV.zip in jo razpakirajte.
 • Vnesite IP usmerjevalnik v naslovno vrstico. V oknu kliknite na katerikoli znak, nato pa se mora meni odpreti.
 • Poiščite element Upravljanje. Pojdite na zavihek Nadgradnja vdelane programske opreme.
 • Izdelajte vdelano programsko opremo ZXHN H118N z uporabo datoteke DOMRU__ZXHN + H118NV201d_E04_OV.img. Po tem boste lahko vstopili v spletni vmesnik preko TELNET-a.
 • Pritisnite tipko Reset za nekaj sekund.
 • Pojdite v meni usmerjevalnika s pomočjo standardnega uporabniškega imena in gesla (admin).
 • Stisnite sistem z datoteko ZXHN + H118NV201d_E04_OV.img. Ko se naprava znova zažene, ponovite koraka 5 in 6.
 • Sorodne publikacije