Praetorian.exe: Kaj je aplet in se ga lahko znebite?

Videz procesa Praetorian.exe v mnogih uporabnikih računalnikov, mimogrede, ne glede na operacijski sistem, je očitno presenečenje. Uporabniki sistema Windows so nagnjeni k temu, da ta applet štejejo za virus, lastniki jabolčnih računalnikov in prenosnih računalnikov pa so na splošno presenečeni nad to aplikacijo, saj za Macke do nedavnega niso nastajali virusi. Ampak let's razmisliti Praetorian.exe sam proces. Kaj je to, ne bo lahko razumeti, če veste, kdo stoji za razvojem tega programskega izdelka. Ko bo vse postalo jasno glede njegovega izvora, bomo posebno pozornost namenili vprašanjem, povezanim z odstranitvijo ali deaktiviranjem te programske opreme.


Praetorian.exe: Kaj je aplet?

Tako, da nihče ne dvomi, kaj je ta aplet: lahko si miren, ker ni virus.
Toda kaj je to? Praetorian.exe je v resnici zastareli brskalnik, imenovan Yandex, ki je bil pravočasno zasnovan za spremljanje sprememb v brskalniku iskalnika privzetega iskalnika (Yandex). V tem je nekaj smisla - razvijalec skuša zaščititi svoj brskalnik. Kaj je narobe s tem?

Praetorian.exe (Yandex): Kako deluje?

Pri obravnavanju glavnega vprašanja pa je vredno omeniti eno neprijetno dejstvo. Dejstvo je, da je, kot smo že omenili, ta dodatek (in to je dodatek ali razširitev, kot ga želite imenovati) zastarel. Namesto tega isti brskalnik Yandex uporablja bolj moderno programsko opremomodel, imenovan "Browser Manager", ki na žalost ne deluje na starih brskalnikih. V Internet Explorerju najbolj primitivna peta različica novega programa za razpošiljanje kot razširitev ali dodatna plošča ne bo mogoča. Namesto tega lahko namestite tudi Praetorian.exe, tudi ko namestitveni program sporoči napako. Kaj je to v smislu širitve? Kot smo že omenili, je to pokroviteljsko orodje. Toda! Eating: kaj počne v drugih brskalnikih?


Na žalost je treba omeniti, da čeprav je to, tako rekoč, dodajanje virusa v mednarodni klasifikaciji, kljub temu ni mogoče kategorizirati kot neželeno kategorijo programske opreme (nekateri protivirusni programi kažejo, da je to potencialno nevarna programska oprema varnost). Stvar ni v tem. Če razumete, bi moral ta aplet pod vplivom virusov spremeniti začetno stran. Če pa imate nameščeno drugo stran, zakaj uporabljati ta programček? Med drugim je treba omeniti še en neprijeten vidik, ko se napaka aplikacije Praetorian.exe pri opravljanju nekaterih zaščitnih funkcij začne blokirati delovanje celotnega operacijskega sistema. Tukaj in razmislite, kako primerno, da tak aplet ostane v računalniku. Načeloma se je mogoče znebiti tega programa, čeprav nima lastnega grafičnega ali ukaznega vmesnika in deluje večinoma le v ozadju, ki ga povprečni uporabnik, tudi z vso željo, da izračuna prek istega "upravitelja opravil", ne more.

Kje so programske datoteke?

Kljub dejstvu, da ima krmilnik res izvedljivo datoteko z istim imenom, na trdem disku dejansko ni take datoteke. Če želite odstraniti ta programček, se obrnite na uporabniške imenike aplikacijskih podatkov v sistemih XP ali AppData v sistemih višje ravni, kjer želite poiskati lokalni imenik. Upoštevajte, da je lahko skrit, zato morate najprej nastaviti možnosti prikaza za objekte te vrste.
Toda sama datoteka ne najdete. Toda iz map, kot sta Updater in Updater2, se lahko znebite brez težav (ponavadi dostop do njih ni blokiran).

Ali lahko odstranim programček in kako to storim?

Kar se tiče odstranitve Praetorian.exe, je najbolje, da ne uporabljate vdelanih orodij operacijskega sistema, saj vgrajeni uninstallerji še zdaleč niso popolni, zato po standardnem postopku v sistemu ostane ogromno ti računalniškega smeti. In če želite, izbrišite ustrezno ploščo, ne aplikacije. Še bolje je, da takoj uporabite programe, kot je iObit Uninstaller, izberete želeni program ali dodatke, nastavite standardno brisanje, omogočite zmogljivo skeniranje in nato odstranite ostanke, tako da nujno označite predmet, ki uničuje datoteko.

Metoda alternativnega odstranjevanja

Torej je še vedno kratek o Praetorian.exe. O tem je nekoliko razumljivo. V zvezi z alternativnimi načini odstranitve tega programa lahko seveda uporabite tako imenovane nasilne metode, če nobeno od zgoraj navedenih ne pomaga (čepravzelo dvomljivo). Toda kaj naj storite s programom Praetorian.exe? Kaj je ta program, če ga ne želite izbrisati? Odgovor je preprost: najprej se morate prijaviti (regedit), poiskati ime programa (Ctrl + F) in izbrisati najdene ključe s premikanjem iz ene v drugo s pritiskom tipke F3 ali ustreznega gumba na desni strani iskalnega niza. Samo na koncu iskanja bo mogoče odstraniti glavni programček in brez bolečin ponovno zagnati celoten sistem.

Sorodne publikacije