Praetorian: Kaj je to in kako odstraniti applet?

Pogosto lahko pri namestitvi uradne programske opreme na računalniku naletite na neznani nepoznan Praetorian program, ki generira lasten proces v zagonskem delu sistema in v skladu s tem v upravitelju opravil (Praetorian EXE datoteka). Kaj ta komponenta je, mnogi ne celo uganiti, čeprav je mislil, da je to domnevno virusni aplet. To ni res. V nadaljevanju je podroben opis tega programa, za kaj je potreben in kako se ga lahko znebite, če ga uporabnik ne potrebuje.


Pretorian v samodejnem nalaganju: kaj je ta applet?

Na splošno se program sam, nenavadno dovolj, nanaša na programsko opremo, ki jo je razvil Yandex (čeprav lahko nekateri virusni programi prav tako prikrijejo ta proces). Programska oprema je uradna, tako da se načeloma nič ne boji. Aplikacija sama po sebi ni nič drugega kot določena zaščita brskalnika »Yandex«, razen če ste jo, seveda, namestili v računalnik. Njegov edini namen je slediti spremembam na začetni strani ali brskalniku iskalnika. Ampak to je samo na prvi pogled (jasno bo zakaj).

Kako deluje?

Treba je omeniti, da je sam program zastarel. Namesto tega zdaj uporablja tako imenovani "Upravitelj brskalnikov", namešča svoj postopek v samodejnem varnostnem kopiranju in upravitelju opravil.
Vendar pa se lahko v starem operacijskem sistemu Windows XP pojavi procesorski proces. Kakšen program v smislu njeizvajanje tega posebnega OS je enostavno razumeti, glede na to, da se brskalniki in operacijski sistemi nenehno posodabljajo, vendar stare plošče (ovire) iz Yandexa niso vedno. Z drugimi besedami, stanje se izkaže, da je sam brskalnik iz Yandexa in želene vrstice "oster" pod starim brskalnikom, in novi programi ne podpirajo (na primer, Internet Explorer nameščen v XP, delo z upraviteljem brskalnika ne more samo zaradi njegovega staranje)


Kot veste, ne boste preskočili režijske vrednosti in namestili najnovejšo različico IE na XP ni mogoče (kot tudi določena plošča). Zato pri nameščanju dodatnega dodatka in ni managerja, ampak pretorijca. Kaj je ta program malo jasen. Toda najpomembnejše vprašanje, ki zanima vse uporabnike, je, da se ga znebite. Obrnimo se na praktične korake.

Lokacija map in datotek

V operacijskem sistemu Windows XP se programske datoteke nahajajo v lokalnih mapah in mapah ApplicationData v uporabniških mapah (imenik Uporabniki v sistemski particiji). Nenavadno je, da je v operacijskem sistemu Windows 7 primerna tudi aplikacija, vendar so njeni glavni imeniki tudi v mapi Lokalno, vendar že v imenikih YandexUpdater.
Najbolj zanimivo je, da EXE datoteke z istim imenom ne boste našli niti pri enem poglobljenem iskanju. Vendar lahko brez težav poiščete dva imenika: Updater in Updater2, v katerih se nahajajo vsi glavni elementi (to bo koristno v prihodnosti z uporabo alternativne metode brisanja).

Pretorian: kaj je to in kako odstraniti aplikacijo?

ZOdstranjevanje vprašanja niso vse tako preproste. Če uporabljate IE, morate najprej odstraniti orodno vrstico (plošča). To je odstranljivo, ker njegovo preprosto zaustavitev ni zagotovljena.
Po tem morate poklicati sistemski konfigurator (msconfig v ukazni vrstici Run), pojdite na zagonsko kartico in tam onemogočite želeni proces. Sistema ni treba ponovno zagnati na zahtevo.
Zdaj je še en pogled na Praetorian v Auto Backup. Kaj je to? Toda to je najbolj običajen panel. Zato morate v oddelek "Nadzorna plošča" odpreti programe in komponente ter odstraniti "Yandex Bar" za Internet Explorer.

Alternativna metoda

Toda to je kratko o odstranitvi pretorijca. Kaj je sestavni del, ste ugotovili. Zdaj pa poglejmo, kaj je mogoče storiti z uporabo, tako rekoč, nasilnih metod, saj se lahko program presenetljivo namesti tudi z upraviteljem brskalnika. Najprej uporabite upravitelja opravil (vendar ne bo pretorskega procesa). Kaj je ta program, če je podana izvršljiva datoteka, vendar dejansko ne obstaja? Odgovor je preprost: namesto tega je proces BrowserManager.exe.
V meniju PCM odprite lokacijo datoteke, nato pa z odhodom na "Raziskovalec" na zgornjo raven odstranite imenike BrowserManager, Toolbar, Updater in Updater2. Vendar pa obstaja ena pomembna stvar glede Pretorijca. Kaj je ta dejavnik? Vgrajena zaščita. Težava je v tem, da so imenike mogoče zaščititi pred brisanjem ali spreminjanjem, tako da ne glede na to, ali ga želite ali ne, boste morali uporabiti pripomoček Unlocker, ki odklene.dostop do pretorijskih datotek. Kaj je ta program, mnogi ne vedo iz govorice. Omogoča dostop tudi do tistih komponent sistema, ki jih ni mogoče spremeniti z običajnimi metodami, tudi če obstaja popoln sklop pravic.

Največja efektivna tehnika odstranjevanja

In to ne zadeva samo pretorijca. Zdi se, da je ta program že jasen. Vprašanje je bilo tudi odpravljeno. Ampak zakaj se ukvarjati z vsemi temi stvarmi, če lahko naredimo veliko lažje? S programom iObit Uninstaller odstranite in odstranite aplikacije skupaj z njihovimi integriranimi dodatki. Tudi dostopa ni treba odblokirati. Edina stvar, ki jo je treba opozoriti, je, da je lahko Praetorian program (ki je že izrecna aplikacija) na glavnem seznamu in v orodni vrstici - v razdelku dodatkov in brskalnikov. Torej morate izbrisati vse, kar je.

Namesto izida

To je kratko in vse, kar lahko rečemo o Pretorijcu. Kakšna komponenta in kako se jo znebiti, mnogi so verjetno že razumeli. In ni vam treba misliti, da je virus neke vrste varnostno orodje, čeprav mnogi uporabniki poročajo, da je aplikacija sposobna posredovati strežnikom razvijalca in osebne podatke, kot je zgodovina obiskov in iskanja, vendar je to drugo vprašanje. .

Sorodne publikacije