TV predpona MAG 250: specifikacije, navodila, nastavitve in pregledi

Ukrajinsko podjetje Infomir proizvaja eno izmed najbolj priljubljenih in priljubljenih konstant IPTV na trgu - MAG250. Odlična funkcionalnost naprave, dobre tehnične lastnosti, združljivost z mnogimi sistemi in privlačen videz - značilnosti predpone, zaradi katere je pridobil veliko popularnost.

Paket

Opremljen z IPTV MAG 250, pripravljen v svetlo obarvani embalaži in označen s standardi in storitvami, kot tudi s tovarniškimi serijskimi nalepkami za črtne kode in etiketnimi naslovi Ethernet MAC. V paketu je predpona in dodatna oprema. Vsi deli se nahajajo v posebnih oddelkih, kar odpravlja možnost poškodb med prevozom. Priloženi TV sprejemnik MAG 250 vključuje:
 • daljinski upravljalnik;
 • predpona;
 • napajalna enota;
 • napajalniki za daljinski upravljalnik;
 • A /V kabel;
 • Navodila za uporabo. Pomanjkljivost set-top boxa je pomanjkanje kabla HDMI za povezavo naprave s sodobnimi televizorji brez njega. Vendar pa lahko to zapre oči, ker je strošek takšnega kabla nizek in ga je mogoče kupiti posebej.

  Videz

  Sodobni modeli elektronskih naprav so ponavadi kompaktni in majhni, kar je še posebej opazno v primeru MAG 250 Micro. Prva stvar, ki udari v oči - majhna velikost konzol: 125h86h28 mm, težaustreza - 156 gramov.

  Ohišje ohišja MAG 250 je pravokotno oblikovano iz visokokakovostne črne plastike. Posamezne postavke so mat, nekatere so sijoče. Kakovost izdelave je na visoki nadmorski višini - med delovanjem ni nobenih napak, škripanja, vrzeli, ničesar, kar se ne more raztrgati.

  Vmesnik in priključki

  Sprednja stran set-top boxa je opremljena z USB priključkom, sprejemnikom za infrardeči daljinski upravljalnik in LED indikatorjem, zaprtim s polprosojno plastiko. Na matiranem delu zgornjega pokrova naprave je sijajni napis MAG 250. Ventilacijske reže, kot tudi etiketa s serijsko številko, modelom in MAC naslovom naprave, se nahajajo na spodnji strani predpone. Na navpičnih površinah so tudi noge lukenj. Spodaj je še ena nalepka z napisom Made in Ukraine in nalepko s holografsko garancijo, ki skriva enega od vijakov.

  Glavni konektorji se nahajajo na zadnji strani MAG 250 Micro. Desno na levo je priključek za napajanje, A /V izhod, S /PDIF priključek, HDMI priključek, Rj-45 Ethernet priključek, zunanji infrardeči sprejemnik in dodatni USB priključek. Predpona je izdelana v precej privlačni in izvirni obliki, kompaktna velikost pa vam omogoča, da jo skrijete na televizorju.

  Nadzorna plošča

  Dobro premišljena in udobna ležalna konzola iz predpone MAG se lahko varno imenuje superiornost naprave. Zasnova klasičnega pravokotnika, brez ergonomske redundance in prefinjenosti, ki je po mnenju potrošnikov zelo priročna pri uporabi. Poiščite gumbe na daljinskem upravljalnikustandard za večino sprejemnikov, konzol in multimedijskih predvajalnikov, kar omogoča skoraj takojšen dostop do MAG 250. Posebnost daljinskega upravljalnika je sposobnost učenja. Televizor se upravlja z gumbom v zgornjem desnem kotu. S prvotnim elementom se te tipke "naučijo": lahko znova napišejo vse ukaze za nadzor avdio sistema ali televizorja, ne glede na to, kako so podpisani na daljinskem upravljalniku.
  Vsakemu pritisku na tipko je dodan znak "klik" in delovanje zelenih indikatorjev pri krmiljenju MAG 250 in rdeče - pri krmiljenju televizorja. Elementi napajanja za nadzorno ploščo sta dve AA bateriji, ki sta priloženi predponi.

  Specifikacije

  Predpona MAG 250 Micro ima dobre specifikacije:

  Procesor  STi7105

  )

  RAM  256 MB  flash pomnilnik]  256 MB  HDMI  1.3  USB  x2 se nahajajo na sprednji in zadnji strani A /V izhod
  Izhodi A /V (stereo in kompozitni)  Ethernet  Vrata RJ-4510 /100Mbit /s Hitri Ethernet  Wi-Fi


  95) S pomočjo Stikalo za Wi-Fi adapter  Neobvezno  Priključki zunanjega sprejemnika za priključitev napajanja, avdio izhod S /PDIF

  Kljub dejstvu, da so specifikacije konzol daleč od popolne, so dovolj, da zagotovijo nemoteno delovanje številnih spletnih spletnih storitev in predvajanje video datotek vseh oblik. Številni uporabniki v svojih pregledih ugotavljajo, da MAG 250 po svoji ceni v celoti izpolnjuje vse zahteve za takšne konstante TB.

  Programska oprema

  Vsa programska oprema MAG 250 temelji na Linuxu 2623, ki služi kot osnova za preostalo programsko konzolo. Ustvarite potrebne programe in vmesnik lahko vsak uporabnik s potrebnim znanjem. Uradna spletna stran proizvajalca vsebuje podrobna navodila. Zaradi te funkcije lahko ponudniki IPTV ustvarijo celotne storitve in lastne platforme. To lahko storijo tudi navadni uporabniki, ki so kupili predpono MAG 250.

  Prenesite uradno programsko opremo za konzole s strani proizvajalca. Posodobitve programske opreme MAG 250 se prav tako izvedejo prek interneta. Razvijalec je pogosto izdal nove različice programske opreme s spremembami in dodatki. Uradno in neuradno programsko opremo lahko namestite na več načinov - preko BIOS-a ali preko USB pogona, prek Multicast ali interneta. Posodobitve lahko izvedete samodejno ali ročno. Glavna značilnost konzol MAG 250 je različna funkcionalnost: vse možnosti niso odvisne od same IPTV predpone ali njene programske opreme, ampak od izbranega ponudnika in vsebine so na voljo.

  Osnovna nastavitev

  Za vsako predpono MAG 250 je značilen zelo obsežen meni nastavitev. Pokličete ga lahko s tipko SET na daljinskem upravljalniku. Meni ponuja nastavitve zvoka, video izhode, vse podrobnosti predpone, različice programske opreme in strojne opreme, posodobljene in nekatere druge funkcije so na voljo. V razdelku »Storitve« lahko določite portale, ki bodo zagotovili glavno vsebino. Določite lahko poljubne portale tretjih oseb, ki so jih ustvarili drugi uporabniki.

  Nastavitev omrežja

  Ker funkcija predpone IPTV vključuje sprejemanje vsebin prek interneta, ima MAG številne omrežne nastavitve. Napravo lahko povežete v omrežje z brezžičnimi in žičnimi vmesniki. Prva je izbirna in zahteva nakup Wi-Fi adapterja. Kupljen je bodisi s predpono ali ločeno. Z omrežnim ponudnikom se lahko neposredno povežete s protokolom PPPoE. V tem primeru ima uporabnik na voljo različne možnosti povezave, odvisno od izbranega vmesnika: nastavitev lahko omejite ali zaženete v samodejnem načinu, da dobite nastavitve s strežnika DHCP. Pri nastavljanju brezžične povezave morate določiti možnosti šifriranja in SSID dostopne točke. Ne glede na izbrani način namestitve MAG 250 ne vzame veliko časa: naprava se hitro poveže z omrežjem, nato pa lahko začnete delati na internetu.

  Koristi

  Glavna prednost MAG 250 je pridobila veliko popularnost, je širokafunkcionalnost, ki jo lahko poveča vsebina, ki jo ponuja izbrani ponudnik storitev ali ponudnik. Pomembna prednost je tudi možnost ustvarjanja zunanje in notranje programske opreme. Predpona je združljiva z različnimi sistemi in ponuja široko paleto omrežnih protokolov. Za uporabnike, ki cenijo videz, je proizvajalec poskrbel tudi za oblikovanje naprave: kompaktne dimenzije in klasičen videz ne bodo pustili ravnodušne. Predpona je dopolnjena z daljinskim upravljalnikom. S povratnimi informacijami potrošnikov je napravo enostavno nastaviti, preprosto jo upravljamo, kar je še ena njena prednost.

  Slabosti

  MAG 250 se ne more imenovati najmočnejša strojna oprema. Mnogi uporabniki opažajo pomanjkanje pomnilnika in pomanjkanje gigabitnih Ethernet vrat.

  Možnosti konzole za ponudnike

  Na podlagi naprav MAG 250 lahko ponudniki ustvarijo dovolj velika IP TV omrežja. Ker predpona podpira sodobne Middleware sisteme, lahko vsak uporabnik razvije svoj portal s podporo za Smart TV in IPTV konzolo. Pri naročanju velike serije naprav proizvajalec prilagodi programsko opremo in videz konzol. Na primer, logotip ponudnika je mogoče uporabiti v primeru in namestiti bo edinstven ključ, ki ne bo dovolil uporabe predpone v omrežjih drugih ponudnikov. Odprta izvorna koda notranje programske opreme vam omogoča, da ustvarite lastno strojno programsko opremo sistema in dodate različnestoritve in funkcije. Operaterjeva programska oprema v glavnem vpliva na funkcionalnost katere koli konzole IPTV. Zato spreminjanje strojne opreme odjemalca ne bo zahtevalo velikega ponudnika prilog. Naročnikom je mogoče zagotoviti različne storitve - TimeShift, IPTV, odloženo ogledovanje, karaoke, internetni radio, lastno spletno kino in še veliko več. Ponudnik, ki uporablja portal Stalker Media, lahko naročnikom ponudi naslednje storitve:
 • gledanje televizijskih kanalov v dovoljenju FullHD;
 • možnost snemanja prenosov;
 • dostop do televizijskega programa;
 • ogled filmov, serijskih publikacij, oddaj, televizijskih oddaj;
 • poslušanje internetnega radia;
 • video katalog z možnostjo reprodukcije katerega koli od njih;
 • prost dostop do gradiv na spletnem gostovanju YouTube;
 • dostop do slik na Googlovi lastnini;
 • svež menjalni tečaj, vremenska napoved;
 • različne zabavne igre, karaoke in anekdote.
 • Na splošno IPTV predpona MAG 250 pušča pozitiven učinek pri delovanju. Širok izbor ponudnikov močno izboljša funkcionalnost podobnih naprav in vam omogoča, da izberete tiste funkcije in možnosti, ki so najbolj primerne za uporabnika.

  Sorodne publikacije