S /PDIF - kaj je to?

Do danes je toliko slotov in konektorjev, ki jih je včasih težko obravnavati. Da, pogosto so težave z nakupom nove naprave in povezavo dodatnih naprav z njo. Danes smo izvedeli vse o S /PDIF - kaj je, zakaj in zakaj.

Koncept

Zanimivo je, da vam mednarodni standard omogoča uporabo možnosti S /PDIF in S /P-DIF. Ima lastno dešifriranje, ki nam daje idejo, za koga je bil zasnovan ta standard. Digitalni vmesnik Sony /Philips ohranja niz protokolov protokolov, ki jih izvaja strojna oprema. Ima možnost prenosa digitalnega zvoka iz prve zvočne naprave v drugo.


Glede na S /PDIF bomo razumeli njegov fizični in sistemski del. Fizični parameter vam omogoča, da veste, kateri signal se prenaša in kateri kanali ter sistem - kateri protokol se uporablja.

Specifikacija

Preden razumete obseg tega vmesnika, razumite, kaj počne. Na splošno ta format omogoča več vrst kablov in priključkov. Tako je svet na voljo digitalni S /PDIF, koaksialni in optični. Za vse te različice so na voljo ustrezni adapterji in adapterji. Možno je namesto koaksialnega optičnega in obratno. Edina stvar je, da poleg adapterjev potrebujete tudi zunanji napajalnik.

Prabatko

Razvoj tega vmesnika se je začel z že obstoječim poklicnim standardom AES /EBU. Koda je prvič postala znana leta 1986. Potem pa Društvo zvočnih inženirjev inEvropska jezikovna unija. Revidirana različica je bila uporabljena leta 1992, potem pa se je spremenila v letih 2002 in 2009.


Kot ponavadi obstaja nekaj razlik v vmesnikih. Določi se lahko z uporabo uveljavljenih standardov.

Razlika

Če ne veste ničesar o S /PDIF, kaj je to in kaj potrebujete, potem najverjetneje nikoli niste slišali za AES /EBU. Najnovejši standard je dobil formate DAT in CD, ki so kodirani z impulzno modulacijo. Vmesnik uporablja kodo BMC. To pomeni, da prenos informacij poteka z vsako frekvenco vzorčenja, ponovna vzpostavitev frekvence pa poteka z dekodiranjem podatkov.
Standard AES je bil predstavljen s tremi spremembami. Vsi so delali z uporom 110 ohmov, simetrična povezava, odvisno od modifikacij, je bil uporabljen oklopljen par kategorije 5. Standard priključka se je razlikoval, sprva XLR ali D-25 pozneje kot RJ-45. Nivo signala 2-7 St. Modulacija je ostala nespremenjena in prešla skozi kodiranje. Podkode so predstavljene z besedilom ASCII. Največja razdalja je bila le 100 m, kasneje pa 400 m. Preden ste spoznali S /PDIF, kaj je to in kaj potrebujete, se je pojavila vmesna različica AES3id. On je že delal z uporom 75 ohmov, povezava je imela asimetrični, koaksialni kabel. Format priključka se je znova spremenil v BNC in raven signala se je znižala na 1 st. Največja razdalja je dosegla oznako 1000 m, resolucija pa je ostala nespremenjena - 24 bitov.
Ta vmesna različica je v veliki meri narekovala specifikacijo novosti. Da, ta standard je deloval tudi z uporom 75 ohmov, imel je asimetrično povezavo. Kabel je bil tako koaksialen kot optičen, odvisno od tipa. Priključek je ponovno spremenil obliko: RCA ali TOSLINK. Stopnja signala je postala manj kot polovica - 05 Str. Podkodni podatki, ki so bili opremljeni s tehnologijo SCMS za zaščito pred kopiranjem, so se spremenili. Največja dolžina se je zmanjšala in postala je le 10 m, sposobnost 20 bitov pa je po izbiri pokazala vse iste 24 bitov.

Vrste

Kot smo že povedali, obstajajo tri vrste tega standarda. Obstaja optični S /PDIF, digitalni in koaksialni. Prvi TOSLINK je dobil ime po zaslugi razvijalca Toshibe. To je standard optičnih vlaken. Pogosto ga lahko najdete v gospodinjskih avdio napravah, zvočnih karticah računalnikov itd. Najdete jih lahko na nekaterih modelih prenosnih računalnikov, ki imajo priključek S /PDIF in slušalke. Koaksialni tip ima upor 75 ohmov, ki je povezan z vmesnikom RCA. Če nimate običajnih avdio kablov, ki jih prav tako imenujemo tulipani, poglejte koaksialni standard. Za pravilno delovanje se zaključi na obeh straneh, vhodna in izhodna impedanca pa je 75 ohmov. Digitalni avdio S /PDIF je tretji tip, TTL. Standard temelji na bipolarnem vezju za konstrukcijo tranzistorjev in uporov. Tranzistorska logika temelji na dveh stopnjah, čeprav ne vedno. Prvi> 24 V, 0-04 drugi str. Takšne izhode lahko najdete na zvočnih karticah.
Dapreprosta razlaga razvrstitve, da ne bi bila zmedena in da bi obravnavala dejstvo, da je - S /PDIF. Ta digitalni avdio vmesnik je lahko, kot smo že ugotovili, digitalni ali optični. Če ima vaš dom dober avdio sistem ali zvočni center, je bolje, da ga povežete samo s to vrsto priključka. Kakovost zvoka je veliko boljša od standardne oblike.
Izboljšanje je posledica dejstva, da se zvok, ki prehaja skozi visokofrekvenčno polnjenje in zbiranje vseh "umazanih" impulzov, ne oddaja v analogni obliki, ampak digitalno, kar zvoku ne povzroča popačenja. Če uporabljate optični standard, lahko na splošno pozabite na ovire.

Uporaba

Ta standard je bil prvič uporabljen na CD-ROMih. Po odkritju, da se lahko uporablja kot priključek in oddajnik zvoka v drugih avdio napravah. Da, ta vmesnik se je začel pojavljati na MiniDisc predvajalnikih in na zvočnih karticah PC. Nekateri opazovalci so lahko videli zvok v avtomobilu. Še posebej je postalo odkritje za tiste, ki so utrujeni od nereda velikega števila kablov. Zdaj se snop žic zlahka nadomesti z enim optičnim kablom. S /PDIF je mogoče najti kot oddajnik digitalnega toka. Ponavadi DVD predvajalniki z vhodom AV sprejemnika domačega kina delujejo v tem načinu. Posledično so vse nove zvočne tehnologije postale dostopne doma. Veliko ljudi se je lahko seznanilo z Dolby Digital in sistemom digitalnega gledališča (DTS).
Med vsemi možnostmi je bil najpogostejši RCA. Je v parih s standardnim S /PDIF"temelji" na potrošniški zvočni opremi. Optični tip se uporablja redkeje. Če želite uporabiti avdio sistem z zvočnimi zvočniki, morate dobiti izhod S /PDIF.

Sorodne publikacije