Nadzorna plošča Run Command Prompt: Navodila

V različnih navodilih za izvajanje kakršnih koli dejanj na računalniku je zelo pogosto vrstica "Prijava v nadzorno ploščo". Kot kaže praksa, je to v nekaterih primerih lahko zapleteno - še posebej, če imate nameščeno različico operacijskega sistema Windows. Tu boste spoznali univerzalno metodo zagona nadzorne plošče iz ukazne vrstice.

Korak 1. Odprite ukazno vrstico

Obstaja več načinov, kako lahko to storite, razmislite o vsakem od njih: Na tipkovnici poiščite logotip Win ali logotip Windows, ki se običajno nahaja levo in desno. V presledku, zraven tipk Alt in Ctrl, kliknite nanj in odpre se meni Start Na dnu vrstice za iskanje vnesite naslednje:

cmd

in pritisnite Enter. in obstaja ukazna vrstica, skozi katero bomo delali, podobno pa lahko v iskanju vnesete tudi frazo "ukazna vrstica".

Prijatelj S to metodo se na tipkovnici pritisne kombinacija tipk Win in R. V spodnjem levem kotu se prikaže majhno "Run" okno, v katerega boste morali vnesti isti ukaz cmd. Odprlo se bo okno, s katerim bomo lahko začeli z zagonom nadzorne plošče v ukazni vrstici.

& lt; skript async = "//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
& lt ;! - fb_336x280_mid - & gt;

& lt; script & gt; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []). push ({});

Korak 2. Zaženite nadzorno ploščo

Pred nami se odpre okno ukazne vrstice, ki izgleda takole:

Torej, ekipaZaženite nadzorno ploščo, da boste morali vnesti naslednje:

nadzorna plošča

Vnesite ta ukaz, pritisnite Enter in takoj se odpre nadzorna plošča.

Zanimive funkcije ukazne vrstice

Uporabniki sistema UNIX so se navadili, da uporabljajo konzolo za reševanje večine nalog, če pa se vaš operacijski sistem Windows ne sooča s to potrebo, lahko pomaga.

Kot primer bomo pokazali, da je mogoče iz ukazne vrstice izvajati ne samo zagon v nadzorni plošči, temveč tudi iti do potrebnih razdelkov.

Za primer poglejte ta ukaz:

control /name Microsoft.NetworkAndSharingCenter

Vstopite ga v center za upravljanje omrežja in skupni dostop. Podobno lahko vsak element pokličete na nadzorni plošči. Obstaja jih veliko, podroben seznam pa je mogoče zlahka najti preko katerega koli iskalnika.

Zaženi kot skrbnik

V nekaterih primerih morate zagnati skrbniško nadzorno ploščo, če na primer računalnik uporabnika nima potrebnih nastavitev dovoljenj.


Naredite to na naslednji način: pojdite v meni Start, poiščite ukazno vrstico skozi ukazno vrstico za iskanje in jo kliknite z desno miškino tipko. V spustnem meniju boste videli, da se element izvaja kot skrbnik, ga izberite. Če je račun s skrbniškimi pravicami zaščiten z geslom, ga boste morali vnesti, da boste lahko zagnalitega ukrepa. Zdaj se ukazna vrstica izvaja v imenu skrbnika, nadaljnje akcije pa se izvajajo podobno kot zgoraj.

Zaključek

V tem članku smo razpravljali o tem, kako iz ukazne vrstice zagnati nadzorno ploščo. Ni popolnoma nič zapletenega pri uporabi konzole za zagon potrebnih programov v operacijskem sistemu Windows, to lahko obravnava skoraj vsakogar. Izkušeni uporabniki se pogosto strinjajo, da je uporaba ukazne vrstice namesto vizualnega vmesnika veliko bolj priročna in produktivna.

Sorodne publikacije