Kako deluje Google: opis programa, lastnosti in zmogljivosti

Google je svetovni iskalnik. V bistvu deluje v angleško govorečem delu interneta. Podjetje zaposluje programerje iz različnih držav, ki iskalnik prilagajajo nacionalnim jezikom. Uporablja ista načela in algoritme, vendar le z uporabo nacionalnih jezikov. Zahvaljujoč temu Google uspešno posluje po vsem svetu in ima več milijard dolarjev.

Kako Google deluje

Algoritmi iskalnikov se hranijo v najstrožji tajnosti. Vendar pa so načela, po katerih generira razvrstitev zadevnih spletnih strani, na voljo informacije. Poleg tega se podjetje ukvarja z objavo teh načel, zato webmasters pri pripravi strani za objavo na spletu dovoljuje čim manj napak.


Celoten postopek je pripraviti strani za dajanje na internet, natančneje, njihovo vsebino in indeksiranje v iskalnem sistemu. Dodajanje indeksu izgleda takole: strani, ki jih je lastnik spletnega mesta (spletni skrbnik) označil za dodajanje indeksu, iskalnik obdeluje poseben robotski program. Preveri ne le besede in besedne zveze v vsebini, temveč tudi tiste, ki jih je uporabnik dodal v Google Adwords. Kaj je to in kako deluje? Najprej robot bere informacije s spletne strani. Določa semantično jedro strani in beleži informacije, pridobljene med preverjanjem. Shranjena je na strežniku in je, če je spremenjena na spletni strani, prepisana (posodobljena). Ko uporabnik vnese poizvedbo v iskalno polje,sistem izda seznam strani, katerih semantično jedro se najbolj ujema z vhodno čakalno vrsto. Kako robot deluje in kateri algoritmi za ocenjevanje vsebine in strani za analizo vsebine so velika skrivnost podjetja. Algoritmi iskalnikov ostanejo tajni, ker poznavanje teh algoritmov lahko privede do nepoštene konkurence in izgube kakovosti vsebine, če jih spletni skrbniki tretjih oseb začnejo uporabljati za zavajanje iskalnika. Prvič, ko je Google začel z delom in algoritmi niso bili popolni, so ga uporabili mnogi razvijalci. Danes je skoraj nemogoče napolniti spletno mesto z nesmiselnimi ali neenotnimi informacijami, da pridete do prve ali vsaj druge strani izdaje.


Orodja za Googlove trende za webmastere

Sistem ima lastno orodje za analiziranje iskalnih poizvedb. Podjetje ga zagotavlja registriranim uporabnikom - Google Trends. To preprosto orodje omogoča določanje, koliko ali je ena od zahtevkov priljubljena in v kakšni obliki. Zahteva uporabnika je posebej izdelan stavek ali stavek, ki ga vnese v čakalno vrsto iskanja. Če želite preveriti priljubljenost poizvedbe, jo vstavite v graf. Sistem bo zagotovil informacije o tem, kolikokrat je bila ta poizvedba ali podobno vnesena v zadnjem mesecu. Če želite preveriti, kolikokrat so uporabniki zahtevali informacije za določeno (fiksno) frazo, jo je treba navesti.

Metrika "Guglia"

Poleg orodij za pripravo semantičnega jedra,Informacijski sistem ponuja orodja za analizo in ocenjevanje prisotnosti spletne lastnine prek storitve Google Analytics. Kaj je to in kako deluje je na voljo na strani storitve.
Za dostop do njega se morate registrirati in dodati svoje spletno mesto na posebno polje. Sistem bo izdal merilo: koliko obiskovalcev je bilo na spletnem mestu zadnji mesec, teden, dan; katere strani so bile obiskane in kako pogosto; količino in kakovost virov, ki se nanašajo na spletno stran.

Storitve

Google svojim uporabnikom ponuja različne storitve in je popolnoma brezplačen. Uporabnik se mora registrirati in dodati storitev v svoji pisarni. Spodaj je seznam najbolj priljubljenih.
 • Google Drive. Ponuja do 2 GB prostega prostora za gostovanje podjetja. Prostor je namenjen shranjevanju dokumentov in datotek za osebno ali poslovno uporabo.
 • Google Dokumenti. Officeov paket za pregledovanje in urejanje besedilnih dokumentov in preglednic.
 • GoogleMap. Zemljevidi Zemlje, prejeti s satelitov Google. Omogoča vam, da določite lokacijo ulice ali hiše z natančnostjo do nekaj metrov. Obstaja tudi aplikacija GoogleMap, ki se lahko uporablja, če je na napravi za podporo GPS, kot navigator.
 • Youtube. Ta storitev omogoča uporabnikom, da si delijo videoposnetke na internetu in si jih ogledajo drugim. Prvič je bila storitev plačana, zdaj pa je brezplačna.
 • Google Translator. Prevajanje spletnih strani iz tujih jezikov v domače. Čeprav prevod sploh nikvalitativno (lahko rečete dobesedno), vendar razumete napisano. Še posebej, če besedilo ne izžareva visoko specializiranih izrazov in slenga.
 • Google Pay. Plačilna storitev z uporabo pametnega telefona. Kako Google plača? To je zelo preprosto: najprej morate prenesti aplikacijo na pametni telefon in po preprostih navodilih priložiti kartico v Google račun. Po tem, pametni telefon opravlja funkcije bančne kartice - vam omogoča, da hitro plačati za nakupe prek interneta, tudi če se to zgodi v redni trgovini. V tem primeru so uporabniški podatki varno zaščiteni s kodiranjem. Brez soglasja uporabnika nihče ne bo mogel dvigniti denarja iz računa.
 • Google Mail. Delo z Googlom se začne z odprtjem računa v sistemu. Brez povezovanja poštnega odjemalca ne bodo na voljo vse druge storitve.
 • To ni popoln seznam storitev, vendar se te štejejo za najbolj priljubljene med uporabniki. Na primer, Youtube je dnevno obiskalo več sto milijonov ljudi. In Google ima programe, ki zagotavljajo tudi dostop do različnih storitev, ki jih ponuja podjetje.

  Operacijski sistem

  Področje uporabe podjetja ni omejeno na zagotavljanje priročnega iskanja. Način, na katerega Google danes deluje, je precej drugačen od tega, kako je podjetje delovalo pred petnajstimi leti. Danes Google izdeluje elektronske naprave, za katere je razvil poseben operacijski sistem - Android. Deluje na tablicah, mobilnih telefonih in obstajajo celo različice za računalnike. Glede na število prijav in igeroperater ni enak. Hkrati se distribuira popolnoma brezplačno. Elektronske naprave z operacijskim sistemom Android so veliko bolj priljubljene kot tiste z drugačnim operacijskim sistemom. Številne Googlove storitve in aplikacije lahko delujejo samo v tem operacijskem sistemu, kot je Google Pay. Pod Google Android je Google razvil tudi programe, ki ne podvajajo Googlovih storitev, temveč jim omogočajo dostop v bolj priročni obliki.

  Monetizacija spletnega kontekstualnega oglaševanja

  Google webmasterjem ponuja priložnost, da zaslužijo denar z namestitvijo oglasnih blokov na njihovo spletno mesto - Adsense, in s privabljanjem potencialnih kupcev, ko Google objavi oglasno stran. Njegovo visoko individualno pozicioniranje v iskalniku je določeno na določeni višini storitve Adword. Obe storitvi sta med seboj povezani. Adsense je prikazovanje oglasov in Adwords je orodje za njegovo ustvarjanje in umeščanje.

  Google Adsense, kaj je in kako deluje

  To je storitev za dajanje kontekstualnega oglaševanja. Omogoča vam, da oglasne enote postavite na svoje spletno mesto in prejmete denar prek napotitev nanje. Glavna stvar, da je bila spletna stran na plačanem gostovanju, je imela povezano domeno in uspešno prestala validacijo in registracijo v indeksu. Ni potrebe za obisk spletne strani, za razliko od "Yandex", ki zahteva vsaj 300 ljudi na dan za povezavo na podobno storitev.

  Uporaba Adwords

  Storitev je namenjena podjetnikom in podjetnikom, ki se ukvarjajooglaševanje njihovih izdelkov in storitev na internetu. Potencialni kupec vpiše poizvedbo v iskalno vrstico in prejme strani spletnih trgovin. Ali je spletno mesto prodajalca prišlo na prvo stran izdaje ali ne, je odvisno od tega, kako je lastnik lahko pravilno prevzel besede, da bi sestavil semantično jedro. S spretnim pristopom bo prodajalec lahko pritegnil veliko število kupcev z minimalnimi stroški oglaševanja. Konec koncev bo denar umaknjen le, če uporabnik klikne povezavo na Googlovi strani in se preklopi na spletno mesto. Za te dve storitvi strokovnjak za spletne skrbnike uporablja Google Analytics. Kaj je to in kako deluje ta služba, je podrobneje opisano zgoraj.

  Blogi

  Za Googlove blogerje je bil razvit celoten sistem. Za ustvarjanje osebnega računa je dovolj, da uporabnik vstopi v meni storitev (ikona devetih točk v zgornjem desnem kotu Googlove domače strani). V tem meniju mora izbrati obliko svojega bloga in določiti domeno. Lahko jih prenesete ali izberete v Googlu. Podjetje ponuja blogerjem proste domene tretje ravni. Tu lahko prenesejo lastno obliko ali uporabijo eno od številnih predlog. Zagotavlja preprost in jasen CMS, ki vam omogoča hitro in enostavno urejanje predloge ali dodajanje besedila, videoposnetkov in slik na osebno stran.

  Kako uporabljati Google Blog

  Uporabnik lahko doda blog v indeks, poveže Google Adwords. Kaj je to in kako deluje, preglede uporabe te storitve lahko pogosto preberete na internetu. Če ste vZa webmaster namene - promocija ali prodaja s strani blaga in storitev, potem, kljub zagotovilom "Google", blogger storitev ni primerna za to. Prav tako ni primerna za monetizacijo, saj večina teh storitev ne deluje s spletnimi mesti, ki se nahajajo na brezplačnem gostovanju. S storitvijo Google Blog lahko hitreje uporabljate Google Blog. Če želite na primer bolje razumeti delovanje storitve Google Analytics. Za podjetja je bolje uporabiti spletno stran na plačanem gostovanju z domeno prve ali druge ravni. Google ni samo iskalnik. To je celoten sistem, ki uporabnikom ponuja široko paleto programskih izdelkov in storitev. Del njihove tehnologije in razvoja na področju informacijskih razvijalcev je najbolj stroga skrivnost. Drugi, kot je operacijski sistem Android, imajo odprto kodo in jih lahko preučujete in urejate po lastni presoji.

  Sorodne publikacije