Kako spremeniti pisavo na Android? 4 načine

Kako spremeniti pisavo na Androidu? 4 načina

Običajno bo standardna pisava za Android zadovoljila vse. Včasih se ljudje, ki jim ni všeč, le redko pojavljajo. Poskušajo zamenjati standardno zasnovo na lastno pobudo. To je mogoče storiti, ker operacijski sistem Android ponuja prilagodljive nastavitve za spreminjanje pisav in druge oblike. Če ste oseba, potem pridite na naslov. Spodaj boste našli kratek vodnik in izvedeli boste, kako spremeniti pisavo v Androidu. Vendar to ne pomeni, da bo enostavno. Znanje povprečnega uporabnika ni dovolj. Obstajata vsaj dva načina za spreminjanje pisave v "Adrode". Prvi vam omogoča, da to storite brez pravic superuporabnika, in za drugo potrebujete pravice.


Prva pot

Stohastična vdelana programska oprema uporabniku ne omogoča spreminjanja pisav. Samo najnovejše različice takšnih telefonov Android LG ali Samsung urejajo kodo AOSP. Razvijalci so dodali možnost spreminjanja privzete pisave z vgrajenimi nastavitvami, to je brez namestitve dodatne programske opreme. Na primer, telefoni Galaxy S2 in Note imajo več standardnih vgrajenih pisav, ki jih lahko preprosto spremenite v nastavitvah. Toda pogosto so te pisave zelo majhne, ​​zato boste morali v vsakem primeru iti v trgovino Google Play. Obstaja veliko aplikacij z vgrajenimi pisavami. Po namestitvi lahko spremenite pisave sistema pametnega telefona v nastavitvah programa.
Tudi vgrajena funkcionalnost je v pametnih telefonih podjetja LG. Toda tako kot pri Samsungu so lahko vgrajene pisave majhne, ​​torej zadodatne bodo morale iti na LG Smart World.

Kje so nastavitve pisav?

Če ne veste, kako spremeniti pisavo na vašem Android telefonu, pojdite na "Meni - Nastavitve - Zaslon - Slog pisave". Odpre se seznam, izberite eno od predlaganih možnosti in kliknite »Potrdi«. Pisava se bo hitro spremenila in pametnega telefona ne boste morali ponovno zagnati.

Uporabe GO Launcher EX

Naslednja metoda, ki ne zahteva korenskih pravic, zahteva uporabo Launcher-GO Launcher EX. Ta zaganjalnik je najbolj priljubljen za Android in lahko nadomesti sistemsko pisavo. Njegova pomanjkljivost je, da ne bo mogel zamenjati pisave v celotnem sistemu. Spremembe ne bodo vplivale na aplikacije in glavni meni pametnega telefona. Navodila za spreminjanje pisave za "Android 5 1" z Launcher-GO Launcher EX:
 • Kopirajte datoteko pisave v mapo /sdcard /GOLauncherEX /fonts.
 • Zagon zaganjalnika.
 • Na glavnem zaslonu odpremo meni, kliknemo na "Prednosti". Odprli bomo zaganjalnik nadgradnje.
 • Izberite element "Visual Settings", nato kliknite "Font".
 • Zdaj morate aktivirati iskanje. Tako bo sistem našel pisave, ki smo jih prej kopirali v zgornji katalog.
 • Ko je iskanje končano, izberite želeno pisavo.
 • Spremembe bodo izvedene takoj, ponovni zagon telefona ni potreben.

  Uporaba aplikacije iFont

  Če ne veste, kako spremeniti pisavo na »Samsungu« v Androidu, je najbolje uporabiti aplikacijo iFont. Vendar pa ni primeren zatelefoni drugih blagovnih znamk.
  Če želite spremeniti pisavo z iFontom, je potrebno:
 • Pustite, da pametni telefon namesti programe iz "neznanih virov". To funkcijo lahko običajno aktivirate v razdelku »Varnost«.
 • Prenesite aplikacijo iFont in pojdite na zavihek Online.
 • Izberite želeno pisavo. Program ga bo namestil.
 • Pritisnite "Prenesi", da prenesete želeno pisavo.
 • Po prenosu morate klikniti "Namesti". Prenesene pisave lahko spremenite tudi v nastavitvah zaslona.
 • V tem primeru se pisava hitro spremeni, ponovni zagon ni potreben. Aplikacija iFont je na voljo na PlayMarketu in je brezplačna.


  Kako spremeniti pisavo na Android 442 z Root dovoljenjami

  Upoštevajte, da lahko ta metoda poškoduje vaš telefon. Redko, če spremenite pisave, vas še vedno morate opozoriti. Vse naknadne spremembe, ki jih naredite na lastno odgovornost, vendar najverjetneje, se ne bo zgodilo nič slabega. Primerna je za naše namene in je tudi brezplačna Edno program (namestiti) in je ttf obliko pisave. To bi moral biti na bliskovni pogon. Mimogrede, a bolje standardne pisave kopirati samo v primeru.
  Odprite program Font Installer, izberite "Backup" v nastavitvah menija in kliknite "Backup". Program lahko zahteva privilegije superuporabnika.Strinjam se Zdaj odprite lokalno stran, poiščite datoteko z našo pisavo (njen format TTF), jo izberite in kliknite na okno »Namesti«. Program lahko znova pridobi privilegije uporabnikov. Spet se strinjam, ker brez njih ne bomo dobili ničesar. Po uspešni namestitvi vas bo sistem vprašal, ali želite ponovno zagnati telefon. Pritisnite "OK" in počakajte na ponovni zagon. Ko imate možnost izbire nameščene pisave v meniju.

  Sklepne ugotovitve

  V tem programu ni nič zapletenega in v večini primerov pomaga spremeniti pisavo v tisto, ki ji je všeč več. Malo verjetno je, da boste lahko poškodovali sistem s programom Font Installer, zato ga ni vredno skrbeti. V primeru kakršnih koli težav s tem programom se lahko vrnete na prvotne nastavitve, saj smo prej ustvarili standardne pisave. To je vse. Zdaj veste, kako spremeniti pisavo v Androidu. Uporabite katero od zgoraj opisanih metod. No, in če želite spremeniti barvo pisave nekako na Android, boste morali razočarati. Opisane metode vam omogočajo, da spremenite samo slog. Če v standardnih nastavitvah sistema ni funkcije za spremembo barve, je ne bo mogla spremeniti. V tem primeru morate namestiti teme tretjih oseb z že spremenjenimi barvnimi parametri.

  Sorodne publikacije