Zakaj ena slušalka deluje tišje kot druga: razlogi, načini za odpravo težave

Mnogi ljudje raje poslušajo glasbo, igrajo igre ali gledajo filme na slušalkah, ne da bi prekinili druge. Žal pa se sčasoma večina potrošnikov sooča s takšnim problemom, kot je poslabšanje kakovosti zvoka, razlogi za to pa so lahko zelo različni. V nekaterih primerih lahko težavo odpravite sami. V članku boste našli informacije o tem, zakaj ena slušalka deluje tišje od druge, kot tudi preproste korake za odpravljanje težav.

Vzroki

Pogosto razlog, zakaj 1 slušalke delujejo tišje kot drugi, so naslednji:
 • Če samo ena slušalka deluje slabše, je zvok tišji, je razpokanje tresk ali tretji hrup, se lahko zgodi, da zaprete stik na primeru. Morate pregledati vtič za okvaro.
 • Eden od dveh zvočnikov je postal razširjen, zato je zvok postal tišji. V visokokakovostnem dodatku ni takšnih napak, vendar je v poceni kitajski napravi tak problem precej razširjen. Popravilo slušalk v tem primeru je nemogoče, bolje je kupiti nove.
 • V primeru dolgotrajne uporabe izdelka se lahko v slušalke zamašijo majhne količine odpadkov, kar lahko poslabša kakovost zvoka. Priporočamo, da napravo razstavite in očistite.
 • Za različne zvoke glasbe v slušalkah morate preveriti stanje v nastavitvah naprave.
 • Če je v eni od zvočnikov prisotna glasnost, je priporočljivo, da jih preverite na drugi napravi. Če je zvok boljši, vseGre za nastavitve pripomočkov.
 • Prekomerna vlažnost, padec z udarcem, poškodbe kabla lahko vplivajo tudi na delovanje naprave.
 • Človeški dejavnik

  Mlada generacija raje posluša glasbo tako, da jo spremeni v polno moč. Tudi z uporabo miniaturnih slušalk lahko ta navada vpliva na slušni aparat. Po dolgem času poslušanja v tem načinu ljudje začnejo videti, da zvok ni tako glasen ali pa je ena slušalka začela delovati tišje kot druga. Zakaj se to dogaja? Gre za prekomerno obremenjevanje bobničaste membrane. V tem primeru je treba poslušati glasbo z veliko glasnostjo nekaj dni. Če zaslišanje ni normalno, je potrebno posvetovanje z otorinolaringologom.


  Očistite mrežico slušalk

  Praviloma se ljudje, ki se ukvarjajo s športom v slušalkah, pogosteje odpovejo. To je posledica intenzivnega znojenja med treningom. Pete se zmeša z maščobo in zamaši mrežo slušalk. Žveplovo olje ščiti človeške slušne organe. Vendar, ko pride do površine slušalke, ki je vstavljena v ušesno uho, se miniaturna mreža zamaši in zdi se, da je naprava poslabšala kakovost zvoka. Znebite se problema, ki vam bo pomagal očistiti in splakniti mrežo s cenovno dostopnimi sredstvi.
  Če ste lastnik naprave jabolka in ne veste, zakaj so slušalke Airpods tišje od drugih, je morda težava v kontaminaciji zvočnega kanala.
 • V kateri koli lekarniRaztopina 3% vodikovega peroksida se prodaja. Mimogrede, pogosto se uporablja za čiščenje ušes iz žveplene plute, saj ima tekočina lastnost raztapljanja grozdov. Alkohol je primeren tudi, če je pri roki. Tekočina odlično raztopi maščobe.
 • V majhno posodo na dnu se vlije alkohol ali raztopina peroksida. Izdelki iz odstranljivega zaščitnega gumija, nato pa v raztopini, se del slušalke z mrežo spusti in pritrdi na rob vsebnika z zatičem ali kako drugače, tako da pribor ne pade povsem v tekočino. Pozor: popolnoma je nemogoče potopiti "uho", tako da se zvočnik ne pokvari.
 • Po 10 minutah so slušalke odstranjene in obešene, tako da se tekočina ne zruši in se pusti, da se popolnoma posuši.
 • Če je bila težava onesnažena mreža, se mora po takem postopku kakovost zvoka izboljšati.


  Poškodovana žica

  Če ste očistili opremo in še vedno ne veste, zakaj ena slušalka deluje tišje kot druga, je vredno pogledati žice. Če želite preveriti, ali je poškodovana žica poškodovana, je treba pri vklopu vklopiti slušalke, rahlo pritisniti na vtičnico in na vhodu na glavi slušalk. Če slišite razpokanje, sikanje, spreminjajočo se glasnost, se pojavi težava pri poškodbi kabla ali slabem stiku. Če zvoka sploh ni, je to zagotovo odmor. V prisotnosti nekaterih spretnosti lahko slušalke popravite samostojno ali zaupate to delo specialistu.

  Težave s povezavo

  Če nova dodatna oprema ni bila zaznana ali če ni težav, zakaj ena slušalka delujetišji od drugega? Verjetno je težava v povezavi. Let's razumeti:
 • Najprej je treba preveriti, ali vtič v priključku popolnoma. Če se potisne do polovice, zvok morda sploh ni popolnoma, ali pa je slabo razločen.
 • Nato ga morate odstraniti in vstaviti večkrat v vstavljeni obliki. To je še posebej priporočljivo, če je telefon nov. Posledično se vzpostavi ravnotežje glasnosti.
 • Najpogostejši vzrok slabšanja zvoka so oksidi, zamašena umazanija ali smeti. V večini primerov lahko težavo odpravite tako, da preprosto očistite slušalke z bombažno palico, čopičem ali zobotrebcem. Potegnite napravo in jo razpakirajte brez ustreznega znanja. Prav tako je treba upoštevati, da je vtič mogoče priključiti na umazanijo.
 • Priporočljivo je, da se slušalke, zlasti vakuum, pregledajo, obrišejo, preverijo na različnih napravah.
 • Pri nizkokakovostnem zvoku v modelu telefona 7 ali več priporočamo, da slušalke priključite prek osvetlitve ali stikala.
 • Nastavitev možnosti na iPhoneu

  Zakaj ena slušalka deluje tišje, ko je povezana s takimi napravami? To je pogosta težava neizkušenih uporabnikov.
  Vsi ne vedo, da imajo nastavitve v "iPhoneu" nastavitev, ki vam omogoča nastavitev drugačne glasnosti za vsako slušalko. Namenjen je osebam z okvarami sluha in le malo ljudi se zanima za te parametre. Algoritem tukaj je naslednji:
 • Odpre se zavihek Nastavitve, v njem sta izbrani "Osnovni" in "Univerzalni".dostopa.
 • Pomaknite se po zaslonu in izberite "Prilagodite ravnovesje glasnosti med levim in desnim kanalom".
 • Tukaj je treba preveriti morda napačno nameščeno ravnotežje in odgovarjati za neenakomerno porazdeljen zvok v slušalkah. Vredno je omeniti, da se lahko tudi, če je drsnik na sredini, prilagodi samemu sebi, tako da se sliši za oba kanala na enak način. Včasih je razlika v zvoku posledica različnih vrst zrušitev programske opreme na iOS. V takih primerih je nujno popolnoma ponovno zagnati napravo in obnoviti sistem. Če nobena od navedenih metod za odpravljanje težav ni pomagala in še vedno ne veste, zakaj ena slušalka deluje tišje od druge, morate od čarovnika zaprositi za kvalificirano pomoč.

  Sorodne publikacije