Kako narediti video kartico popravilo z lastnimi rokami?

Kadar se uporabnik sooča z napakami v podsistemu računalniške grafike, se vsak od njih odloči za popravilo. Vendar ne bo vsakdo v servisnem centru takoj trpel za težavo. Mnogi menijo, da bo letel v peni, in položaj morda ni preveč kritičen. V upanju na njihovo znanje in spretnosti uporabniki skušajo popraviti grafično kartico z lastnimi rokami. Torej v procesu proučevanja posameznik najde nove informacije o podrobnostih. Ampak nihče ne jamči, da bo po osebni intervenciji grafična postaja delovala v normalnem načinu in ne bo negativno vplivala na celotno stanje računalnika.

Simptomi okvare plošče

Glavni razlogi za potrebo po popravilu grafične kartice prenosnega računalnika so:
 • barvne črte na zaslonu;
 • priliv;
 • nenaravno raztrganje platna slike;
 • vključki v obliki kock (ti bitne slikovne pike);
 • Kakršno koli izkrivljanje slike, ki prej ni bila opažena;
 • črn zaslon z zvočnimi zvoki prenosa računalnika.
 • Ali je mogoče popraviti grafično kartico z lastnimi rokami? Da, vendar je bolje, da v računalnik namestite natančno delovno kartico in se prepričajte, da je v okvari.

  Vrste okvar

  Vzroki za okvaro so lahko različni. Obstajata dve glavni kategoriji napak:
 • strojna oprema, priključena neposredno na grafično kartico (napaka, zakonska zveza, obraba ali poškodba delov);
 • programska oprema, ki povzroča nesrečeprogramske opreme, programske napake.
 • V tem članku vam bomo predstavili pogled, s katerim lahko grafično kartico popravite z lastnimi rokami, če se okvara nanaša na okvare prve kategorije.

  Možni vzroki

  Najverjetnejši razlogi za okvaro grafičnega adapterja so:
 • razpadajoči elementi ali razpoke v čipnem GPU čipu;
 • mehanske poškodbe v obliki odrezkov iz keramičnih kondenzatorjev;
 • Prekomerno napajanje pomnilnika ali GPU čip;
 • težave z BGA-spajkanjem ali GPU-čipom.
 • Diagnostične metode

  Za ugotavljanje izvedljivosti nadaljnjih operacij je treba preskusiti problematično napravo. Prva metoda je izmeriti upor RGB priključka na DVI priključek. Izvaja se s pomočjo multimetra in daje idejno predstavo o učinkovitosti GPU čipa. Obravnavanje sklepov se lahko pojavi, ko napačno priključite zunanje naprave. Toda, če se to zgodi, potem praviloma diagnostika ne bo potrebna, saj adapter ne bo določila matična plošča. V tem primeru nobeno popravilo ne bo več pomagalo, ker je predmet preprosto ubit. Enostavno zamenjajte grafično kartico.

  Drugi način je vizualni pregled. Od časa do časa lahko opazite razpoke brez kakršnih koli prilagoditev. Za izvedbo take analize je treba razstaviti hladilni sistem, tranzistorje in druge komponente. Če je bila zaznana ena od napak kristala GPU čipa, to kaže na popolno nesposobnost elementa. Če bi bilo škotskodruge majhne delce, potem jih lahko spajamo. Tretja stopnja diagnoze je merjenje napetosti napajalnika in GPU čipa. Najlažji način je, da te podatke dobimo na ustreznih induktivnostih. Preprosto povedano, s pomočjo plina. Vrednosti morajo biti 13 voltov za procesor in 2 volta za pomnilnik. Če je odstopanje večje od 003 voltov, to pomeni kritično stanje grafičnega adapterja.

  Po izvedbi diagnoze s temi metodami je potrebno analizirati pridobljene rezultate in zaključiti nadaljnje ukrepe. Če je popravilo vredno truda, potem lahko greš na to.

  Prvi koraki

  V primeru, da imate diskretno V /I ploščo, potem popravite grafično kartico (lahko naredite skoraj vse z lastnimi rokami!). Če želite izvesti ta postopek, morate računalnik izklopiti in napravo izvleči, da se slike prikažejo iz posebne reže. Nahaja se na matični plošči. Adapter lahko očistite s pisarniškim gumijem ali raztopino etilnega alkohola. Če I /O ne določi nameščene naprave, to pomeni, da potrebuje vzdrževanje. Toda v odsotnosti želenega rezultata morate preklopiti na druge metode.

  Visoke temperature

  Eden od najbolj verjetnih vzrokov za okvaro je kršitev hladilnega sistema. Pri napačni porazdelitvi zračnih tokov so prizadeti sestavni deli grafičnega adapterja in še posebej mikroprocesor GPU. Podzaradi kritičnih temperatur se deli hitro začnejo slabšati. Da bi rešili ta problem, je treba najprej dobiti grafični pospeševalnik iz posebne reže.
  Drugič, treba je očistiti ventilator, vključen v hladilni sistem, in omrežje, ki je z njim povezano. Zaželeno je tudi, da se nanaša na os rotacije silikona ali strojnega olja. Če popravite ventilator grafične kartice z lastnimi rokami ali imate pomočnika, ki je vključen - to ni nujno) ni dal želenega učinka, problem pa je ostal, potem je hladilni sistem bolje zamenjati.


  Zamenjava termopasta

  To je še en del takega postopka, kot je popravilo grafične kartice prenosnega računalnika. S svojimi rokami je tudi to mogoče storiti, in prva stvar, ki je priporočljiva, da domače obrtnike usposobljeni strokovnjaki - za zamenjavo termopast. Teploprovodnaya pasta - snov, ki je plastična masa. Ima povečan koeficient toplotne prevodnosti, kar prispeva k izboljšanju prenosa toplote med elektronskimi elementi, ki oddajajo energijo. To so lahko interaktivni elementi hladilnega sistema, kot so čip in hladilnik. Termopasta je bela ali sivkasta barva. Včasih je masa srebrne ali modre barve.
  V storitvenem centru se ta snov praviloma spremeni. Ta postopek pri izvedbi ni zelo zapleten. Da, morate narediti naslednje:
 • Shranite napravo, da sliko oddaja iz elementov hladilnega sistema.
 • Ostanke prejšnjega odstranite s čisto krpoprilepite s površine GPU čipa in strani radiatorja, ki delujejo z njim.
 • Za enakomerno porazdelitev plasti nove toplotno prevodne mase.
 • Namestite adapter v režo.
 • Posebnost prenosnih modelov

  Še naprej razpravljamo, ali je mogoče popraviti grafično kartico z lastnimi rokami. Upoštevajte, da zaporedje dejanj v tem primeru praktično ni drugačno od motenj v grafičnem adapterju prenosnih modelov. Za ponovno vzpostavitev normalnega delovanja prenosnega računalnika se uporablja isti algoritem kot pri analizi podobnega PC-dela. Kljub tej identiteti pa oblikovanje nekaterih vrst modelov otežuje dostop do komponent prenosnega računalnika. Če so razmere zapletene zaradi takih pogojev, je priporočljivo, da se obrnete na strokovnjaka ali ga napotite v servisni center. Ampak, če je problem z dostopom do grafične kartice laptop ni vredno, morate samo odvijte vijake in dvignite pokrov ohišja. Če je dostop do deske tako preprost, lahko popravila opravite sami.

  Pravna sredstva

  Danes lahko najdete veliko videoposnetkov o tem, kako narediti popravilo grafične kartice GTX 460 z lastnimi rokami. Obstaja nekaj zelo ekstremnih in ekstravagantnih načinov za obnovitev grafičnega vmesnika. Samoproglicirani računalniški genije, prepričani v učinkovitost vpliva železa ali pečice. Toda zaupanje v takšne metode je samo takrat, ko ni ničesar za izgubiti. Za rezultate tega eksperimenta se je zelo težko hvaliti. Najbolj dokazana in učinkovita jeuporaba posebne spajkalne postaje. Z njim lahko preprosto obnovite stik GPU-procesorja. V nekaterih primerih lahko industrijski sušilnik za lase nadomesti spajkalnik.

  Tanka uporaba termopasterjev

  V primeru, da je bila spajkalna postaja nadomeščena z industrijskim sušilcem za lase, je odveč vedeti nekatere značilnosti njegove uporabe. Pri takem filigranskem delovanju mora biti naprava nastavljiva. To pomeni, da mora kazalnik temperature pokazati resnično količino, tako da jo je mogoče za natančnejšo izvedbo spremeniti. Vse polimerne elemente je treba odstraniti. Ti vključujejo ventilator, pritrdilne dele in druge pritrdilne elemente.
  Na primer, da bi popravili svojo grafično kartico GF210512Mb z lastnimi rokami, morate narediti folijo z izrezano luknjo v obliki GPU čipa. Ta metalizirani kos mora pokriti preostalo ravnino. Slednje je potrebno za zagotovitev toplotne zaščite v času ogrevanja. Za iste namene je treba opraviti delo na posebni stabilni površini. Popravilo se začne z dejstvom, da je treba celoten grafični modul segrevati z industrijskim sušilcem za lase, ki pet minut izvaja koloidna gibanja. Naprava mora imeti temperaturo sto petdeset stopinj. Po tej fazi je treba prilagoditi pištolo na položaj tri sto stopinj. Zdaj ogrevanje ne sme biti daljše od ene ali dveh minut. Po čakanju na popolno hlajenje grafičnega adapterja. Ko se ohladi, se lahko preveri učinkovitost.Običajno ta manipulacija podaljša življenjsko dobo naprave za vizualizacijo slike. Prav tako je smiselno zamenjati izpihane ali izsekane kondenzatorje, če obstajajo.

  Primernost popravila

  V nekaterih primerih je vredno razmisliti, da je popravilo video kartice nVidia prepuščeno strokovnjakom. Enako velja za izdelke ATI. Če je možno grafični adapter pripisati servisnemu centru pod garancijo, potem ne bodite leni, vendar je bolje, da strokovnjakom dodelite ne-delovno pristojbino. Poleg tega se ne moremo strinjati, da lahko nov grafični vmesnik diskretnega tipa prizadene zaradi udarca skozi denarnico. Še posebej zastrašujoče so bile njihove visokokakovostne igralke. Zato se ne zanašate vedno na svoje moči, znanje in veščine. V nekaterih primerih je bolje, da čarovnik vključi pokvarjeno komponento.

  Sorodne publikacije