Kako uporabljati funkcijo UMA v VOARD

Urejevalnik besedil "Ward", seveda, ima veliko čast od svoje sestre - urejevalnik tabele "Excel", lahko pa uporabi tudi formulo Sum. Ta članek vam bo povedal, kako izračunati znesek v "Vardo". Poleg preproste razlage te naloge se bo govorilo tudi o nekaterih odtenkih funkcije programa. Zato je priporočljivo prebrati članek do konca, da se naučite vsega.

Kako izračunati znesek v "Vordi" v stolpcu

Začnimo z navodili po korakih za izvršitev izračuna zneska. Pred izračunom pa je treba pripraviti tabelo s podatki, ki jih bomo zdaj naredili.


Korak 1: ustvarite tabelo s podatki

Seveda se lahko funkcija UMA v VOARD izvede samo v tabeli, ker je preprosto ni mogoče uporabiti v besedilu. Nihče ni pustil nepotrebnih vprašanj, zato bo postopek izdelave tabele v urejevalniku besedil Microsofta zdaj podrobno obravnavan.
 • Postavite kazalko v del besedila, kjer naj bo postavljena preglednica.
 • Pojdite na zavihek Vstavi.
 • V orodni vrstici kliknite gumb "dodaj tabelo".
 • V oknu, ki se prikaže, določite število vrstic in stolpcev v tabeli.
 • Takoj zatem se na določeni lokaciji prikaže tabela s številom celic, ki jih določite. Funkcijo UMA bomo izvedli v primeru "Vordi". Ustvarite tabelo z dvema stolpcema in sedmimi vrsticami. V prvem stolpcu vnesite imev drugem - cena na kilogram. V zadnjem, spodnjem in prvem stolpcu bomo napisali besedo "Sum" in celico v drugem stolpcu pustili prazno, natančno bomo vstavili funkcijo SUM.


  Korak 2: Odprite urejevalnik obrazcev

  Torej je tabela ustvarjena, podatki, ki so v njej vneseni, lahko zdaj gredo neposredno na izvajanje UMA funkcije v "Vardo". To storite tako, da odprete urejevalnik formul. Izvajanje tega dejanja je preprosto:
 • Postavite kurzor v spodnjo desno celico takoj nasproti celice z besedo "Znesek".
 • Naredili bomo vsoto stolpca v "Vordi", zato je zelo pomembno, da se izračuna stolpec številk za celico, v kateri bo funkcija, zato je naša tabela videti takole.
 • Pojdite na zavihek Layout, ki je v zavihku Tabs Working.
 • V orodni vrstici, ki se prikaže, kliknite gumb Formula. Nahaja se v skupini orodij, imenovanih "Podatki".
 • Takoj po tem se prikaže urejevalnik formule. V tem oknu bodo vneseni vsi argumenti.

  Korak 3: Izvajamo funkcijo CYM

  Na žalost funkcija UMA v "Vordi" ne deluje enako kot "Excel", zato se boste morali ponovno naučiti. Toda, če razumete načelo "Exelie", potem boste brez težav obvladali "Vordijske".
 • V polje "Formula" vnesite začetek same funkcije. To naredite tako, da vnesete znak za enakost ("=") in, ne da bi pustili presledek, vnesite "SUM" (brez narekovajev).
 • Takoj po tem morate navestiobseg celic. Ker nimamo nobenega razpona, bomo prikazali vse vrednosti, ki so v zgornjih celicah. Če želite to narediti, takoj po imenu funkcije vnesite znak odpiranja oklepaja ("(), vnesite besedo" ZGORNJI "in nastavite znak za zapiranje oklepaja (") "). Zato naj bo vaša formula videti takole: "= SUM (ABOVE)" (brez narekovajev).
 • Kliknite V redu.
 • Takoj, ko dokončate vse zgornje akcije, se v celici, v kateri je bila napisana formula, prikaže vsota vseh zgornjih številk. Z drugimi besedami, naučili ste se izvršiti znesek v urejevalniku besedil "Ward". Na tem članku bi bilo mogoče dokončati, vendar je vredno omeniti nekaj odtenkov pri delu te funkcije v Vardo. To bomo storili zdaj.

  Nianse pri delu funkcije SMA v Vardo

  Pri delu s formulo SUMA v tabeli v "Vardo" je treba upoštevati nekatere nianse. Pravzaprav niso toliko, in če natančneje rečete, sta samo dva:
 • Če spremenite katero koli številko iz tabele, ki je vključena v izračun formule, potem se vrednost vsote ne bo spremenila. V ta namen boste morali nadgraditi funkcijo. Na srečo je zelo preprosta. Samo z desno miškino tipko kliknite na tabelo in v kontekstnem meniju izberite "Update field".
 • Funkcija UMA upošteva le tiste celice, ki so nad njo in imajo številčno vrednost. Torej, če obstaja vrstica številk nad celico s funkcijo, vendar je med njimi prazna celica ali celica z besedilom, se bodo upoštevale samo te vrednosti,ki gredo k njej.
 • To so vse nianse, ki jih morate vedeti, ko delate s funkcijami Vordija. Kot lahko vidite, jih ni toliko, čeprav korenito spreminjajo načela interakcije.

  Sorodne publikacije