Kako odstraniti privzeti brskalnik? Nekaj ​​preprostih in uporabnih načinov

Morda so se mnogi že večkrat soočili z dejstvom, da ko poskušate odpreti katerokoli povezavo na računalniku, se brskalnik, ki ga je uporabnik uporabil, sploh ne zažene. Zakaj se to zgodi? Ker je ta brskalnik nameščen na privzetem sistemu, kar pomeni, da bodo vse strani in povezave odprte samo preko njega. V današnji zgodbi bomo govorili o tem, kako odstraniti privzeti brskalnik. Nič ni zapletenega v tem, tako da se spopadajo.

Microsoft Edge

Preden vam povem o vseh načinih, na katere morate biti pozorni na dva Microsoftova izdelka, prvi pa bo Microsoft Edge. "Vetrovi" 8. in 10. različice tega brskalnika so takoj, sistem pa je privzeto glavni. Tudi če uporabnik namesti brskalnik drugega proizvajalca, vendar ga ne dodeli glavnemu, bo Edge še vedno uporabljen za odpiranje vseh povezav in spletnih strani.


Torej, kako odstraniti privzeti brskalnik in kaj je treba storiti? Tukaj je nekaj navodil:
 • Kliknite na meni Start.
 • Izberite "Možnosti" (ikona v obliki orodja).
 • Nato v oknu poiščite postavko "Dodatki" in jo izberite.
 • V oknu na levi strani morate klikniti na zavihek "Privzeti programi".
 • V tem zavihku se morate pomakniti po seznamu do gumba "Ponastavi". Tukaj je in ga je treba pritisniti.
 • IE (Internet Explorer)

  Zdaj pa poglejmo, kako odstraniti brskalnik"Raziskovalec" je privzeto drugi izdelek Microsofta. Internet Explorer ni bil spoštovan med uporabniki, ker je zagotavljal nizke hitrosti prenosa, nenehno upočasnjeval, preletel, obešal itd. ? Za začetek obiščite »Nadzorna plošča«. To lahko storite preprosto, preprosto kliknite ikono lupine poleg menija Start in napišite nadzorno ploščo, nato izberite najdeni rezultat.
  V "Nadzorni plošči" najdeš element "Programi", klikni nanj in iz menija na levi strani seznama "Omogoči ali onemogoči komponente". Odpre se majhno okno s seznamom. Na tem seznamu poiščite Internet Explorer, počistite ga in kliknite V redu. Zdaj lahko greš na univerzalne načine.

  Odstranite brskalnik prek "Nadzorne plošče"

  V nadaljevanju je način za odstranitev privzetega brskalnika "Yandex", "Chrome", "Opera" in drugih prek "Nadzorne plošče". Je tudi zelo uporabna, preprosta in učinkovita metoda, ki bo pomagala vsem. Morate iti na nadzorno ploščo, poiskati postavko "Privzeti programi" in jo klikniti. V oknu izberite vrstico »Privzeta opravila za programe«. Pomembno: V različicah OS "Windovs-10" in "Winds-8", ko kliknete na "Programske naloge", se v meniju Start odpre okno "Možnosti", tako da boste morali tukaj rahlo zaščititi.
  Če želite odpreti želeno okno, morate pritisniti tipko Win + R in ga nato vstaviti v vrstico.Zaženite naslednjo kodo in pritisnite Enter:

  control /name Microsoft.DefaultPrograms /page pageDefaultProgram

  Na zaslonu se prikaže seznam vseh nameščenih aplikacij, ki jih boste morali poiskati. Nato jo izberemo s seznama in kliknemo gumb "Izberi privzeto vrednost". Odpre drugo okno, v katerem želite odstraniti vsa potrditvena polja, in nato kliknite »Shrani«.

  Odstranite brskalnik z brisanjem

  Drug način za odstranitev privzetega brskalnika je, da ga odstranite, če ni potreben. Zelo pogosto, ko namestite kateri koli program, skupaj z njim dal dodaten brskalnik iz "Yandex" ali Mail.ru, ki skrivaj postane glavni in nasilni ponuditi uporabniku, da uporabljajo samo njih. V tem primeru je najboljša rešitev, da se znebite privzetega brskalnika, brisanje.
  Program lahko odstranite s standardnim programom za odstranjevanje ali uporabite orodja tretjih oseb, kot so Total Uninstall, Revo Uninstaller, itd. programov. Če prejšnja možnost odstranitve ni ustrezna in je nujno, da brskalnik ostane v računalniku, ne pa v glavnem, je ponastavitev nastavitev idealna. Pri vseh brskalnikih je ponastavitev približno enaka, edini gumb, ki ga potrebujete, je lahko na različnih mestih. Za primer preglejte brskalnik Google Chrome. Za začetek morate zagnati "Chromium". Sedaj kliknite na 3 točke v zgornjem desnem kotu inizberite na seznamu Nastavitve.
  V "Nastavitvah" obrnite stran navzdol, kliknite puščico "Napredno" in povlecite nazaj do konca. Samo na koncu bo ista zaklenjena tipka "Obnovi privzete nastavitve". Na to pritisnemo in potrdimo svojo izbiro. Končano!

  Sorodne publikacije