Kako spremeniti zagonski zaslon v Windows 7: nekaj preprostih načinov

Vsak uporabnik operacijskega sistema zadnje generacije Windows ve, da se ob zagonu sistema ob določenem času pojavi grafični ohranjevalnik zaslona dobrodošlice, z drugimi besedami, slika. Na vsakem operacijskem sistemu je nespremenjen, saj je privzeti operacijski sistem. Toda nekateri uporabniki postavljajo vprašanja o tem, kako spremeniti pozdravni zaslon sistema Windows in ali ga lahko sploh izvedejo. Poglejmo si nekaj najpreprostejših in najcenejših možnosti, ki jih lahko obvlada vsak neizkušen uporabnik brez posebnih težav.


Začetni zaslon sistema Windows 7 lahko spremenite s pomočjo sistema

Kot operacijski sistem bomo vzeli Windows 7, čeprav se predlagane rešitve lahko uporabijo za druge spremembe.
Na žalost pa problem, kako spremeniti ozadje zagonskega zaslona Windows 7 z lastnimi orodji za standardno namestitev tem in dekoracijo, ni rešen, ker se sprememba takih parametrov izkaže, da ni na voljo. Toda razvijalci OS so še vedno zapustili vrzel. Nastavitve zaslona lahko spremenite tako, da uredite ključe registra sistema in izvedete več dodatnih dejanj z imeniki v Raziskovalcu ali v katerem koli drugem upravljalniku datotek. Poleg tega lahko vedno uporabite druge izdelke programske opreme, ki vam omogočajo, da spremenite ohranjevalnik zaslona, ​​ko sistem preprosto zaganjate.

Kako spremeniti zagonski ohranjevalnik zaslona v operacijskem sistemu Windows 7: Začetni ukrepi v registru

Najprej morate poklicati urejevalnika registra v imenu skrbnika. To lahko storite v ukazni vrstici Zaženi z vnosom ukaza regedit ali z izvajanjem PST z istim imenom kot izvršljiva datoteka EXE v mapi System32.


Kako spremeniti zagonski ohranjevalnik zaslona v sistemu Windows 7? Bistvo postopka v prvi fazi je zagotoviti, da v veji HKLM prek mape SOFTWARE, ki premika drevo imenikov, pojdite v razdelek LogonUI, ki bo imel priložen imenik Ozadje. Desno od parametra OEMBackground prek menija PCM ali dvokliknite, morate priklicati okno za urejanje parametrov in nastaviti enoto kot trenutno vrednost namesto na nič. Opomba: če takšnega ključa iz nekega razloga ni, ga morate sami izdelati (meni PKM /32-bitni ključ DWORD). Takoj lahko poiščete (Ctrl + F) in v iskalno polje vnesete izhodno območje OEMBack, da se boste še dolgo premikali iz enega odseka v drugega.

Operacije z mapami in datotekami v Raziskovalcu

Na naslednjem koraku reševanje problema, kako spremeniti zagonski ohranjevalnik zaslona v sistemu Windows 7, vključuje prijavo v sistemski imenik System32 z izbiro podmape oobe. Najprej mora ustvariti novo mapo z imenom info in v njej že ustvariti drugo mapo imenovano ozadja.
Nato v končnem imeniku morate kopirati katerokoli grafično podobo, ki naj bi se uporabljala namesto standardnega pozdravnega zaslona. Kopiran predmet je treba takoj preimenovati in poimenovati kot backgroundDefault. Upoštevajte velikost datotekene sme presegati 245 Kb. V nasprotnem primeru ohranjevalnik zaslona ne bo nameščen.
Nato preobremenite sistem in po ponovnem zagonu se veselite nove zasnove pozdravnega zaslona.

Spreminjanje ohranjevalnika zaslona, ​​ko se Windows 7 prenaša s pripomočki tretjih oseb

Opisana je bila zgoraj opisana metoda, za katero se lahko zdi, da je neinteligentni uporabnik dokaj zapleten in nerazumljiv. Načeloma je vprašanje, kako spremeniti zagonski ohranjevalnik zaslona v operacijskem sistemu Windows 7, mogoče rešiti z uporabo posebnih programov, ki jih danes lahko najdemo na isti internet stotine in tisoče. Vendar pa je najbolj preprost in praktično priznan Logon Background Changer in Tweaks Logon.
V prvi aplikaciji po začetku morate uporabiti Izberi mapo z želeno datoteko (Izberite mapo), določiti sliko in jo nastaviti kot ohranjevalnik zaslona z gumbom »Uporabi to ozadje« (JPG datoteke so podprte). Uporabite lahko tudi več nameščenih predlog. V drugem programu uporabljamo gumb »Spremeni logotip« in nato izberemo želeno grafično datoteko. Predogled se izvede s klikom na testni gumb. V obeh primerih se po uveljavitvi sprememb ponovno zažene. Edina pomanjkljivost je, da bodo pripomočki po zagonu sistema nenehno v ozadju. Ampak, kot kaže praksa, je uporaba pomnilnika in poraba centralnega procesorja minimalna. Na splošno, različne vrste programov-tweakers vam omogočajo, da spremenite ne samo videz grafični vmesnik kolirazličice sistema Windows, pa tudi za onemogočanje ali dodajanje številnih drugih funkcij. Delajo na enakem principu spreminjanja ali ustvarjanja sistemskih registrskih ključev, le uporabnik procesov v ozadju v tem primeru ne upošteva. Če odstranite takšne zagonske pripomočke, se bo privzeti ohranjevalnik zaslona vrnil na svojo zakonito lokacijo in vse spremembe bodo izgubljene. Torej, ko uporabljate takšne programe v tem trenutku, morate nameniti posebno pozornost.

Sorodne publikacije