Tiha tipkovnica: Pregled modelov

Verjetno je večina bralcev soočena z dejstvom, da so jih zaradi pritiska na tipko pogosto pripeljali do prevrnitve igre ali dela na računalniku, da ne bi motili doma ali posegali v zvok njihovega počitka. Poleg postavitve osebne pisarne ali igralnice z zvočno izoliranimi vrati je še en izhod. In to je tipkovnica s tihimi tipkami.

"Claves" so različni

Ne bomo upoštevali vse raznolikosti tipov tipkovnic, dotaknili se bomo samo različnih vrst tihih. Danes so štiri:
 • membrana;
 • film;
 • senzorično;
 • Laser.
 • Najpogostejši tihi tipkovnice danes so gume, zaradi svojih nizkih cen. Vendar pa delo s takšno napravo zahteva zasvojenost - ključi so tesnejši, za uspešen klik pa mora pade v sredino gumba.


  Najbolj tiho orodje za mehanske klaviature so tako imenovane škarje - ko se pritisnejo na gumb, se kovinski nosilci, na katere se pritrdijo, izkrcajo na straneh, kot so škarje. To je tisto, kar zagotavlja njeno relativno molk. Zdaj pa si oglejte najbolj zanimive in /ali prikazane modele tihih tipkovnic za vaš računalnik.

  Tiha membrana BTC

  BTC 6301 je multimedijska tipkovnica s tankimi membranami, ki brezšumno deluje. Poudarja jo in majhno prizadevanje pritiska na gumb - ne več kot 50 gramov. Ne zahteva namestitve gonilnika, priključuje se prek USB-ja. Poleg tega je na voljo še enajst dodatnih ključev za medije in brskanje po internetu.Teža takšne tihe tipkovnice je 700 rub, cena pa se začne pri $ 11.

  Tiha SVEN z osvetljenim ozadjem

  Model SVEN EL7010 je tudi multimedijska tanka membrana "clava", zelo lahka (50 g) - to dosežemo z dejstvom, da je njegov material - plastika, prekrita s prijetno barvo - "metalik". .


  Ta model je tiha osvetljena tipkovnica, ki se za ta namen vklopi /izklopi posebej. Gumbi iz prosojne plastike, ki se nahajajo na svetlo modrem fluorescentnem substratu, ne le izgledajo estetsko, temveč tudi ne povzročajo utrujenosti oči.
  SVEN EL7010 ima dva vgrajena USB vhoda, 18 dodatnih ključev za medije in internet. Za njegovo delovanje je potrebno namestiti priloženi gonilnik. Stroški takšne tipkovnice so $ 28-30.

  Projekcijska laserska Celluon Magic Cube

  Celluon Magic Cube - Naprava je odlična pri vseh načrtih. Sposoben je oblikovati tipkovnico na popolnoma kateri koli površini. Lahko ga povežete ne le z računalnikom, temveč tudi s prenosnim računalnikom, tabličnim računalnikom, pametnim telefonom in drugimi napravami, ki temeljijo na iOS, Windows, Android, ki se nahajajo na Bluetooch ali USB vratih. Če Celluon Magic Cube deluje z USB, ne potrebuje ponovnega polnjenja. Samodejno delovanje baterije na tej tihi tipkovnici traja 150 minut. Njena laserska projekcija je standardna "zavesa". Hitrost tiskanja na napravi (to vpliva na površino, ki jo izberete) - približno 400 simbolov na minuto.
  Dodatna funkcionalnost: večnamenski miški, zvočno imitacija gumbov, prepoznavanje rokopisa.Ampak tukaj je cena na Celluon Magic Cube "ugriz" - približno 220 $.

  Proračun Gembird

  Če iščete poceni tiho tipkovnico z osvetlitvijo, potem bodite pozorni na Gembird kb-9835l-R. Cena - 600-1000 rubljev. To je polna velikost membrane "ključnica" z desetimi dodatnimi gumbi, tipko Fn in drugo z njo, regulacijo glasnosti.
  Ta tipkovnica je žični, PS /2 povezovalni vmesnik (lahko delate s podaljškom, ki je za igralce zelo prijeten). Razlikuje kontinualno osvetlitev z modro neonsko svetlobo. Znaki cirilice so označeni z rdečo barvo.

  Logitech Illuminated Keyboard

  Logitech predstavlja vrsto brezžičnih tihih tipkovnic z osvetljenim ozadjem:
 • Bluetooth osvetljena tipkovnica K810 - Brezžična z osvetlitvijo vsakega ključnega znaka. Svetloba se samodejno regulira glede na osvetlitev prostora, ročno se lahko nastavi. Omogoča senzor bližine - ko je dolgoročna neuporaba osvetlitve izklopljena. Model je mogoče priključiti na PC in prenosne računalnike, tablične računalnike, pametne telefone vseh treh priljubljenih operacijskih sistemov.
 • Brezžična tipkovnica K800 je brezžična naprava s signalom mini sprejemnika Logitech® Unifying deluje samo z računalnikom v sistemu Windows. Laserska svetilka osvetli vsak znak na vsakem gumbu. Intenzivnost se lahko prilagodi. Naprava je opremljena s senzorjem bližine. Tehnologija PerfectStroke ™ ustreza brezmejnosti.
 • "Apple" Apple MB110

  Tiha tipkovnica za računalnik Apple MB110 - naprava, ki si lahko privošči 3 tisoč rubljev. To je neobvezna žična naprava,membrana, se poveže prek USB, ima 7 dodatnih tipk. Kupci ugotavljajo, da je ta tipkovnica težka (kar omogoča, da ne vozi mizo), tanek, brez oznake, prijeten dizajn in z jasno vidnimi simboli na belem ozadju. Tihi pritiski na tipke so poudarili vsi uporabniki ("zlovešč", razen prostora), naprava pa je zelo primerna za "slepe" tiskanje.
  Med pomanjkljivostmi - moč priključkov USB na tipkovnici ni dovolj za povezovanje naprav, ki niso skupne številnim gumbom PrntScr. Oba, načeloma, "zdraviti" popravke v registru, kot tudi namestitev dodatnih pripomočkov.

  Poceni opcija Defender Oscar SM-600

  Defender Oscar SM-600 - izbira tihih tipkovnic po najnižji ceni - okoli 500 rubljev. To je klasičen žični model, ki se poveže samo z računalnikom prek vrat USB.
  Med prednostmi - udobno stojalo za roke, vitko ohišje, dodatni ključi. Nelagodje - razlikuje od standardne lokacije gumbov, lepljenje v in nemožnost pritiska nekaj tipk naenkrat. Tukaj je kratek pregled najbolj prepoznavnih modelov, ki so danes na voljo za brezžične tipkovnice. Prihodnost, seveda, ni za membrano, ampak za projekcijske pripomočke, ki si jih danes žal ne more privoščiti.

  Sorodne publikacije