Kaj je boljše - Sims 3 ali Sims 4: Primerjava

Serija iger "Sims" je postala prednik mnogih poznejših projektov, imenovanih preprosto "simulator življenja". Igralec je resnično potopljen v novo življenje, ki gradi življenje svojega lika, ki ga obkroža s pravimi ljudmi, in igra vlogo prijaznega vladarja, odgovornega za svojega brezbrižnega otroka. Toda celo v seriji, ki je postala monopolist, so se pojavili njihovi vzponi in padci. Vprašanje, kaj je bolje - "Sims 3" ali "Sims 4" je še vedno pomembno, saj ta dva poglavja ostajajo najbolj prepoznavna v seriji.


Kljub dejstvu, da ima projekt več deset dodatkov in sprememb, je izvirnik priljubljen celo v nekaj letih. "Sims 4" je obtožen odvečne preprostosti, tretji del pa je očitan zaradi pomanjkanja jasnega nadzora in težav pri prilagajanju začetnikom. Kateri del je boljši?

Ključne razlike in posebnosti

Preden podarite lovorov venček enemu od poglavij, morate ugotoviti, kaj se "Sims 3" razlikuje od "Sims 4". Avtorji so pristopili k modifikacijam globalno, popolnoma revidirali vse mehanike iger iz urejevalnika znakov, do geolokacije in polnosti sveta iger. Prvič, Sims 4 je prinesel večopravilnost v igralni proces. Sedem lahko sedaj opravlja več primerov zaporedoma, kar je dodalo tako realizem kot preprostost v procesu upravljanja življenjske narave igre. Grafična komponenta je postala bolj "risanka", zaradi katere je ustvarjanje junaka postalo bolj zabavno in urednik lika vcelota je imela bolj pozitivne spremembe kot negativne.


Poleg tega je v procesu igre nov dejavnik, ki vpliva na srečo šiva - čustva. Duševno stanje junaka se lahko spremeni zaradi karkoli, pa naj bo to tuš ali tek, najljubše delo ali druga polovica. Igra je v mnogih pogledih postala manj zahtevna za igralca, saj je proces upravljanja, nabave in gradnje postal bolj dostopen. Glavne funkcije ležijo na površini, igralcu pa ni težko kupiti prvega pohištva ali voditi dialoga.

Prednosti četrtega dela

Da bi odgovorili na vprašanje, kateri "Sims" je boljši, morajo 3 ali 4 razumeti prednosti in slabosti obeh delov. Nova je postala lažja, to pa je njena prednost in hkrati slaba stran. Igralci so ugotovili, da je projekt dostopnejši, starejši pa se pritožujejo nad premišljenim posamičnim mehanikom in splošnimi omejitvami "ustvarjalne komponente". Kateri del "Sims" je boljši - 3 ali 4? Četrtič, če je začetnik, ki se bo samo podrobneje seznanil z vrsto iger. Poleg tega je četrti del primeren tudi za otroke, ki bodo risali nad risanko in nekoliko manj zapleteno igro.

Nekaj ​​besed o pomanjkljivostih

Če je odgovor na vprašanje, kaj je bolje - "Sims 3" ali "Sims 4" išče osebo, ki že pozna serijo, potem bo tretje poglavje zanj odlična izbira. Zakaj? Odgovor je preprost - širina možnosti. V "Simps 4" je bil svet zopet prerezan, majhna mesta in celo dolgočasno. Razvedrilna paleta se je skrčila na knjižnico in bar, v 3. delu pa je bilo mogoče preoblikovati veliko širše.
\ tprojekt je postal bistveno slabši po vsebini in vizualnih vsebinah. Po seriji dodatkov se "Sims 3" zdi drugačna, četrti del pa je demo večjih. Poleg tega je sodobnejša igra obtožena izgube realizma v interesu enostavnosti in jasnosti igranja, ki je tudi prestrašila del občudovalcev te serije.

In še enkrat o prednostih in slabostih tretjega dela

\ t
V primerjavi s svojim naslednikom se tretji del razlikuje od veliko večjega sveta, dobro premišljenega in globokega urednika, ki lahko sedi ure in do neke mere realizma. Razvijalci so posvetili nekaj velikih dodatkov temu projektu, po katerem se je igra igrala z popolnoma novo barvo. Tukaj je bolj "odrasel" urnik in bogat izbor notranjih vsebin ter bolj spodbuden odnos med sedmimi. Vse to je seveda svetle prednosti 3. dela. Torej, na vprašanje, kaj je bolje, "Sims 3" ali "Sims 4", imajo nedvoumen odgovor? Ne, ker bo "vanilija" z vsemi dodatki stala novinca neverjeten znesek, razvijalci pa so že podprli projekt v preteklosti. Torej, nakup lahko tudi razočaral igralec z neučinkovito optimizacijo ali squatting za fps. Poleg tega, ko gre za novega igralca, ki je prej videl ali videl flash igro, nato pa hitro navigacijo, da se dogaja, bo zelo težko. Vsa mehanika 3. dela se tehta z majhnimi možnostmi, dodatnimi funkcijami in zmožnostmi, da bi jih takoj razumeli praktično nemogoče.

Kdo je zmagal na natečaju?

Na vprašanje, kaj je bolje - "Sims 3" ali "Sims 4" ni jasnega odgovora, saj sta obe poglavji franšize namenjeni različnim kategorijam igralcev. 3. oboževalcem daje priložnost, da uživajo v najbolj "polnem" načinu igranja in je pravzaprav simulator v neposrednem pomenu besede. Četrti, nasprotno, je bolj arkaden in omogoča začetniku, da se bolje seznani s projektom, preden sprejme odločitev o nakupu, na primer dodatek.

Sorodne publikacije