Napaka: »Gta_sa.exe ustavil« - kaj storiti?

Mnogi uporabniki poznajo legendarno igro razvijalca Rockstar "GTA: San Andreas". Kljub dejstvu, da je datum izdaje potekal v oddaljenem letu 2005, še vedno uživa izjemno priljubljenost med igralci po vsem svetu. Toda čas se je iztekel, tehnologija se spreminja, zdaj pa ne more vsak uporabnik te igre igrati na svojem računalniku. Najpogosteje napačno vidi: "Program gta_sa.exe je prekinjen". To se lahko zgodi iz različnih razlogov. Članek bo govoril o najbolj priljubljenih razlogih in načinih za njihovo reševanje.

Nepravilen set iger

Včasih vzrok napake napačno razpakira datoteke iger. V tem primeru se napaka ne pojavi v namestitvenem postopku, vendar se zgodi, ko odprete GTA.


Da bi rešili ta problem, je priporočljivo ponovno namestiti igro tako, da izberete mapo, ki jo želite razpakirati na cesti, na kateri ni cirilskih črk. Če to ne pomaga, dobite "slab" namestitveni program. Prenesite novo in bolje kupite igro od uradnih distributerjev.

Težave z združljivostjo

Napaka "ustavljeno delovanje gta_sa.exe" se najpogosteje pojavi, ko se igra začne zaradi nezdružljivosti. Igra je stara in je bila izračunana v celoti v drugih različicah operacijskega sistema. Na srečo pa so razvijalci dodali posebno možnost:
 • Odprite imenik igre.
 • Kliknite PCM na izvršljivi datoteki.
 • Izberite "Lastnosti".
 • V pogovornem oknu pojdite na zavihek"Združljivost".
 • V področju "Združljivost" označite polje.
 • Izberite "Windows 98 /Windows Me".
 • Uporabite nastavitve in zaprite okno.
 • Po tem bi moral problem izginiti.


  "Prenehanje delovanja gta_sa.exe" v modih

  Poleg tega želim poudariti pojav napake v igri z uveljavljenimi modovi. Kot je enostavno uganiti, se to dogaja veliko pogosteje. Zdaj bomo izmenično obravnavali različne modove, razlog za pojav napak v njih in ponudili rešitve.

  Zvočni načini

  Razlogi za napako "Prenehanje delovanja programa gta_sa.exe" je lahko zelo veliko v tej vrsti modsov, vendar so v mnogih pogledih povezani s konfiguracijskimi datotekami. Rešitev je precej predvidljiva. Najbolj smiselno bo ponovno namestiti mod. Če to ne deluje, je stvar neposredno v njem, zato jo bodisi popolnoma izbrišite, bodisi jo nadomestite z drugo, bolj optimizirano.

  Texture Modes

  Texture mods določa veliko število uporabnikov, žal pa je ravno zaradi tega najpogostejših letov s sporočilom "Stopped work gta_sa.exe". Razlog za ta pojav je pogosto velika velikost datoteke in slaba optimizacija igre. Vloga nepravilne zamenjave datoteke se še vedno igra. Najbolje je, da ne iščete težave v datotekah, ampak v celoti ponovno namestite mod. V primeru ponavljanja napake prenesite drug mod.

  Mod na strojih

  Želite namestiti mod na stroje, vendar je prišlo do napake "Stop working gta sa exe" - kaj storiti v tej situaciji? Razlog za to je neprimerna nastavitevv ustreznih datotekah.
  V vseh datotekah, razen za carmods.dat, obstaja možnost, da spremenite nastavitve na zahtevane. Poskusite z internetnim vodnikom. Če se napaka še vedno pojavi, pomeni, da je pravica v carmods.dat. Zamenjajte ga z drugim, prenesenim z interneta.

  Skripte CLEO

  Nekateri uporabniki prenesejo posebne CLEO-skripte, žal pa lahko služijo kot napaka pri odhodu. Razlog je dejansko na površini - napaka v kodi skripta ali napaka v njeni igri. Lahko jo popravite sami, če preskočite kodo in jo popravite, vendar je bolj primerna za izkušene programerje. Povprečen uporabnik bo lažje izbrisal to datoteko, po kateri se bo igra začela. Če potrebujete skript CLEO, ga prenesite iz drugega vira, vendar to tudi ne zagotavlja rešitve problema.

  Modovi serije ENB

  Če ste namestili modele serije ENB, je zelo verjetno, da bo povzročil težave pri zagonu. To je najpogosteje posledica nezdružljivosti s sistemom ali s samo igro. Lahko je tudi slaba zbirka manjkajočih datotek.
  Določitev situacije bo pomagala dokončati odstranitev moda - potem bo igra tekla brez težav, če ne bo napak. Lahko poskusite srečo z namestitvijo tega moda, prenesenega iz drugih virov.

  Zaključek

  Zdaj veste: če izdate napako "ustavljeno delovanje gta_sa.exe" - kaj storiti v tem primeru. Seveda, ugotovitev, katera pot je prava za vas, ne bo delovala takoj, zato priporočamo, da vsakega posebej preizkusite, da dosežete želenorezultat.

  Sorodne publikacije