Pet programov za snemanje pesmi na računalniku

Pri odločanju za iskanje in prenos programa za snemanje pesmi se novinci izgubijo v svojih predlaganih variantah. V številnih studiih zvočni inženirji uporabljajo Pro Tools, Cubase, Logic Pro, toda vse to je profesionalna programska oprema, ki verjetno ne bo prilegla novincem. V tem članku bomo pogledali, katere programe za pisanje pesmi lahko uporabljate doma.

Audacity

Audacity je ena najpreprostejših in najpogostejših aplikacij za snemanje in obdelavo demo avdio materiala. Prenesite inštrument, posnemite vokale z mikrofonom, počistite skladbo pred prekomernim hrupom, uporabite stiskanje, izenačite in shranite v WAV ali MP3-demo. Snemate lahko tudi kitaro ali druge instrumente s povezavo preko linearnega vhoda. Da bi izboljšali kakovost postprodukcije, lahko povežete dodatke VST tretjih oseb z Audacity. Zato imamo najlažji program za snemanje pesmi preko mikrofona in preprosto upravljanje, primerno za začetnike in ljudi za posebne namene (npr. Odstranjevanje nepotrebnega snemalnega hrupa). To ni zelo priročno za velike projekte, na žalost, njegove možnosti ne omogočajo, da poosebljajo vse želje. Platforme - Windows, MacOs, Linux.


Goldwave

Še en zapleten pri razvoju programa za snemanje pesmi. Kot pri Audacity, lahko GoldWave snema mikrofon, linearni vhod, podpira izvoz v številne formate, vključno z WAV in MP3. Program uporablja osnovni niz učinkov, vključno z vrati, zanikanjem in deklicami, kar je pomembno za ljudi, ki delajomikrofon nizke kakovosti ali v neidealnih pogojih snemanja. Goldwave ima veliko pozitivnih mnenj, kljub svoji enostavnosti. Uradna spletna stran ima poskusno različico z omejenim številom ukazov, vendar s polno funkcionalnostjo. Licenca za eno leto - 15 dolarjev, večno - 45 dolarjev. Podprte platforme - Windows (Windows 7 Vista, XP (32-bitna) - iz pete različice), Linux z vinom - iz pete različice.


Adobe autody

Avdicija velja za eno najboljših zvočnih urednikov. Priljubljena med amaterskimi glasbeniki, video blogerji, podcasterji, ki so namenjeni snemanju, obdelavi, obnavljanju in popravljanju zvoka. Program vgrajuje pomemben paket učinkov (prostorska obdelava, stiskanje in omejevanje, modulacija, frekvenčna analiza, obdelava itd.) Z veliko obdelovancev, po potrebi pa lahko dodate tudi VST dodatke tretjih oseb. Priročna obdelava: lahko hkrati obdelujete posamezne zapise in celotne skladbe. Delovni prostor je enostavno konfigurirati s pomočjo pripravljenih prednastavitev, ki jih vodi namen dela. Podpira skoraj vse avdio formate. Platforme - Windows, MacOS X.

PreSonus Studio One 3 Prime

Studio One 3 Prime - Odrezana brezplačna različica priljubljenega Sequencer Studio One od 3 PreSonus. Kaj ga razlikuje od prejšnjih programov? Studio One 3 Prime ni samo program za pisanje pesmi, temveč polno opremljen DAW. Ne morete samo snemati in obdelovati zvoka, temveč dodati tudi instrumentalne serije sintetizatorjev ali plesalcev, ki obogatijo zvok. Studio One 3 Prime ima vse, kar lahko začnete kot vaš najljubši DAW. Set prihaja z vrsto učinkov, kot tudi dobro Starter sampler PrisotnostXT knjižnični vzorci velikosti 15 GB in dostop do zbirke vzorčnih vzorcev. Pomanjkljivost je pomanjkanje vtičnikov za povezljivost, razen za predplačniške pakete iz PreSonusa. Podpora za Mac in Windows.

Cockos REAPER

Reaper je eden najmočnejših in najbolj funkcionalnih DAW-jev, ki so danes na voljo. To priznavajo profesionalni zvočni inženirji, nekateri glasbeniki pa menijo, da je prihodnost snemanja in obdelave zvoka za "Riper". Razmislite o nekaterih koristih. V "Ripper" je zelo priročen postopek snemanja - le nekaj klikov. Za rokovanje z DAW-jem so zgrajene precej dostojne vtičnice. Izjemno prilagodljiv vmesnik vam omogoča, da prilagodite skoraj vse parametre in kombinacije tipk, različne teme in skripte pa so na voljo na uradni spletni strani programske opreme, tako da je delo z "Ripperjem" še bolj priročno in prijetno. Število skladb in učinkov na skladbo je neomejeno. Poleg tega uporabniki prepoznavajo, da je Ripper pri delu s težkimi projekti boljši od nekaterih drugih priljubljenih DAW-jev zaradi poenostavljene vsebine GUI in vtičnikov. Zanimivo je, da se program s takšno funkcionalnostjo in zmogljivostjo razlikuje po smešni velikosti in malo zahtevnim virom osebnega računalnika. Platforme - Windows, Linux z vinom, MacOS X (različica 10.5-1013) Stroški programa za osebno uporabo - 60 $. Lahko prenesete polno funkcijo Reaper brezplačno poskusno za 60 dni.

Sorodne publikacije