"Čast 8" ali "Čast 9" - kaj je bolje?

Model Čast 8, ki ga je lani izdala kitajska družba Huawei, je prejel priznanje potrošnikov in je še vedno v velikem povpraševanju. Gadget združuje tako privlačen videz in dostojno "polnjenje" skupaj z več kot demokratično ceno za razpoložljive funkcije.

Že nekaj mesecev, kot na trgu mobilnih naprav, se je povsem nov model istega proizvajalca - "Honor 9" - vedno bolj utrjeval. Naprava se na prvi pogled ne razlikuje veliko od svojega predhodnika, vendar je razlika med njimi tudi očitna.


Poskušajmo torej ugotoviti, kaj je najbolje - "Čast 8" ali "Čast 9", tako da ti dve pripomočki kličemo iz oči v oči. Razmislite o glavnih značilnostih modelov, kot tudi o izvedljivosti nakupa prve ali druge možnosti.

Videz

Primerjava časti 8 in časti 9 je pokazala, da podjetje spoštuje načela "jabolka", kar pomeni, da če je model všeč uporabnikom, je bolje, da se ničesar ne dotika in pusti, kot je. Tukaj vidimo podobno zasnovo in podobne elemente. V Appleu je tak čip utrujen od naročila, vendar se bo Huawei razveselil, ker je izgled modelov "Honor 8" ali "Honor 9" ena od očitno pozitivnih strani.
Oba pripomočka imata stekleno hrbtno ploščo in okvir okrog kovine. Eden od opaznih trenutkov je več kot 15 plasti pod steklom in iz različnih materialov. Takšna posebna zasnova vam omogoča, da razpršite nastalo svetlobo in ustvarite podoben učinek na sijaj, ki je zeloizgleda lepo.


Če primerjamo velikosti Huawei Honor 8 in 9, potem tudi ne vidimo bistvene razlike: osmi model je 147 x 71 x 8 mm, tehta 155 gramov, deveti pa 146. x 71 x 75 mm pri 153 gramih. Zato ni mogoče vizualno ali taktilno določiti razlike tako, da držite obe roki v dlaneh. Edina kritična strukturna razlika med pametnimi telefoni "Honor 8" in "Honor 9" je prisotnost zadnjega senzorja prstnih odtisov pod zaslonom, medtem ko se prvi nahaja na zadnji plošči. Tudi sam optični bralnik je imel nekaj sprememb: v devetem modelu je podolgovat, glede na vrsto Samsungovega Galaxy S7, in osmi je okrogel. Poleg tega, primerjava "Honor 8" in "Honor 9" je pokazala, da je v zadnji generaciji modelov prejel širši izbor barvnih shem. Dodali smo odtenke sive in črne barve, ki so, mimogrede, videti zelo dostojni in celo trdni.

Zaslon

Če primerjamo, kateri model je boljši - "Huawei Honor 8" ali "Honor 9", vidimo, da ima prvi pripomoček 52-palčni zaslon, drugi, čudno, le 5-palčni. Ampak, kljub takšni razliki, vizualno je praktično neopazno.
Kar zadeva precenjevanje, tudi tukaj ni razlik - 1920 za 1080 slikovnih pik. Edino število točk na palec je malo poplavilo - 428 ppi v čast 9 in 423 ppi v čast 8. V matriki se zaznajo vidne razlike: v zadnji generaciji so najvišje ravni kontrasta in svetlosti opazno večje, samodejna nastavitev nivojev pa deluje nekoliko bolje.

Produktivnost

VelikoUporabniki lahko izbirajo med "Honor 8" ali "Honor 9" oddelkom produktivnosti. Osmi model je opremljen s HiSilicon Kirin 950 procesorjem na osmih jedrih in 4 GB RAM-a. Razpoložljive funkcije so dovolj za opravljanje vsakodnevnih opravil in uvajanje sodobnih igrač. V slednjem pa je včasih potrebno resetirati grafične nastavitve na povprečno raven.
Deveti model je prejel izboljšan nabor čipov - Kirin 960 in 6GB RAM-a. Zato ni nobenih težav z zagonom kakršnih koli aplikacij. Skupaj, izbira med "Čast 8" ali "Čast 9", vidimo, da je bila rast produktivnosti približno 18%. Platforma se tudi ni spremenila dramatično, edina razlika pa je, da zadnjo generacijo "Honorov" podpira razširitev blagovne znamke Emotion UI 5.1, ki je odgovorna za distribucijo virov v sistemu, vse ostalo pa je boleče znano.

Avtonomno delo

Zadnji model je prejel baterijo z večjo zmogljivostjo 3200 mAh v primerjavi s 3000 mAh v čast 8. V praktičnem smislu je neopažena. Na primer, če je polnjenje pametnega telefona v zadnjem primeru zadostovalo za 6-7 ur intenzivnega dela, bo novi pripomoček s podobno obremenitvijo dobil večjo življenjsko dobo baterije, in sicer največ 30 minut. Platforma Android je bila vedno malce prekomerna, tako da je očitno razliko v trajanju dela mogoče izslediti le, če primerjate 3000 čarovnikov in 5000 čarovnikov, in tukaj je približno nekaj minut.

Stroški

Po izpustitvi nove generacije Khonorsa je osmi model padel in stane približno 20 tisoč.rubljev Novi pripomoček devete serije vas bo stalo 26 tisoč rubljev v največji konfiguraciji. Razlika od pet do šest tisoč rubljev za domačega potrošnika je precejšnja.
Kljub nekaterim posodobitvam časti 9, je prejšnja generacija še vedno pomembna in si zasluži pozornost. Poleg tega ima osma serija veliko število blagovnih znamk (zaloge) in amaterskih dodatkov, kar močno razširja funkcionalnost in uporabnost naprave.

Če povzamemo

Očitne razlike pretekle generacije "Honor" od novih so zmogljivost, značilnosti matrike zaslona in kamer, lokacija senzorja prstnih odtisov in seveda cena. Kot je bilo pričakovati, "Honor 9" zaobide svojega predhodnika na vseh teh točkah. Stroški najnovejše generacije "Honorov" je nekoliko višji v srednjem segmentu, vendar iste prednosti, v primerjavi s konkurenčnimi kolegi, več. Če niste ljubitelj igranja "težkih" igrač in niste zmedeni z lokacijo bralnika prstnih odtisov, potem je "Čast 8" več kot spodobna možnost. No, ljubitelje najsodobnejših in najuspešnejših je mogoče pohvaliti z mirno vestjo "Honor 9". Pomembno je tudi omeniti, da pametni telefoni in še posebej novi mobilni trg vedno stanejo 15–20% več kot njihova dejanska vrednost. Strokovnjaki in izkušeni uporabniki priporočajo čakanje mesec ali dva, po padcu hype, pa tudi cen, je enostavno vzeti popolnoma nov model za par ali celo tri tisoč ceneje. Še posebej od takratLeto po začetku prodaje, blagovne znamke, vključno s Huawei, sproščajo cene in ponujajo distribucijske točke in druge ponudbe, ki so za potrošnike zavidljive. Torej pohiti v tem primeru ni vredno.

Sorodne publikacije