Samsung SyncMaster E1920. Značilnosti in pregledi

Vsi vemo, da je monitor zelo pomemben sestavni del računalnika, saj je tisti, ki uporabniku posreduje vizualne informacije. Prav tako lahko monitor škodljivo vpliva na oči uporabnika. Zato je treba skrbno izbrati monitor in posebno pozornost nameniti nekaterim točkam, ki se na prvi pogled zdijo nepomembne. Razmislite o odličnem monitorju Samsung SyncMaster E1920. Kaj predstavlja in ali kupuje sploh? Tukaj bomo poskušali razumeti.

Malo o podjetjih

Korejski proizvajalec elektronike Samsung je znan po veliki večini naših rojakov. V vsaki drugi ruski stavbi mora obstajati naprava iz te družbe. Samsung je zdaj znan po svojih pametnih telefonih. Priznane so kot ena najboljših. Toda podjetje proizvaja tudi televizorje in monitorje. Slednje je še posebej pomembno za lastnike osebnih računalnikov, saj so Samsungovi monitorji znani po svoji kakovosti in zanesljivosti. Enako velja za Samsung SyncMaster E1920.


Podjetje se osredotoča na kakovost in nove tehnologije. Zato so naprave tega proizvajalca noro priljubljene. Kljub visokim stroškom. Mnogi so pripravljeni plačati za pripomoček višje kakovosti. Kar zadeva monitorje, je v Samsungu že veliko časa dosežkov. Postopek se prilagodi tako, da ne pride do neuspelih vžigov. Tudi v proračunskih modelih tipa Samsung SyncMaster E1920 so zabeležene visoke kakovosti. Oglejmo si več o njegovih prednostih.

Videz indesign

V videzu Samsung SyncMaster E1920 ni nič posebnega. To je preprost pravokotnik mat plastike s sijajnim zaslonom. Krmilni elementi monitorja se nahajajo na spodnji plošči na desni strani. Zaslon ima stojalo, ki je videti prav tako nejasno. In to je naravno. Pričakovati od ureditve proračuna za vse čudeže v smislu oblikovanja ni treba. Zasnova monitorja je izvedena v strogem slogu. To mu omogoča, da se popolnoma prilega tako v notranjost pisarne kot v domače okolje. Vsestranskost je posebnost tega zaslona.


Vendar pa obstaja znatna pomanjkljivost. Namestitev monitorja na stojalo je precej nestabilna in nezanesljiva. Pogosto zavijanje in nagibanje lahko prekine mehanizem. V tem primeru obstaja težava: kako uporabiti zaslon v prihodnosti, ker možnost montaže na steno za ta model ni na voljo. Seveda je Samsung SyncMaster E1920 v tem pogledu nekoliko šibkejši. Toda to ni nič. Glavna stvar je, da kakovost slike ni prizadeta.

Specifikacije

Sedaj upoštevajte "notranji svet" monitorja Samsung SyncMaster E1920. Značilnosti njenega standarda kot za proračunski sistem. Vsebuje matriko TN + Film. To zagotavlja optimalno povratno informacijo (5 milisekund), toda hitro premikajoči se predmeti na monitorju imajo rahlo vidno zanko. To nakazuje, da je za dinamične igre takšen prikaz popolnoma neprimeren. Ločljivost zaslona je 1366 x 768 slikovnih pik pri diagonali 19 palcev. Strinjam se, dokaj skromen kazalnik. Slika je lahko nekoliko drugačnagranuliran. Ampak za delo z dokumenti in deskanje po internetu in to je povsem dovolj.
Koti gledanja so standardni za matrico tega tipa (170 in 160 stopinj). Pri najmanjšem odstopanju glave proti sliki bo popačena. Ampak to je težava vseh prikazov s takšno matrico. Druga značilnost Samsung SyncMaster E1920 je gonilnik, ki je priložen napravi. Lahko izboljša kakovost slike. Zato ga morate namestiti. Zaslonski kontrast je 1000 do 1. To je zelo majhno. Ta monitor ni primeren za obdelavo slik. Za te namene je najbolje izbrati nekaj drugega. Vmesnik za povezavo - Samo VGA. Ni modnega HDMI ali DisplayPort. To tudi glede na trenutne trende ni dobro.

Pozitivne povratne informacije

Raziskovanje povratnih informacij je eden najpomembnejših korakov pri izbiri monitorja. Lastniki teh naprav se mudi, da delijo svoje izkušnje. Prav oni lahko ugotovijo, kako se naprava obnaša v realnih pogojih, in resnične tehnične lastnosti, ki jih zahteva proizvajalec. V primeru Samsung SyncMaster E1920 so pozitivne in negativne povratne informacije približno enake. Večina uporabnikov hvali stroške monitorja. In res, najcenejši je v svojem razredu. Tudi mnogi se pozitivno odzivajo na kakovost montaže (z izjemo montaže stojala). Ampak to je običajna stvar za Samsung. Tisti, ki uporabljajo takšen monitor izključno za delo, menijo, da je kakovost slike zadovoljiva.

Negativni odzivi

In zdaj je čas za žlico katrana. Najpogostejša pritožba, ki so jo vložili lastniki tega izdelka, jeker so gonilniki za monitor Samsung SyncMaster E1920 skoraj nemogoče najti. Na uradni strani so odsotni. Za druge je položaj povsem enak. Če ste izgubili ali izgubili disk z gonilnikom, morate biti zadovoljni s standardno programsko opremo sistema. In to ni zelo dobro. Prav tako mnogi lastniki opozarjajo na slabo kakovost slik v igrah in gledanje zelo dinamičnih filmov. Toda to je bilo že povedano. Ta monitor ni namenjen temu. Nestabilnost nosilca, na katerega se pritožujejo mnogi uporabniki, je že dolgo znana. Toda močno segrevanje monitorja z intenzivnim delom - to je nekaj novega. Očitno je bila ta oseba ujeta s kopijo zakonske zveze.

Zaključek

Tako smo pregledali proračunski monitor Samsung SyncMaster E1920. Kaj lahko rečete o tej napravi? Ta zaslon se lahko uporablja samo za delo z dokumenti. Za brskanje po spletnih straneh je tudi super. Toda igra in še posebej "hitri" filmi mu niso na rami. Gre za poceni matrico, ki nima zahtevanih lastnosti. Ločljivost zaslona ni dovolj za tako diagonalo. Posledica je lahka zrnatost slike. Vidni koti niso primerni. Vendar so standardne za vse monitorje tega razreda. Na splošno je Samsung SyncMaster E1920 proračunski monitor z omejenim naborom funkcij in to je treba upoštevati pri izbiri tega modela.

Sorodne publikacije