Backspace na tipkovnici: lokacija in cilj

V tem članku se bomo seznanili s ključem Backspace: upoštevajte njegov glavni namen, ugotovili, kje je na tipkovnici in kaj izstopa na podlagi drugih ključev. Zaradi branja tega članka boste izvedeli vse o tem ključu.

Uvod v Backspace

Preden začnete delati na osebnem računalniku, se morate seznaniti s tipko Backspace. Glavni namen tega je vrniti kurzor na eno mesto nazaj, s tem pa odstraniti znak na tem mestu. Na žalost se z enim klikom gumba izbriše samo en znak, kar je zelo neprijetno, če morate izbrisati veliko količino besedila. Če želite odstraniti več znakov, lahko najprej označite besedilo in nato Backspace.


Za boljšo zapomnitev glavne funkcije tega ključa, mora biti prevedena iz angleščine. "Nazaj" je preveden kot "obrnjen" in "Vesolje" je "prostor". Vendar pa se funkcija tega gumba lahko razlikuje glede na to, katera aplikacija izvaja opravilo. Na primer, v brskalniku vam bo kombinacija tipk Alt + Backspace omogočila, da se vrnete na stran, ki ste jo že videli.

Lokacija ključa in njegova razlika od drugega

Preden lahko uporabite znanje, morate razumeti le eno - kje je Backspace? Tipka se običajno nahaja v desnem kotu tipkovnice. Za razliko od drugih gumbov na tipkovnici ima Backspace več vizualnih lastnosti, in sicer:
  • vlečena puščica na levo;
  • napisz imenom.
  • Odvisno od vrste in modela tipkovnice se lahko njegov položaj razlikuje. Treba je upoštevati dejstvo, da Backspace pogosto na svojem prenosnem računalniku nima svojega imena, ampak le puščico na levi. Zaradi tega lahko neizkušen uporabnik preseneča.

    Zaključek

    Če povzamemo zgoraj navedeno, lahko razumemo, da ima ključ pri delu v urejevalniku besedil zelo majhno vlogo in ne samo. Razumevanje njegovega pomena prispeva k izboljšanju kakovosti pisanja besedil in delu pri oblikovanju.

    Sorodne publikacije