Kako onemogočiti vgrajeno zvočno kartico v BIOS-u: Načini za nagrado, AMI in UEFI

Večina matične plošče, ki je predstavljena na trgu, je opremljena z integriranim avdio krmilnikom. To je zelo priročno in potrebe večine uporabnikov lahko popolnoma zadovoljijo. Ugotovite, kako izklopiti vgrajeno zvočno kartico v BIOS-u, ki jo običajno potrebujejo tisti, ki potrebujejo priključitev zunanje naprave za prostoročno telefoniranje proizvajalca tretje osebe. Izkazalo se je, da je enostavno vstaviti v ustrezno režo na matični plošči, povezovanje potrebnih priključkov pa ni dovolj. Računalnik trmasto še naprej uporablja notranjo zvočno napravo. Da bi PC lahko končno razumel, kaj se od njega zahteva, mora pomagati. To storite s pomočjo BIOS-a. Da bi razumeli, kako onemogočiti vgrajeno zvočno kartico v BIOS-u, je treba razlikovati med tremi glavnimi vrstami te programske opreme: AWARD, AMI in modernim UEFI. Kljub dejstvu, da je ta že praktično zamenjal druge s trga IT, so še vedno pomembni, zato bi jih morali tudi upoštevati.


Deaktiviranje vgrajenega zvoka v kateri koli različici BIOS-a ne bi smelo biti problem za uporabnika, ker so vsi elementi vdelane programske opreme pravilno strukturirani, dostopni in v več pogledih enaki.

Kako izklopiti integrirano zvočno kartico v BIOS AWARD?

Na vsakem računalniku se BIOS imenuje na začetnih stopnjah nalaganja računalnika. Vhod v NAGRADO se v glavnem izvaja s pritiskom na tipko Del, vendar uporaba in funkcijske tipke iz F1 niso izključene.do F12 V vsakem primeru bo sistem na zaslonu prikazal poziv. Po vnosu morate poiskati razdelek z integriranimi perifernimi napravami, ga poiskati s pritiskom na tipko Enter, nato pa v elementu Onboard Audio Function spremeniti možnost Disable. S temi preprostimi dejanji bo uporabnik lahko onemogočil zvočno kartico v BIOS-u. Neizkušene novince imajo praviloma težave, zato lahko uporabite namige. Nahajajo se na dnu zaslona in vsebujejo osnovne navigacijske informacije. Izhod iz shranjenih nastavitev - tipka F10 in potrdite, da je uporabnik spremenil nastavitve.


Kako izklopiti vgrajeno zvočno kartico v BIOS AMI?

Isti ključ ali kombinacija se lahko uporabi za vstop v AMI BIOS kot nagrado. Prav tako uporabnik ne bo prikrajšan. Zahtevani parameter se nahaja v polju Advanced (odvisno od različice vdelane programske opreme se lahko kliče drugače, toda beseda Advanced bo tam): Konfiguracija Onboard Devices (Konfiguracija vgrajenih naprav), znotraj katere morate v vrstici nastaviti atribut Disabled (Onemogoči) z besedama Onboard in Audio. Izhod za shranjevanje nastavitev po meri je podoben BIOS-u iz AWARD.

Izključen vgrajeni zvok v UEFI

UEFI je popoln grafični dodatek in omogoča tako onemogočanje vgrajene zvočne kartice v BIOS-u kot tudi dostop do skoraj vseh nastavitev naprav, nameščenih v računalniku. Način naprednih nastavitev se pokliče s pritiskom na tipko F7, nato pa odprete znani razdelek Onboard Device Configutarion. Nato morate iti na razdelek, ki se pogosto imenuje proizvajalecNameščena kartica zvočnega čipa. Tukaj morate izklopiti parameter z besedo Audio. Za izhod s shranjevanjem sprememb parametrov uporabite tipko F10.

Sorodne publikacije