Kako odpreti PUB datoteko? Dva programa

Obstaja veliko število različnih formatov datotek. Zato noben uporabnik ne more vedeti vseh. Ampak včasih se zgodi, da prenesete datoteko in razumete, da ne veste, kaj jo odprete. To je v celoti pomembno za širitev PUB. Večina ljudi ne ve, kako odpreti datoteko PUB, zato bo ta članek prikazal dva programa, ki lahko to naredita.

Kaj je ta podaljšek?

Preden odprete datoteko PUB s posebnimi programi, je vredno govoriti o naravi te razširitve. Dejansko velja, da je zastarela, saj so jo razvijalci spremenili v ePUB. V bistvu je PUB oblika glasil in brošur. Lahko sprejme tri komponente: grafe, slike in oblikovano besedilo.


Zdaj, bolj ali manj, začenjajo razumeti, da je to podaljšanje, lahko greste neposredno do bistva članka.

Prvi program: Microsoft Office Publisher

Ko govorimo o naravi formata PUB, nismo omenili programa, v katerem je bila ustvarjena, in se imenuje Microsoft Office Publisher. To je program, ki odpira datoteke PUB od znanega Microsoftovega podjetja. Od tu lahko poudarite prvo pomanjkljivost - aplikacija je plačana, če pa želite dobiti vse prednosti dela z datotekami PUB, jo morate še vedno kupiti. No, zdaj premaknimo na odprtje PUB v Microsoft Office Publisher:
 • Za zagon, zaženite Microsoft Office Publisher.
 • Odprite okno raziskovalca, da izberete datoteko. To lahko storite s klikom na gumb "Datoteka" in nato "Odpri". Upoštevajte, da je to dejanjeizvedete s pritiskom na tipke Ctrl + O.
 • V oknu upravitelja datotek položite pot do datoteke PUB, jo označite in kliknite "Odpri".
 • Takoj se bo datoteka začela v programu in z njo boste lahko delali.
 • Obstaja pa tudi drug način za odkrivanje, ki je veliko hitrejši. V mapi Raziskovalec morate le odpreti mapo z datotekami in zagnati aplikacijo, nato pa jo z miško vzemite iz upravitelja datotek in jo premaknite v okno Microsoft Office Publisher.


  Zdaj veste, kako odpreti datoteko puba, vendar kot ste rekli na začetku članka, bosta dve aplikaciji, zato gremo naravnost na drugo.

  Program za prijatelje: LibreOffice

  LibreOffice ima eno veliko prednost pred Microsoft Office Publisherjem - to je brezplačno. Mimogrede, glede na nabor orodij, ni slabša od uporabe prve metode, tako da, če ne želite preveč plačati, jo lahko izkoristite. Da bi odprli datoteko v LibreOffice, potrebujete:
 • Odprite program.
 • Odprite okno Odpri. Če želite to narediti, kliknite na gumb "Datoteka", nato izberite "Odpri" ali kliknite gumb "Odpri datoteko" v programskem meniju.
 • V oknu Explorerja samo odprite datoteko PUB.
 • Zdaj veste dva načina, kako odpreti datoteko PUB, toda kaj uporabiti - da se odločite samo za vas.

  Sorodne publikacije