Samsung GT-S6102: Funkcija, opis, prednosti in slabosti

Ni verjetno, da bo prišlo do osebe, ki ne pozna izdelkov korejskega podjetja Samsung. Njihovi pametni telefoni so že dolgo vodilni na področju prodaje. Proizvajalec redno proizvaja nove modele, opremljene z inovativnimi tehnologijami. Vendar pa bo ta članek namenjen ne drugi novosti, ampak časovno preizkušen telefon - Samsung GT-S6102. Značilnosti, opis videza, prednosti in slabosti - o tem bomo danes govorili. Izšla je leta 2011. Polno ime modela je Samsung Galaxy Y Duos S6102.

Videz

Preden pogledate značilnosti pametnega telefona, morate razumeti značilnosti njegovega videza. Na žalost je oblikovanje težko imenovati impresivno in izvirno. Proizvajalec ga je že uporabljal v prejšnjih modelih. Ohišje je izdelano v obliki pravokotnika. Vogali so zaobljeni. Zahvaljujoč tej rešitvi, telefon ne izgleda okorno. Glede na velikost (110 x 60 x 12 mm) so predpogoji za to.


Glede enostavnosti uporabe je vse na najvišji ravni. Tudi v majhni ženski roki leži popolnoma, lahko nadzorujete eno roko. Samsung GT-S6102 Duo (funkcija naprave bo predstavljena spodaj) tehta le 109 m, tako da jo lahko nosite v žepu kot hlače in srajce. Če ergonomije ni posebnega, kakovost materiala, iz katerega je bila izdelana zadeva, ni naredila najboljšega vtisa. Dejstvo je, da ima hrbtni pokrov sijajno površino, zato je zelo razmazan in spolzek. Tudi vrednoUpoštevajte, da plastika ni zanesljiva - na njej so praske.
Zaslon na dotik se nahaja spredaj. Pod njim je nadzorna plošča. Na njem sta iz središča prikazana osrednji mehanski gumb in dva senzorja na desni in levi strani. Eleganco zunanjosti daje srebrni okvir, ki se razteza čez obod sprednje plošče. Luknja zvočnika je zaprta s kromirano majhno masko, ki se odlično ujema s celotno zasnovo.


Na hrbtni strani se prikaže najmanj elementov. Obstaja le objektiv kamere in dve vzporedni odprtini izvirnega zvočnika. Nahajajo se na eni vodoravni črti. Pokrov baterije se enostavno odstrani. Da bi to naredili, je dovolj, da zgolj rahlo zgrabite žebelj. Zbirka telefona je odlična, ni vrzeli in zamud. Lahko rečemo, da je vsakdo na najvišji ravni. Ni smiselno podrobno opisovati podrobnosti, ker je tukaj vse podobno drugim pripomočkom. Na levi strani je "gugalnica" glasnosti, od desne - ključ za zaklepanje, od vrha - vrata za priključitev slušalke, in od spodaj - microUSB.

Zaslon in kamera

Pregled specifikacij za Samsung GT-S6102 Začnimo z opisom zmogljivosti fotoaparata. Pričakuje nekaj super funkcij v proračunski enoti za leto 2011, seveda, ni vredno. Zmogljivosti matrike so omejene na tri milijone slikovnih pik. Žal ni bliskavice. Največja ločljivost fotografije je 2048 x 1536 px (32 milijonov slikovnih pik). O kvaliteti fotografiranja je treba povedati nekaj besed. Pri močni svetlobi lahko celo posnamete sliko besedila. Ne bo dovolj jasno, ampakberljivo. Zelo dobre fotografije gredo na ulico, vendar le podnevi v sončnem vremenu. V drugi pa ima kamera povprečne lastnosti.
"Samsung GT-S6102" je opremljen z 314-palčnim zaslonom. Slika je prikazana z ločljivostjo 240 x 320 slikovnih pik. Vrsta zaslona je kapacitivna. Senzor je občutljiv, se jasno in hitro odziva na lahek dotik prsta. Naprava ima možnosti za multitouch in merilnik pospeška. Delajo dobro.
V bližini zaslona so pomanjkljivosti. Slika je zrnata. Res je, da ne deluje močno, toda če pogledamo natančno, se slabosti vidijo tudi s prostim očesom. Na zaslonu se uporablja TFT matrika. Ta tehnologija ima pomembne pomanjkljivosti - majhni koti gledanja (z nagnjenimi barvami). Razpon svetlosti je dovolj za delo v sončnem vremenu. Da zaslon ne utripa, morate osvetlitev nastaviti vsaj 70%. Svetlost lahko nastavite ročno in samodejno.

Telefon "Samsung GT-S6102": značilnosti platforme strojne opreme

Zdaj moramo upoštevati značilnosti "železa". To merilo je še posebej pomembno v pametnih telefonih. Od procesorja je odvisno, ali bo raven zmogljivosti odvisna. Kaj se uporablja v pripomočku? Precej dober (za leto 2011) čipset Snapdragon S1 MSM7227 blagovna znamka Qualcomm. Računalniški element - eden. Pri maksimalnem delovanju naprave proizvaja 832 MHz. Seveda obstaja grafični pospeševalnik. V povezavi z glavnim čipom nameščeno grafično kartico Adreno 200.
Kakšne sklepe lahko naredimo o strojni polnitvi "Samsung GT-S6102?" Značilnosti "železa" ustrezajoproračunski segment. Vse aplikacije, ki so združljive z Android 2.3 (Gingerbread), ki so nameščene v napravi, dobro delujejo. Igra se lahko igra tudi, vendar ne preveč zahtevno.

Pomnilnik

Delovanje telefona ne vpliva samo na blagovno znamko procesorja, temveč tudi na količino sistemskega pomnilnika. V Samsung Galaxy GT-S6102 je proizvajalec integriral 384 MB RAM-a. Uporablja se samo za sistemske podatke. Za namestitev programske opreme je na voljo vgrajeno skladišče. Njegov obseg je samo 160 MB. V tem merilu so lastnosti modela Samsung Galaxy GT-S6102 precej šibke. Uporabniku ne bo dovolj, da v celoti deluje, zato je proizvajalec zagotovil režo za pomnilniško kartico. Naprava podpira pogone do 32 GB. Nedvomna prednost je sposobnost "vroče" zamenjavo zunanjega pogona. Da bi odstranili pomnilniško kartico, ni treba izklopiti napajanja pametnega telefona in odstraniti baterije.

Avtonomija

Pri seznanjanju s funkcijami modela Samsung GT-S6102 je treba govoriti o pogojih trajanja baterije. Proizvajalec je vgradil akumulator 1200 mAh. Upoštevajte, da so med konkurenti še bolj zmogljivi modeli. Vendar pa kljub majhni zmogljivosti baterije, pripomoček s povprečno obremenitev (pogovori - do 40 minut, delo s programi - do 60 minut) lahko deluje do dva dni.

Prednosti in slabosti

Na koncu bomo predstavili vse prednosti in slabosti pametnega telefona korejskega proizvajalca. Prednosti:
 • Odlična kakovost gradnje.
 • Popolnoma premišljena ergonomija,zaradi česar je primerna tako za odrasle (moške in ženske) kot za otroke za uporabo telefona.
 • Senzor visoke kakovosti.
 • Povprečna produktivnost (vključno z zahtevami za leto 2011).
 • "Vroča" zamenjava bliskovnega pogona.
 • Tretja različica bluesa.
 • Slabosti:
 • Marmorno telo.
 • Nizka kakovost plastike (hitro opraskana).
 • Ni novih oblikovalskih odločitev.
 • Teža slike.
 • Opozoriti je treba, da so bile zasluge bistveno višje, tako da lahko rečemo - proizvajalec je izdal dober model za svoj cenovni segment.

  Sorodne publikacije