Kaj izbrati frakcijo v Fallout New Vegas

V Fallout New Vegasu so štiri glavne frakcije. V katerokoli od njih lahko vstopite, ker igra vključuje variacijski prehod. To pomeni, da je veliko ukrepov mogoče izvesti na različne načine. Vsaka frakcija ima svoje pluse in minuse in ni vedno mogoče jasno povedati, kdo je najboljši. Zaradi jasnosti jih bomo podrobno obravnavali in oblikovali zaključke.

Razmerje frakcij na igralca

Vsaka frakcija bo igralca obravnavala v skladu z njegovimi dejanji. V primeru sovražnosti bo igralec preprosto napaden. Toda tudi če vas frakcija sovraži, lahko z masko vedno uporabite obleke te organizacije. Obstaja tudi oklepna frakcija Fallout New Vegas brez pripadnosti, kar pomeni, da se odnos do Courierja ne spremeni. To pa je za nas zdaj manjše, je le ena od mnogih podrobnosti igre. Pojdimo naravnost do frakcij Fallout New Vegas.


Cezarjeva legija

Disciplinirani in metodični vojaki Cezarja z železno procesijo vzburjajo peščeno pokrajino. Izgubijo število, vendar vzamejo kakovost. Nikoli ne veš, kje je naslednja ekipa budna. Siversions in partisanship so glavne metode njihove vojne. Pojavijo se nenadoma in, kot gomila kobre, hitijo naprej. Srčkana kapica šala se zvija iz dna oklepnega plačancev. Balistična pest me je celo najbolj trpežna kovina, lastnika pa zapiram v "železno krsto". Ostri del machete-smoothie se začne, ne da bi pustili priložnost za preživetje. Toliko spominja na antično rimsko vojsko, kot prototip, je znana po svoji togi disciplini invojaške spretnosti. Njihova prednost pred NKR je popolno pomanjkanje birokracije. Brez izkrivljanja papirja, brez ločevanja moči, le Cezar, železna roka vodi kri in kovino v veliki puščavi. Disciplina in neustrašnost vojakov Legije in njihovih poveljnikov v veliki meri določata njihove vojaške uspehe.


Ko se Courier najprej znajde v taborišču Legion, se ne bo mogel zanesti na to, kako deluje ta dobro delujoči mehanizem. Vendar pa vse to ni le tako. Sužnji, ki jih vozijo na izčrpavanje. Arena, na kateri so izkušeni centurioni pripravljeni strgati britvico zapornika. Ubijajo jih brez obžalovanja, ker menijo, da so strahopetci in lažnivci slabši od živali in ne zaslužijo prizanesljivosti. Gre za potovanje po zapečeni puščavi, ki se spotika o križanih "sovražnikih Cezarja".

Nova republika Kalifornija

Ena glavnih frakcij v Fallout New Vegas - Nova Kaledonija (NKR). Njihov cilj je obnoviti predvojni red stvari. Pravzaprav varujejo pravo v Mojave. Vendar pa je s seboj prinesla tudi želja po ureditvi in ​​napake preteklosti. Absurdna birokracija, nespametnost poveljnikov in korupcija uničujejo sistem NKR od znotraj, Legija pa jih muči od zunaj. Kaj naj rečem, v času Courierjevega videza, niso v najboljšem stanju. Kljub temu so edina pravna institucija. Vojaki s puškami na vojni proti zmajem in Cezarju. Ko je Courier naredil prve korake v sovražnem svetu, se sooča z bando lopov - pobegnil zapornikom, ki so zasegli zapor v bližiniiz naselja in terorizira lokalno. Lahko jih branite s prebivalci ali se pridružite sami tolpi. Kasneje, ko bo videl njihovega vodjo Eddieja, bo na voljo možnost, da pomagajo vojakom NKR v zaporu. Če torej rečemo, da NKR ne stori ničesar, bi bilo pretiravanje.
Nova Republika Kalifornija se je razširila po Mohavah, "ko je jedla več kot pogoltnila." Želja po takem popolnem nadzoru je pripeljala do nemoči NKR na svojem ozemlju. Ko gre za eno prikolico, Courier izve, da je bila pot, ki jo je legija prevzela, popolnoma varna, hitro so se znebili vseh plenilcev. ne more zagotoviti niti skromne varnosti gibanja.

Gospod House

Skrivnostni gospod House je tudi ena izmed frakcij Fallout New Vegas. Vendar, če imata NKR in Legija vojake in njihove poveljnike, potem skrivnostni človek-računalnik upravlja nevidno dlan. Njegova glavna sila - skrbniki - delo, ki potuje po ulicah Streepa in nadzorniki v redu. Gospod House je dosegel popolno neodvisnost Streepa od NKR in celo prepovedal vojakom, da bi na svojem ozemlju nosili orožje. Edina stvar, ki zadovoljuje vojaško policijo, so električni pendreki, ki služijo več za skromne hrupne vojake. Za nadzor nad Stripom so poleg skrbnikov nekdanja divja plemena, ki imajo zdaj svoje igralnice. Omerta, nekdanje pleme "Zmeyuki", je bilo nekoč privabljenopotniki sami, so bili črpali droge in prodali v suženjstvo. Zdaj so lastniki igralnice "Hommore". "Heads", nekdanji "Riders in Boots", je opozoril House na dejstvo, da se hitro ukvarjajo s svojim listinjenjem. Sedaj sedijo na čelu "vrhov". "Društvo belih rokavic" - nekdanji kanibali, ki zdaj upravljajo hotel-casino "Ultra-Lux".
Zdi se, da je House domiselni igralec na politični sceni. Vsi njegovi zelo natančni izračuni in zaključki so čim bolj racionalni. Čeprav je v resnici on sam delno računalnik. Kuriru ga obravnavajo kot najetega delavca z enim motivom - gotovino. Toda kljub visoki inteligenci ni mogel predvideti izdaje svojega zaposlenega Bennyja. Tisti, ki je dal žogo v glavo Courierja. Mimogrede, izdaja je boleča točka, ker se Courier lahko znebi telesa z razpolovnim življenjem, tako da vstavi "bodalo v hrbet".

Yeseman

Da-človek je robot, ki je programiran, da pomaga vsem, spodbuja vse in nikomur ne dovoli. Benny ga je reprogramiral, da je prevzel oblast. On ve vse o gospodu Houseu, ker je bil varnostnik in ima dostop do računalniškega omrežja. Samo po sebi ne predstavlja frakcije v Fallout New Vegasu. Z Yessamanom se Courier lahko bori za neodvisnost New Vegasa. Najprej služi Benny. Po rešitvi vseh stvari z njim pa lahko Courier najde Yesemana v skrivni sobi.

Da bi vzpostavili neodvisnost New Vegasa, se bo treba boriti na vseh straneh. Navsezadnje bodo vsi nasprotovali tako nepričakovanemu obratu konja.Dodatna kompleksnost je v tem, da je vsa resnost odločitev na ramenih Courierja in na varnem delu. Vendar pa je to edina možnost za uresničitev lastnih načrtov.

Koga izberete?

Delež frakcij v Fallout New Vegasu je odvisen od dejanj Courierja in zato od principov igralca. Če ste zagovornik reda, prava in ljubezni, da pridete na stran šibkih in poraženih - izberite NKR. Na vas leži naloga obnove resnične moči republike, ki zavrača zunanje sovražnike. Če verjamete, da je vse, kar je šibko-izguba, in to nujno uničiti in zamenjati, potem izberite Legijo. To je le, če vas ne zamenjuje suženjstvo, zatiranje žensk in križanje. Predvsem pa legija ceni disciplino in vojaško moč. Če so vam vsa ta načela blizu, je izbira očitna. Uprava g. Housea temelji na diktaturi. Toda to ne odstopa od njegovih intelektualnih sposobnosti. Vse kar potrebuje je Streejeva blaginja, medtem ko v Mohavah nima nobenega drugega posla. Če imate tesen pristop, ki temelji izključno na materialni blaginji ločenega ozemlja in lastni finančni blaginji, se drzno soočate z obrazom gospoda Housea. Neodvisnost New Vegasa se zdi preveč idealiziran način razvoja. Vse je mogoče odlično opraviti, ko smo dobili vsakogar in nikogar ne oddajamo. Slaba stran tega je, da je nerealistična. Utopija, ki jo ponuja neodvisnost, v resnici ni izvedljiva. Toda, če te konvencije ne sprejmejo, potem pogumno začnite ustvarjati »čudovit nov svet«.

Sorodne publikacije