Lenovo Vibe Shot Smartphone: pregledi, pregledi, specifikacije

Na svetovnem trgu pametnih telefonov se vsak dan pojavljajo novi modeli. Med njimi sta dvojčka, ki se lahko razlikujeta le v pomnilniku ali velikosti zaslona. Obstajajo tudi absolutne edinosti, ki se kljub temam zdijo tipične, vendar ostajajo individualne v svoji manifestaciji. Ta model je nekoč postal pametni telefon Lenovo Vibe Shot. Kljub dejstvu, da je star že 2 leti, je še vedno eden voditeljev serije cameraphone.

Embalaža

Podjetje je nekoč imelo izrazit poudarek oblikovanja, ki je bil na primer uporabljen za model K900. Skoraj identična škatla je bila najdena v Lenovo Vibe Shot Z90. Črni pokrov je bil izdelan iz gostega kartona in majhnega pokrova vzorca, ki je bil mehak. Dno je imelo svetlo rdečo barvo, ki je bila zelo privlačna in nenavadna. Praktično ni bilo podatkov o paketu. Pred vogalom je skromno nameščen proizvajalec logotipov in po obodu - komaj vidno ime modela.
Izkazalo se je, da je paket tudi bogat. Ne moremo reči, da je to čip podjetja, saj so nekateri modeli popolnoma prikrajšani celo za slušalke. Še posebej v tem polju lahko najdete tudi primer za Lenovo Vibe Shot. Seveda je imel samo obliko "odbijača", vendar je še vedno imel običajno prozorno plastiko. Ampak to je bilo storjeno posebej, in za kaj - se bomo naučili še naprej.

Med drugim je na voljo kompaktna enota za polnjenje, mikro USB-kabel in stereo slušalke z domnevno neprekinjenimi žicami zaradi njihove ploskveprerez Čeprav v praksi seveda ni vse tako dobro. Ne odpravite se z navodili Lenovo Vibe Shot Z90 in ključem za pladenj za kartice.

Oblikovanje

To lahko rečemo večno. Dizajn ni glavni čip pametnega telefona, drugi pa je po fotoaparatu pomemben. Model je bil eleganten, drag in lep. Telefon je dobil hladno barvo ohišja. Rdeče-črna možnost je še posebej dobra. Z pregledovanjem Lenovo Vibe Shot lahko opazite podobnost oblikovanja s prejšnjim modelom Lenovo Vibe X2. Takoj vidimo, da je podjetje poslušalo ocene o tem modelu in se odločilo, da bo vse, kar je najlepše, izvedli v novem.

Cameraphone je postal še dražji. Okoli običajnih barvnih trakov so zamenjali monolitni kovinski okvir. Površina je mat in rahlo groba. Priročno je, da ne zdrsne, na njej ni nobenih sledi in ni vidnih prask. Zahvaljujoč temu se pametni telefon popolnoma drži z eno roko.
Glavni element, ki pritegne pozornost, je zadnja stran. Narejen je iz steklene plošče, manjši del je dobil krajinsko usmerjenost, pobarvan v drugačno barvo, na njej je kamera. Tako se je proizvajalec odločil, da bo pozorna na specifikacijo modela, s čimer pritegne pozornost na pametni telefon. Da bi bil izdelek še bolj podoben fotoaparatu, je bil gumb fotoaparata na strani fotoaparata. Na telefonih je ta možnost le redko na voljo, kar spominja na pozicioniranje modela. Na splošno so vsi materiali, ki so bili uporabljeni za primer, zelo kakovostni. S tem družba ni nikoli imela težav, celo glede naproračunskih modelov. Ohišje je postalo monolitno, trdno, brez kakršnih koli razpok in zamud. Pametni telefon Lenovo Vibe Shot ima zmerno velikost. Njegov zaslon je majhen na trenutno priljubljenih 55-palčnih zaslonih. Toda masa naredi telefon težak, vendar ni slab. Poleg tega je treba glede na kovinski okvir in stekleni pokrov takšno težo pričakovati. Na splošno je po velikosti vse precej uravnoteženo. Pametni telefon izgleda odlično tako v ženskih kot pri moških.

Elemental base

Z pregledom Lenovo Vibe Shot je treba spomniti na udobno lokacijo elementov na primeru. Kot že omenjeno, pametni telefon ima monolitno zasnovo, zadnji pokrov pa ni odstranjen. Ima samo fotoaparat, bliskavico in logotip podjetja.
Sprednja stran zaslona je 5 palcev. Na vrhu je sprednja kamera in zvočnik. Pod zaslonom so na voljo tipke za dotik: "Home", "Menu" in "Back". Na levi sta dve pladnji: ena s pomnilniško kartico, druga za dve "semikle". Ta možnost je zelo koristna in redko najdena. Kljub precej skromnemu ohišju je proizvajalec lahko postavil obe pladnji, ki jih mnogi manjkajo, zlasti z nedavno modo hibridne reže. Desna stran je zasedena še bolj: na voljo je gugalnica, zaklenjen zaslon in gumb kamere. Poleg zadnjega je tudi majhen drsnik, ki je odgovoren za načine fotografiranja: samodejno ali ročno. Ta možnost je v pametnih telefonih redko izpolnjena. Nekateri modeli nimajo niti ključev za snemanje. Po drugi strani pa takšna velikodušnostutemeljitev s pozicioniranjem modela.


Mimogrede, še ena zelo privlačna prednost je, da se lahko zaradi okvirja telefon nastavi vodoravno, pri tem pa uporabite površino mize kot stojalo. Tipke na koncih niso izšle veliko, vendar so preproste za dotik in njihov napredek je čutiti, vendar gladko. Na spodnjem koncu ohišja je priključek za polnilnik, od tam pa sta dve mreži zunanjega zvočnika. Natančneje, ena od njih ustreza taki možnosti, druga pa praviloma skriva govorni mikrofon. Zgoraj je priključek za slušalke, poleg njega pa je dodatni mikrofon za zmanjšanje šuma.
Kot smo že omenili, je na telefonu več barv. Eden od njih je Lenovo Vibe Shot White. On sam, čeprav ima belo svetlo barvo, je okvir dobil rahlo senčni ton, ki spominja na majhen jekleni odtenek. Obstaja tudi črna različica, ki je dobila temno sivi okvir. Najbolj privlačna črna in rdeča možnost. Mimogrede, postal je najbolj priljubljen med kupci.

Zaslon

Funkcije zaslona Lenovo Vibe Shot so običajne za to cenovno kategorijo, poleg tega, ker še vedno imamo telefon s kamero, brez elementov, ki jih ta element telefona nima. Senzor v povezavi z IPS-matriko je prekrit s Corning Gorilla Glass 3. Kot pravijo proizvajalci, ščiti pred praskami, vendar je tudi film na zaslonu bolje kupiti za vedno. Zaslon je 5 palcev in ločljivost je Full HD. Gostota točk v končnem rezultatu je 401. Okvir ni bil posebej privlačenokrog zaslona, ​​bolj v tem trenutku, ko razvijalci poskušajo zmanjšati svoje območje na vse možne načine. Na straneh je približno 4 milimetre, pod njim pa skoraj 2 centimetra. Če bi proizvajalec bolje delal s temi parametri, bi lahko bilo telo bolj dovršeno. Svetlost kot celota je dobra tudi za vse zgoraj navedene parametre. Namesti se lahko ročno ali s samodejnim uglaševanjem. Zadnji način je posledica zunanjega svetlobnega senzorja. Senzor sprejme do 10 dotikov. V bližini govornega zvočnika je bližinski senzor za uho, ko zaslon ugasne, vendar to seveda ni novost, temveč le prijeten dodatek. Zaslon se "zbudi" iz dvojnega tapa.
Lastnosti zaslona proti bleščanju niso bile slabe. Med plasti ni zračnega sloja. V tem primeru z zelo svetlo razsvetljavo na zaslonu je vse dobro vidno, če pa je poškodovano, so popravila zelo draga. Površina zaslona je zaščitena z oleofobnim premazom, ki je zdaj zelo moderen, zaradi lastnosti, ki odbijajo maščobe. Zaslon Lenovo Vibe Shot ima dober kot gledanja. Če barve in spremembe, potem zelo malo. Senčila tudi niso obrnjena. Barvno ravnovesje ni vedno pravilno. Toda v nastavitvah lahko spremenite načine in nastavite naravne barve.

Zvok

Potem je vredno premakniti zvok. Ta nastavitev je bila precej dobra na telefonu. Zvok je precej dober tako prek zunanjega zvočnika kot prek slušalk. Zvok je jasen, svetel, bogat, poudarjen kot bas in visoke frekvence. Glasnost pa nepretirano, v povprečju pa je dovolj. Govornik ne izkrivlja glasa sogovornika. Načeloma in mikrofon. Z vgrajenim predvajalnikom Google Play Music lahko predvajate glasbo. Tam lahko nastavite zvok v izenačevalniku. Radio je na voljo tudi v tem pametnem telefonu, lahko deluje tako s slušalkami kot brez njih. Poleg tega obstaja možnost snemanja programov.

Komunikacija

Telefon Lenovo Vibe Shot je opremljen z vsemi možnimi senzorji. Podpira 2G in 3G omrežja ter pet LTE različic. Sprejemanje različnih signalov je stabilno, brez prekinitev, drugo pa ni opaziti. Če bi obstajali modeli tega proizvajalca, ki so pogosto prenehali delovati v zaprtih prostorih ali na drugih območjih z negotovim sprejemom signala, je ta možnost povsod pravilno delovala.
Tu je veliko zmožnosti povezovanja v omrežje: Wi-Fi, Bluetooth, kot tudi vse vrste globalnih navigacijskih sistemov GPS, Glonass in Beidou. S kablom OTG lahko namestite napravo s priključkom USB. Edina stvar, ki ni tukaj, je NFC. Zanimivo je, da je pametna tehnologija tehnologija Smart Dial, ki med klicanjem išče stike iz imenika. Vnos Swype besedila je na voljo tudi v možnosti Swype. Dve sedmih kartic delujeta pravilno, se ne prekrivata. Oba sta v aktivni pripravljenosti, vendar ne delujeta hkrati, saj je na voljo samo en radijski modul. Za lažjo uporabo je mogoče eni od kartic dodeliti osnovno za določene naloge: klice, sporočila ali internet. Lahko jih izberete tudi v času klica. Obe karticilahko služi za visokohitrostni prenos podatkov v omrežju, medtem ko podpira 3G (4G) omrežje. Ta možnost je lepa, glede na to, da je bilo v zgodnjih modelih potrebno namestiti sedem kartic v posebno režo, če je potreben internet.

Performance

Funkcije pametnega telefona Lenovo Vibe Shot so se izboljšale. Deluje na procesorju Qualcomm Snapdragon 615, ki ima 8 jeder. Platforma ima nekaj 64 bitov in tehnologijo, v kateri so procesorska jedra Cortex-A53 sosede. Druga generacija Snapdragona 615, ki je nadgradila jedrno frekvenco na 1650 MHz, je najmočnejša rešitev med analogi. Izvaja se na 28 nm tehnološkem procesu. Ne moremo reči, da je ta procesor močan, ampak raje vzame "zlato" sredino.
Adreno 405, ki deluje pri 550 MHz, ustreza urniku. RAM bo dovolj za istočasno izvedbo velikega števila nalog. Skupaj 3 GB. Notranji pomnilnik je velik 32 GB, od tega je 23 GB brezplačen. Kot že omenjeno, obstaja podpora za pomnilniško kartico. Ta izbira proizvajalca je razumljiva, glede na to, da bo telefon s fotoaparatom potreboval veliko pomnilnika, zlasti pri fotografiranju v visoki ločljivosti. Rezultati testiranja kažejo dober rezultat, ki ga je načeloma treba pričakovati. Platforma se je izkazala za stabilno srednjo kategorijo. Toda če se spomnite, da so bili frekvenčni parametri CPU povečani v primerjavi s prvo generacijo, se je izkazalo, da je rezultat vreden. V AnTuTu je telefon dosegel 36.000 točk, testi GeekBench 3 pa 727/2590.

Shell

Za programsko opremo Lenovo Vibe Shotje bil uveden v Google Android LolliPop, ki je do leta 2017 zastarel. Poslovna ovojnica je bila uporabniški vmesnik Lenovo Vibe. Praktično se ne razlikuje od standarda, ki je bil takrat priljubljen v vseh kitajskih modelih. Predvsem je bila opazna zasnova, veliko dodatkov, ki so bili vedno znani po telefonih te družbe. Poleg tega polovica razpoložljivih tehnologij sploh ni znana vsem, ne pa tudi uporabljeni. Pisave so izšle majhne in ozke, čeprav so vse nastavljene v nastavitvah. Na voljo je tudi veliko različnih ozadij, žetonov z blagovno znamko. " Toda iz rednega programa še ni miru. Tu so, kot ponavadi, vagon in majhen voziček. Nekateri od njih se lahko še vedno odstranijo, nekateri samo porušijo pretirano izpostavljenost. Polovica običajno ne uporablja povprečni uporabnik. Na splošno pa so povsem uporabne in uporabne. Prav tako je bila šala, da za firmware firmware Lenovo Vibe Shot "prihaja v zraku", kar pomeni, da lahko pričakujete bolj optimizirano delo sistema, odpravljanje napak in drugih pomanjkljivosti.

Raisin

No, torta na torti tega pametnega telefona je postala kamera. Glede na močno marketinško akcijo je težko objektivno analizirati pomanjkljivosti in prednosti objektiva. Ampak še vedno je vredno poskusiti in na koncu, navsezadnje, razumeti, tako dober telefon objektiv ali, kot pravijo v ljudeh, je "vaba" iz "Lenovo"? Sprednji fotoaparat je že zadovoljen s številkami: ima 8 megapikslov, kar je še posebej prijetno ljubitelj sefija. Glavni je opremljen s 16 Mp senzorjem. Za leto 2015, ko se je pojavil ta telefon,možnost je zelo dobra za srednji cenovni segment. Fotoaparat Lenovo Vibe Shot s sprednjo stranjo je načeloma preprost. Nima samodejnega ostrenja, vendar obstajajo zanimivi načini: lahko retuširate portret, odstranite neenakosti kože, različne napake. Rezultate programske opreme Photoshop lahko opazujete tik pred pritiskom gumba za zajemanje. Seveda taki načini ne delujejo tako dobro kot na računalniku. V nekaterih primerih močno izkrivljajo obraz. Vendar pa ni potrebno izdelati kamere za urejanje slik iz kamere. Naprej je funkcija neobstoječe bliskavice za sprednjo kamero. Zaradi tega je zaslon napolnjen s svetlobo, ki nekoliko bolje pokriva osebo. Zdaj taka funkcija je postala zelo priljubljena, čeprav v praksi ne more zapreti bliskavico.
Glavna kamera je zanimiva. Prejela je lasersko samodejno ostrenje, ki se bolj odziva na fotografijo. Obstaja tudi trojna LED bliskavica. Ta izbira je sprva sprožila vprašanje, saj je bilo pogosto dovolj svetlobe in dveh LED. Toda, kot je pokazala praksa, je takšna izbira omogočila, da se znebite bledega obraza in izboljšate barvno ravnotežje. Veliko uporabnikov je uživalo tudi optično stabilizacijo, ki deluje pravilno. Video iskalnik ni obremenjen z nepotrebnimi elementi, je preprost in privlačen. Meni ima vse, kar potrebujete za ročno nastavljanje. Vse ikone so napolnjene s kratkim opisom za amaterske fotografe. Obstajajo precej običajne standardne možnosti. Ročno uglaševanje je prav tako zelo priročno in široko. Tisti, ki vsaj posnamejo sliko fotografije, bodo tukaj našli vzpostavitev beline,občutljivost svetlobe, nastavitev osvetlitve, osvetlitev in drugo. Kljub nekaterim netočnostim v ročnem načinu, je treba omeniti, da je samodejni način povsem pravilen. Izbira parametrov dobro, edina stvar, bi bilo zaželeno posvetiti več časa fokusu, in s tem lahko res dobite zanimive slike.

Tekmovalec

Ker smo cameraphone Lenovo Vibe Shot 32Gb, in glavni čip je kamera, nato pa primerjajte s približno enako konkurenco. Najpogosteje temu telefonu nasprotuje LG G4. Ta model je opremljen s 16 milijoni slikovnih pik kamero, vendar ni postavljen kot cameraphone. Objektiv omogoča odlične posnetke, ostri so po celotnem obodu, imajo dobro podrobnost, pa tudi bogato, kontrastno in, kar je najpomembneje, naravno podobo.
Kot kaže primerjava obeh kamer, naši pregledi Lenovo Vibe Shot niso nič dobrega. Fotoaparat ne deluje vedno ustrezno v temi: v primerjavi z LG G4 je fotografija temna. Samodejno ostrenje v sobi je včasih izgubljeno. Njegova glavna prednost je obdelava programske opreme, ki je, čeprav ni v celoti izvedena, še vedno prijeten dodatek. Laserski fokus je tudi hiter, objektiv prenaša naravne barve, podrobno sliko. Dovoljenje je tudi dostojno. Čeprav, če se spomnite močnejšega modela Nokia Lumia 1020, ta fotoaparat ne bo naredil fotografij bistveno kakovostnih ali nenavadnih. Videokamera lahko snema tudi v največji dovoljeni obliki Full HD. Za to bo spet potrebna reža za pomnilniško kartico. Ker bo samo ena minuta v tem načinu stala približno 140 MB.

Ocene

Zdaj je treba omeniti, da se cena Lenovo Vibe Shot giblje v razponu od 13 do 15 tisoč rubljev. Telefon je še vedno v prodaji. Dobil je dvoumno oceno kupcev - 35 od 5.
Na splošno so se pregledi Lenovo Vibe Shot prejeli precej pozitivno kot negativno. Čeprav je vredno začeti z nezadovoljnimi kupci. Mnogi kažejo na pomanjkanje kakovosti fotoaparata. Očitno je tržna kampanja igrala zlobno šalo s kupci. Mnogi so resnično pričakovali nekaj več od slik za Instagram. Po drugi strani pa, ker nihče ne prepoveduje poskusiti pametnih telefonov, preberite preglede in si oglejte primere fotografij. Tako ali drugače je bilo nezadovoljno s kamero veliko. Nekateri uporabniki so želeli Lenovo Vibe Shot, katerega cena je v srednjem segmentu, da bi nadomestila ne le stabilen pametni telefon, temveč tudi polnopravni fotoaparat. Vendar pa na žalost obstajajo napake z objektivnimi in programskimi načini. Nato govorimo o Lenovo Vibe Shot, močno negativne ocene, povezane z življenjsko dobo baterije. Na splošno je naprava prejela baterijo 2900 mAh, kar ni pozitivno sredstvo. Navsezadnje je cameraphone namenjen za dolgoročno snemanje med vsakim dogodkom in zahteva večjo avtonomijo. Vendar pa so že vse trditve proizvajalcu. Presenetljivo je, da so mnogi uporabniki želeli, da naprava s tem merilnikom akumulatorja traja dva dni ali več. Ob upoštevanju izkušenj iz preteklih let mora vsak kupec razumeti, da do konca dneva preživi baterija do 3000 čarovnikov. Zato se ne pričakuje od njene superprevodnosti.
Kljub temu, da se ne počuti pomirjujočega glede Lenovo Vibe Shotpreglede, vendar je bila večina kupcev zadovoljna. Še posebej tisti, ki so imeli srečo z zbirko. Na žalost so grehi z nizko kakovostno namestitvijo telefona prisotni v vseh podjetjih, ki izdelujejo modele v velikih krožnih poteh. Kupcem je všeč zmogljivost fotoaparata, privlačen dizajn, dostojni zaslon in materiali. Tudi tisti, ki so zrušili zadnje okno, niso bili zelo razburjeni, saj bi ga lahko zamenjali. Skratka, tisti kupci, ki niso pričakovali, da bodo njihove roke najboljša kamera na svetu, so bili veseli, da so videli precej zavite kamere z dobrim naborom funkcij, aplikacij in nastavitev.

Sorodne publikacije