Kako plačati iPhone namesto bančne kartice: priloge, navodila in priporočila

Z razvojem tehnologije je veliko lažje plačati za nakupe z uporabo bančnih kartic. Nič več ni treba čakati na vrsto in dvigovati gotovino iz računa, kartico lahko preprosto vstavite v poseben terminal. Zdaj, razvijalci so omogočili plačilo za nakupe iz mobilnega telefona. Za vsakega proizvajalca pametnih telefonov morajo biti izpolnjeni določeni pogoji. Če želite izvedeti, kako plačati iPhone namesto bančne kartice, priporočamo, da članek preberete do konca.

Kaj je Apple Pay?

To je verjetno najcenejši plačilni sistem na svetu, ki ga je razvil Apple, za plačevanje nakupov prek brezkontaktnih plačil. Primerna je za kreditne in debetne kartice. Katere naprave podpirajo Apple Pay? Lahko plačate za nakupe iphone, začenši z različico 6, vključno z iPhone SE. Prav tako se morate prepričati, da je naprava do iOS 9 in več. Uporaba Apple Pay je popolnoma brezplačna in varna. Pri dodajanju plastične kartice se na napravi ustvari številka računa. Edinstven je. Za plačilo sistem za mobilno plačevanje uporablja številko računa naprave namesto številke kreditne ali debetne kartice.


Vzpostavitev programa

Kako plačati s pomočjo iPhonea namesto bančne kartice? To storite tako, da obiščete App Store. Nato morate poiskati in prenesti denarnico na iPhone. To je posebej zasnovanoza shranjevanje vseh podatkov. Odprite aplikacijo in dodajte bančno kartico, tako da kliknete znak plus. Program vam bo ponudil skeniranje podatkov s kamero ali ročno vnašanje.
Če ste uporabnik Sberbank Online, je nasproti zemljevidov, ki jih lahko uporabite za plačilo prek storitve Apple Pay, posebna ikona. Takšno kartico lahko dodate v Denarnico, ne da bi zapustili aplikacijo. Na seznamu izberite tistega, ki ga želite, kliknite "Poveži Apple Pay".


V aplikaciji Denarnica lahko dodate do 8-12 plastičnih kartic, odvisno od naprave, vključno z bremenitvijo, kreditom in popustom. Žal plačilnih kartic "World" ni mogoče uporabiti za plačilo prek storitve Apple Pay.

Pooblastilo

Ko dodate bančno kartico v aplikacijo Denarnica, morate preveriti svoje podatke. Banka bo poslala sporočilo s kodo, ki je potrebna za preverjanje. Po avtorizaciji lahko s pomočjo iPhonea plačate za nakupe v trgovini ali spletnih storitvah. Prva kartica, ki jo dodate Apple Pay, se samodejno uporabi samodejno. Če želite izbrati drugo, morate v aplikaciji Denarnica na iPhone-u odpreti razdelek »Nastavitve«. Po dodajanju kartice lahko uporabljate običajen način kot prej.

Navodila za uporabo

Kako plačati z elektronsko pošto namesto z bančno kartico?
Če želite plačati s funkcijo Touch ID, sledite tem korakom:
 • Na zaklenjenem telefonu dvokliknite gumb Domov.
 • Na seznamu izberite želeno kartico.
 • Pritrdite prst naDotaknite se skenerja ID ali vnesite geslo.
 • Telefon dvignite do brezkontaktnega bralnika na blagajni.
 • Na tem mestu se bodo prebrali podatki in plačilo se izvede.
 • Če imate kasnejšo različico pametnega telefona, kot je iPhone X, lahko uporabite tudi brezkontaktna plačila, vendar brez potrebe po prstih. Kako plačati iPhone z obrazom ID namesto bančne kartice? Postopek:
 • Če želite uporabiti privzeto kartico v Denarnici, dvakrat pritisnite stransko tipko.
 • Oglejte si iphone za preverjanje pristnosti.
 • Namesto prejšnjega lahko vnesete geslo.
 • Dvignite vrh telefona na poseben terminal za brezkontaktna plačila.
 • Po uspešni operaciji bo na vaš telefon poslano sporočilo z zneskom, datumom in krajem transakcije. Prav tako lahko za brezkontaktno plačilo na odklenjenem iPhone-u greste neposredno v aplikacijo Denarnica, izberete želeno kartico, s prstom dotaknete ID dotika in pripnete pripomoček na terminal.

  Mesta uporabe

  Kje in kako plačati s iPhoneom namesto z bančno kartico? Uporabite lahko Apple Pay po vsem svetu, kjer je nameščen brezkontaktni sistem za branje podatkov. Poleg trgovin, supermarketov lahko plačate tudi za nakup na internetu. Če ste kdaj morali plačati vse podatke o plastični kartici, potem je nakup samodejno po potrditvi z možnostjo Touch ali Face ID. Plačajte z enim prstom ali s pogledom.

  plus inslabosti

  Kako plačati iPhone namesto bančne kartice? Zelo enostavno! V ta namen je bil razvit plačilni sistem Apple Pay. Ta tehnologija je zelo enostavna in priročna. S svojo pomočjo lahko uporabniki iPhonov plačujejo skoraj povsod po svetu. Zdaj vam ni treba nenehno nositi plastičnih kartic, se spomniti kode PIN ali vsakič, ko plačate v spletnih trgovinah.
  Poleg udobja in mobilnosti je tehnologija brezkontaktnih plačil varna. Če uporabljate prodajalce Apple Pay, blagajniki v trgovini in drugi ljudje ne bodo nikoli videli vašega imena, številke kartice ali varnostne kode. Še ena nedvomna prednost uporabe Apple Pay je, da vam ni treba vzpostaviti povezave z internetom, da bi lahko plačevali z iphone. Vsi podatki so shranjeni v samem telefonu. Pomembna pomanjkljivost je nezmožnost plačila, če je pripomoček popolnoma izpraznjen in kartice niso pri roki.

  Nekatere funkcije

  V primeru izgube kartice, ki je vezana na Apple Pay, se morate obrniti na bančni urad ali poklicati telefonsko številko in jo blokirati. Po tem, za nekaj časa, bo postalo ni na voljo za plačilo prek Apple Pay. V aplikaciji Denarnica lahko sami izbrišete podatke. Tudi, po plačilu lahko vračilo denarja, če, iz nekega razloga, kupljeno blago ni prišel gor. Ti ukrepi so enaki, kot če bi plačali neposredno prek plastične kartice, ne da bi uporabljali telefon. Priporočljivo je, da oddate ček in napravo, s katere se vrneteopravljen je bil nakup.

  Analogi

  Ta način plačila lahko uporabljajo ne samo uporabniki iphone. Za druge naprave so bile razvite druge mobilne plačilne storitve: Google Pay in Samsung Pay. Uporabljajo se lahko na telefonih z operacijskim sistemom Android in napravami Samsung.

  Sorodne publikacije