Huawei G700: Pregled, tehnični podatki, navodila za uporabo

V preteklosti so kitajski izdelki postavljali pod vprašaj, vendar so pred kratkim postali priljubljeni pametni telefoni iz srednjega kraljestva. Dejstvo, da se ta tehnika odlikuje po dobri opremi, cenovno ugodni in precej dobri kakovosti. Nesporne prednosti vključujejo dejstvo, da kitajski proizvajalci svoje izdelke ponujajo v širokem razponu cen. Seveda izbira čim bolj poenostavi. Uporabnik ima raje tako proračunske segmentne naprave kot povprečje. Spada v najnovejše pametne telefone Huawei. Model G700 U10 - 2013, ki je bil na začetku prodaje predstavljen s ceno cca 5000 UAH. Opremljen je s precej dobro strojno platformo. Poleg tega proizvajalec ponuja kakovosten zaslon in fotoaparat. Katere druge značilnosti modela G700 bi lahko bile zanimive za uporabnika? Razumimo.


Sklop komponent

Preden preučite značilnosti pametnega telefona Huawei Ascend G700, si poglejmo, kaj proizvajalec ponuja v kompletu. Škatla, v kateri je telefon pakiran, izgleda elegantno. Okrašena je v beli barvi. Na sprednji plošči je odlična slika pametnega telefona. Zahvaljujoč temu, ne da bi pogledali v notranjost, lahko razumete videz naprave. Poleg podobe pripomočka je proizvajalec predstavil ime na vrhu polja in spodaj je logotip. Pakiranje majhne embalaže. Ona je dobesedno nekaj milimetrov večja od dimenzij same naprave. Prvi poln telefon. Odpribor je ločen s podlago iz tankega kartona. V kompletu je na voljo priročnik in garancijska kartica. Slednje je treba izpolniti na dan prodaje s strani zaposlenega v trgovini, kjer je bil pripomoček kupljen. Bodite pozorni na prisotnost pečata, ker brez njega garancijska kartica ni veljavna.

Kaj je še v polju? Ločeno pakirana odstranljiva baterija, kabel z microUSB priključkom, ki se uporablja za povezavo z drugimi napravami in polnjenje. Na voljo je z omrežno kartico. Poleg tega standardnega kompleta je proizvajalec namestil pripomoček s slušalkami.

Videz in dimenzije

Telefon Huawei G700 je tipičen monoblok, opremljen z zaslonom na dotik. Oblika ohišja je pravokotna. Koti so zaokroženi na minimum. Ta pripomoček lahko kupite samo v dveh barvah. Proizvajalec raje klasične barve: črno-belo. Posebnih pripomb glede velikosti uporabnikov ni. Debelina ni velika, znaša 895 mm. Ta pripomoček je opremljen s 5-palčnim zaslonom, ima širino 728 mm in višino 1425 mm. Kot lahko vidite, so te velikosti tipične za podobne naprave. Naprava po namestitvi tehta 155 gramov, saj jo bo v žepu stare srajce najverjetneje neudobno, vendar je v kavbojkah, hlačah ali ženski torbi enostavno nameščena. Treba je omeniti, da telefon izgleda nekoliko agresivno. Dejstvo je, da je proizvajalec praktično opustil gladke linije. Vendar ga ni mogoče imenovati tudi grdo. Na sprednji plošči bo kupec videl 5-palčni dotikna zaslonu Obdan je z dokaj debelim okvirjem. Spodnji del je precej širši od zgornjega. Zaradi tega obstaja občutek asimetrije. Zakaj je proizvajalec sprejel takšno odločitev, ni jasno. Toda kot je rečeno, to pomeni, da že obstaja. Posledično je v zgornjem delu poleg logotipa podjetja tudi dinamika lukenj. Proizvajalec ga je zaščitil z majhno kromirano mrežo. Objektiv sprednje kamere je na levi strani. Tu so tudi senzorji bližine in osvetlitve. Na nasprotni strani spodaj bo uporabnik videl standardno nadzorno ploščo. Več o tem preberite malo kasneje.
Zdaj pa si poglejmo, kaj je proizvajalec prinesel na zadnjo ploščo. Kakor v primeru obraza, tu ne čakajo nobene nepričakovane odločitve kupca. Na vrhu so objektiv fotoaparata in bliskavica. Oba elementa sta izdelana v okrogli obliki. Narišejo se simetrično (navpično) med seboj. Nad njimi je majhna luknja dodatnega mikrofona. Nekoliko pod temi elementi je proizvajalec natisnil logotip podjetja. In zadnja stvar, ki jo lahko vidite na zadnji plošči, je vtičnica izhodnega zvočnika. Nahaja se na dnu in premaknjena na levo stran. Primer tega modela je iz plastike. Na žalost je za zaslon proizvajalec uporabil isti material. Ni zaščitnih premazov. Zato je izredno pomembno, da film ali steklo pazite neposredno pred uporabo. Tako boste napravo zaščitili pred praskami in čipi. V nekaterih pregledih uporabniki trdijo, da je material, uporabljen za primer, nestabilen pred mehanskimi poškodbami.Na podlagi tega je priporočljivo kupiti primer.

Nadzor in komunikacija

Kot je bilo že omenjeno, ima Huawei G700 standardno nadzorno ploščo. Na voljo je s tremi tipkami na dotik. Središče je gumb Domov. Na desni strani so razvijalci predstavili upravitelja opravil, na levi pa puščico "Nazaj". Za namestitev kartice SIM mora uporabnik odstraniti zadnji pokrov. Spodaj bo odprt dostop do baterije. Nekoliko višji proizvajalec je postavil režo za kartice mobilnih operaterjev. Prva podpira povezavo GSM standarda in WCDMA. Drugi je samo za GSM. Tu je tudi reža za pomnilniško kartico. Zdaj pa poglejmo kontrole. Kot pri večini podobnih naprav, je ključ za zaklepanje prikazan na desni strani. Kot je za gumb za glasnost, je predstavljen v obliki podaljšanega "swing" in je na levi strani. Glavna luknja mikrofona in proizvajalec priključkov microUSB sta pripeljala do dna naprave. Po mnenju večine uporabnikov je zelo priročno. Za priključitev slušalk v to napravo so potrebna standardna vrata. Nahaja se na zgornjem koncu, tako da pri poslušanju glasbe ne bo nobenega nelagodja.

Zaslon

Po mnenju večine uporabnikov je ena od glavnih prednosti tega modela zaslon. Huawei G700 ima 5-palčni zaslon. Dovoljenje je dostojno - HD. Treba je opozoriti, da proizvajalec ni shranil na značilnosti. Gostota zaslona v napravi je 294 ppi. To omogoča, da naprava med delovanjem ne deluječutite nelagodje. Slika je jasno prikazana. Zaslon ni razdeljen na "kvadratke". Kar se tiče možnosti multitouch, je tudi v tem pripomočku. Podpira do 5 dotikov, ki jih naredite hkrati. Opisuje značilnosti zaslona, ​​je treba paziti na vrsto matrike kupca. To ne bo odvisno samo od kakovosti slike, temveč tudi od vidnih kotov. Zaslon v tem telefonu je izdelan s tehnologijo IPS. Po mnenju uporabnikov je barvni prenos blizu popolnosti. Tudi pri dolgotrajni interakciji se oči ne utrudijo. Celoten zaslon lahko prikaže 16 milijonov barv. Vsi so čim bližje realističnim. V pregledih, vsi brez izjeme, uporabniki verjamejo, da proizvajalec po tem merilu optimalno vzdrži ravnotežje med kakovostjo in ceno.

Glavna kamera

V trenutku, ko je pametni telefon opremljen z dvema modeloma optike, ni več nihče. Seveda ima Huawei G700, tako kot veliko podobnih pripomočkov, prednjo in glavno kamero. Kot je za slednje, proizvajalec namestil 8-megapixel senzor v njem. Da bi izboljšali kakovost slike, so razvijalci izvedli avtomatsko stabilizacijo. Ta tehnologija vam omogoča, da dosežete največjo jasnost in visoko raven podrobnosti tudi majhne predmete. Prav tako je proizvajalec poskrbel, da ima uporabnik možnost fotografiranja v slabih svetlobnih pogojih. V tem primeru ima naprava LED bliskavico, ki lahko deluje v treh načinih: avtomatsko, ročno in popolnoma izključeno. Ločljivost prejetih slikje 3264 x 2448 slikovnih pik. Sodeč po teh značilnostih lahko sklepamo, da tudi fotografija na velikem zaslonu ne bo razdeljena na "kvadrate". Z glavno kamero lahko snemate video. Snemanje je narejeno z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik, kar je tudi precej dobro. Spreminjanje števila posnetkov na sekundo je 30. V glavnem ni nobenih komentarjev lastnikov tega fotoaparata.

Sprednja kamera

Kaj lahko rečemo o značilnostih čelnega modula? To ni tako dobro z glavno kamero. Vse, kar lahko uporabnik pričakuje od kakovosti 13-megapixel senzorja. Slike so povprečne. Prenos barv je slab, opazne težave s podrobnostmi, lahko se pojavi digitalni šum. V pregledih uporabniki trdijo, da je ta kamera primerna samo za video komunikacijo.

Strojna platforma

Kljub pomembnosti vseh meril, po katerih kupec izbere pripomoček, je osrednji procesor glavni procesor. On je tisti, ki deluje kot "srce" pametnega telefona. Kateri izdelovalec čipov je uvedel Huawei G700? Platforma strojne opreme temelji na procesorju znane blagovne znamke MediaTek. To podjetje je tudi kitajsko, zato ni presenetljivo, zakaj ga je proizvajalec izbral. Katere funkcije ima model čipov MTK6589? Temelji na štirih računskih elementih. Vsak od njih temelji na arhitekturi Cortex-A7. Maksimum, do katerega so razpršene pri povečanju obremenitve, je 1200 megahertz. Napredni uporabniki strojne platforme pravijonaslednje: če upoštevamo možnosti vsakega jedra, potem je malo verjetno, da bo delovanje vplivalo na koga. Vendar pa je bilo mogoče doseči dobre rezultate s svojo povezavo. Pametni telefon Huawei G700 izpolnjuje vse naloge. Njegove nedvomne prednosti vključujejo tudi raven energetske učinkovitosti. Dejstvo je, da pri nizki obremenitvi jedra procesorja deluje pri frekvenci 300 megahertzov (minimalna vrednost). Prav tako so razvijalci uvedli inovativno tehnologijo. Zgrajen je na tem, da se računalniški moduli, v katerih naprava na neki točki ne potrebuje, lahko začasno ustavijo. To bistveno prihrani polnjenje baterije. Kar se tiče grafičnih komponent, čip PowerVR SGX544 ustreza sliki v tem modelu. Tisti, ki so dobro seznanjeni s tehničnimi specifikacijami, bodo razumeli, da ta adapter ni zasnovan za visoko zmogljivost. Vendar pa je treba opozoriti, da bodo njegove zmogljivosti več kot dovolj za vsakodnevno delo (brskanje po e-knjigah, deskanje po internetu, igre). Toda za slednje bi morale biti povprečne značilnosti.

Huawei G700: Pomnilniške funkcije

Ko govorimo o prednostih tega modela pametnega telefona, je treba določiti količino RAM-a. V času izdaje je bila večina tekmovalcev opremljena z enim gigabajtom. Toda pri G700 je proizvajalec prodal kar 2 GB. V skladu s tem se je raven zmogljivosti naprave znatno povečala. O vgrajenem skladišču je treba povedati nekaj besed. Njegov volumen je 8 GB. Pomembno je razumeti, da ni popolnomabo na voljo uporabniku. Po testiranju so lastniki odjavili svoje pripombe, ki jih je mogoče oceniti na približno 5 GB. Ta nosilec je za namestitev datotek po meri. Za razširitev integriranega pomnilnika je proizvajalec zagotovil podporo za pomnilniške kartice. Največja količina pogonov, ki jih lahko upravljate s telefonom, je 32 GB.

Avtonomija

Čas je, da govorimo o pomembnem merilu za katero koli mobilno napravo. To je baterija. Uporabniku zagotavlja svobodo gibanja. Proizvajalec Huawei G700 U10 je vgradil akumulator na 2150 milimps na uro. Kot lastniki zagotavljajo, je njegov vir dovolj za približno 2 dni dela. Vendar je treba razumeti, da se ti izrazi lahko razlikujejo glede na obremenitev.
 • Če uporabljate pametni telefon za igre, se bo baterija izpraznila po približno 3-4 urah.
 • Če uporabnik pogosto odide na internet, lahko pametni telefon deluje z enim polnjenjem največ 10 ur. Ta izraz ustreza povezavi, ki uporablja Wi-Fi. Pri uporabi mobilnega interneta se bo čas dela zmanjšal za 2 uri.
 • Za gledanje videoposnetkov ali filmov v visoki ločljivosti je življenjska doba baterije dovolj za 5 ur.
 • Programska oprema

  Za tiste, ki so uporabljali pripomočke s čistim Androidom, se zdi, da vdelana programska oprema v Huawei G700 U10 ni povsem običajna. Gre samo za grafični pokrov podjetja. Isti sistem predstavlja četrta različica Androida. Imenuje se Jelly Bean. SevedaSedanji trenutek se šteje za že zastarelega, saj zdaj številni pripomočki gredo na 7 in celo 8 različic. Vendar je še prezgodaj za zapisovanje napak v programski opremi. Ima svoje nedvomne prednosti. Proizvajalec je npr. Sistem deluje brez težav, programi se hitro odprejo, zaslon traja največ eno sekundo. In če so v prvem odzivu uporabnika govorili o nevšečnosti lupini, so v nekaj dneh cenili, kako hitro so bila izvedena vsa dejanja.

  Delo s programi: kratko navodilo

  Če je videz vdelane programske opreme Huawei Ascend G700 in povzročil presenečenje lastnikom, je zmogljivost sistema zadela veliko. V korist uporabnikom so bile izvedene številne združljive aplikacije. Na primer, priporočljivo je, da za dostop do interneta uporabljate vgrajeni brskalnik, na primer, če ga želite prenesti s trga za predvajanje drugih ponudnikov, ga trenutno uporablja Opera. Tisti, ki berejo e-knjige, bodo morali namestiti posebno aplikacijo - Adobe Reader. Omogoča vam odpiranje vseh datotek PDF. Trgovina predstavlja tudi druge programe, ki uporabljajo knjige za ogled. Uporabnik lahko izbere po lastni presoji. Če želite gledati filme na zaslonu Huawei G700 U10, boste morali namestiti pripomoček MX Player. Njegova prednost je v tem, da je popolnoma brezplačna. Prav tako je vredno pozoren na stranke, da v tovarni opreme igre na telefonu niso nameščeni. Vendar to ne pomeni, da jih bodo morali zavrniti. V istem Play Marketu lahko najdete igračeza vsak okus. Pomembno je le, da bodite pozorni na značilnosti, saj lahko, ko zaženete težke aplikacije, ki zahtevajo veliko sredstev, telefon malo prekine.

  Mnenja

  Uporabniki so si delili svoje ocene na tem pametnem telefonu. Govorijo o slabostih in močnih. Mednje sodijo:
 • kvalitativna montaža;
 • zaslon z dostojno ločljivostjo;
 • firmware firmware Huawei G700s velika izbira tem;
 • dobra kamera;
 • velika količina sistemskega pomnilnika.
 • Seveda so to glavne prednosti stroja. Ampak slabost uporabnikov šteje najbolj "sveže" različico operacijskega sistema in majhno količino integriranega pomnilnika. Prav tako se je veliko modelov pametnega telefona zdelo nekoliko grobo.

  Sorodne publikacije