Univerzalne lopatice za pranje vetrobranskega stekla: montaža, regulacija, dostojanstvo

Kakšna je varnost vožnje po vozišču, je odvisno od tega, ali je cesta pred nami dobro vidna. Znatno poslabša pregled poti različne kontaminacije v obliki privrženih žuželk, brizganja dežja ali snega. V tem primeru lahko pomagajo univerzalne lopatice škarij za pranje vetrobranskega stekla. Za razliko od običajnih analogov so bolj učinkoviti.

Glavne prednosti uporabe

Predstavljene prilagoditve omogočajo nanašanje pralne tekočine na celotno površino stekla. Tako kot pri jet modelih nudijo možnost, da se delovno okolje prenese neposredno na dve lokaciji, zato sta manj učinkovita. Z uporabo univerzalnih šob na vetrobranskem steklu lahko dobite naslednje prednosti:
 • znatno znižanje stroškov tekočine, ki se uporablja za čiščenje;
 • ni sledov ščetk, saj je medij enakomerno porazdeljen po ravnini;
 • povečujejo življenje hišnikov, saj praktično ne delujejo v suhih razmerah.
 • Možnost samonastavljivih elementov preprečuje stroške, ki so potrebni za plačilo dela strokovnjakov. Denar bo moral porabiti le za nakup škropilnic, in so relativno poceni.

  Nekatere pomanjkljivosti

  Zaradi strukturnih značilnosti so izdelki izpostavljeni zaledenitvi pri negativnih temperaturah. Ta problem je še posebej pomemben v severnih regijah, kjer je zima močna zmrzali.Vendar pa še vedno obstaja izhod iz te situacije. Lahko kupite šobo za podložko z ogrevano vetrobransko steklo.

  Drug negativen vidik je znatno zmanjšanje vidljivosti pri uporabi elementov. Izpiranje tekočine pride v preveliko stekleno površino. Vendar je ta učinek zelo kratkotrajen. Posebnih nevšečnosti med delovanjem običajno ne pride.

  Malo o izbiri

  Najbolje je, da dobite univerzalne lopatice za pranje vetrobranskega stekla za določeno vozilo. Najpogosteje se dostavljajo v napredni konfiguraciji ali kot neobvezna možnost. Če originalni modeli niso na voljo za nobeno znamko vozila, lahko uporabite izdelke proizvajalcev tretjih oseb.

  Veliko avtomobilov ima na primer modele Volvo S80. So zelo aktivni na avtomobilih Mazda, Subaru in Toyota. Manj ugodna možnost je nakup škropilnic Ssang Yong. Izdelki so združljivi tudi z mnogimi modeli.
  Če je izbira za Chevrolet Aveo, je bolje kupiti blagovno znamko Skoda. Ta proizvajalec dobavlja univerzalno šobo za pranje vetrobranskega stekla. Cena je le 300-400 rubljev, vendar so kvalitativne lastnosti povsem sprejemljive.

  Več o ogrevanju

  Povečanje temperature delovne tekočine je potrebno v regijah z relativno visokimi zmrzali. Prisotnost ogrevanja omogoča izogibanje procesu kristalizacije v izdelkih. Topla tekočina pozitivno vpliva na kakovost čiščenja. Material, iz katerega so izdelane krtačeogrevanje, zato je boljše onesnaženje umaknjeno s površine. Šobe za pranje vetrobranskega stekla so zelo enostavne za uporabo. V notranjosti sistema je prenosni grelni element. Njegova oblika se lahko razlikuje glede na posamezen model. Tekočina gre skozi vrsto TEN iz žice, po kateri se razprši.
  Obstajajo tudi druge možnosti za izvajanje ogrevanja. Vendar pa ne morejo preprečiti nastajanja kristalov ledu neposredno v odprtinah pršilne naprave.

  Samo zamenjava šob za pranje vetrobranskega stekla

  Za odstranitev analogov in namestitev na njihovo mesto prilagoditev tipa ventilatorja ni posebna naloga. Pred zamenjavo injektorjev čistilnika vetrobranskega stekla je potrebno pripraviti dodatne elemente:
 • plemenski tee;
 • niz novih cevi;
 • protipovratni ventil.
 • Zadnja komponenta bo potrebna, če manjka. Njegov glavni namen je vzdrževanje stabilnega tlaka v notranjem delu in preprečevanje prezgodnjega dotoka tekočine v glavni vsebnik. Ventil je nameščen pred čevljem. Če je nameščen drugje, se bo tlak nekoliko zmanjšal. Prva stvar je odpiranje pokrova in odstranitev plašča, po katerem so cevi, ki prenašajo oskrbo s tekočino, odklopljene. Nato se šobe, ki so bile nameščene prej, razstavijo. V ta namen so standardne posnetke skrbno očiščene. Potem je ventil priključen, če ni bil v sistemu. Kupljeni predmeti se vstavijo v običajne prostore. Pridružijo se jim novecevi


  Ukrepi za nastavitev

  Neposredno nastavitev šob za pranje vetrobranskega stekla se izvede takoj. Vsak voznik izbere možnost zase. Regulatornih ukrepov ne smemo zanemariti, saj bodo od tega odvisni kakovost in hitrost odprave onesnaževanja. V nasprotnem primeru lahko pride do težav s pregledom med vožnjo pri čiščenju prednjega stekla. Če imajo brizgalne šobe posebne šobe, ki jih je mogoče nastaviti z običajno iglo, potem analogi ventilatorjev po nastavitvi verjetno ne bodo uspešni. Vendar pa se tekočina ne prilega na pravo mesto. Nato se pod sprednjim ali zadnjim delom namesti tesnilo. Če je potrebno, namesto tega lahko uporabite izolacijski trak, zložen v več slojih. V nekaterih primerih bo celo treba odstraniti eno stran plastičnega podnožja izdelka. To naredite s pomočjo datoteke. Vendar pa je večino časa dovolj ukrepov za namestitev majhnih substratov.

  Končni del

  Čeprav so univerzalne šobe za pranje vetrobranskega stekla zelo učinkovite, še vedno ni smiselno zamenjati analogov z reaktivnim curkom, zlasti če delujejo pravilno in so bili vgrajeni pred kratkim. Ta dela se lahko izvedejo po določenem času, ko se konča življenjska doba rednih škropilnic. Ni vedno zamenjava takšnih elementov potekala gladko.

  Sorodne publikacije