Gluhi se pri vožnji v nepravilnostih razbijajo: razlogi in načini za odpravo

Sistem vzmetenja avtomobila se lahko glede na blagovno znamko zelo razlikuje. V domačih klasikah je na primer vse preprosto popravljeno in raznoliko. Obenem je večnamensko vzmetenje sodobnega avtomobila po zaslugi kompleksno. Če so med vožnjo značilni udarci, zlasti na slabi cesti, potem je to znak, da je čas za diagnozo. Poglejmo si natančneje, zaradi česar so med vožnjo v nepravilnostih udarci, kako jih diagnosticirati in odpraviti.

Splošno

Že sama po sebi pojava nepotrebnih zvokov pri delu vzmetenja avtomobila signalizira določeno napako. Verjetno so bili cementni bloki razbiti ali kroglični ležaji ostali. Seveda tu ni treba ugibati, zaželeno je, da se avto postavi na diagnozo, kjer strokovnjaki razglasijo sodbo. Ampak to lahko storite sami. Res je, da boste potrebovali jamo v garaži za vizualni pregled in odpravljanje težav.

Razlogi za nastanek dogodka so lahko ogromni. Poleg tega to še zdaleč ne velja za opustitev. Verjetna obraba volanskega zobnika, zavornega sistema itd. Vse to je mogoče določiti le, če ga gledamo. Toda začnimo od samega začetka in razumemo, zakaj, v resnici, ob udarcu v neenakosti obstajajo udarci.

Podrobnosti o virih

Glavni razlog - obraba. Dejstvo je, da vsak avtomobilist ne upošteva priporočil proizvajalca in ga proizvaja pravočasno. To vodi k dejstvu, dagumeni izdelki sčasoma izgubijo svoje lastnosti, so strojenje, luščenje in včasih popolnoma razpada. Zato je glavni razlog za zvoke tretjih oseb obraba enega ali drugega vozlišča. In ker je najbolj obremenjen element šasija, se tam pojavljajo predvsem in predvsem.
Tudi če ste imeli tehnični pregled pravočasno, to ne zagotavlja, da trkanje ne bo prikazano. Dejstvo je, da je vir izvirnih podrobnosti veliko večji od analogov. Slednji so manj, zato prihranijo veliko in jih položijo. Posledica tega je, da se po nekaj tisoč kilometrih prvič potrka v vzmetenju med vožnjo v nepravilnostih. Ne odlašajte in ne poslabšajte situacije, zato pojdite v garažo in opravite diagnostiko.

Preverite blokade tesnil

To so majhne gumijaste gumene objemke, nameščene vzvodi sprednje in zadnje vzmetenje. Med gibanjem prevzamejo veliko vibracij, vibracij in udarcev. Jasno je, da je glavni namen - ugasniti zvok. Če je sebenblok obrabljen, ne deluje dovolj dobro. Opraviti diagnozo v tem primeru je zelo preprosta. To bo zahtevalo montažo, s katero se ročica premika v vzdolžni in prečni smeri. Če opazite zračnost katerega koli seiben bloka, njegove deformacije ali drgnjenja gume, ga je treba zamenjati. Če je vzvod izdelan iz zložljivega ročaja, ga lahko upravljate sami. Če želite to narediti, se odstrani s pomočjo posebne naprave vypressovyvaetsya sailentblok. Sedežni sedežRočica se izklopi in pritisne nov rokav. Če so bile vse ročice in risbe preverjene, in potrkal v vzmetenju, ko se je vožnja na neenakosti ni izginila, potem morate kopati globlje.

O diagnostiki krogelnih zglobov

Še en izredno odgovoren vozel v vzmetenju avtomobila. Kroglični ležaj sprejema težke obremenitve, še posebej z nizko kakovostjo cestne zapore. Pogosto pa se zlom ali blazina pojavi skozi raztrgano smetišče. Zato najprej preverjamo stanje gumijastih prahov. Če so raztrgani ali razpokani, vendar zračni balon še ni, je treba zamenjati smetnjak. V tem primeru se mazivo položi pod tesnilno maso.
Zaželeno je naslednje: Dvignemo eno stran avtomobila na dvigalko in kolo potisnemo v vodoravno in navpično ravnino. V tem času morate opazovati obnašanje krogličnega ležaja. Če se muka, je bolje, da jo takoj zamenjate in ne odlašate. Dejstvo je, da ko doseže kritično obrabo, lahko preprosto pade s sedeža, zato povezava s pestom ali amortizerjem ne bo mogoča. V tem primeru nadaljnje premikanje avtomobila ne bo nadaljevalo.

Žebelj v vzmetenju pri vožnji z rebri VAZ-2110

Domači avtomobil, bolj znan kot ducat, ima dokaj preprosto in popravljalno garažno vzmetenje. Značilno je, da se udarci pojavijo zaradi okvare blažilnika ali porušene vzmeti. Preverite preprosto. Če amortizer teče, ga je treba zamenjati, ker ne delujeopravlja Posledično se steblo v stiskanju ne vrne v prvotni položaj. Elementno diagnosticiramo tudi pretok cevi. Običajno zadostuje preprost vizualni pregled.
Ampak to ni vedno primer amortizerja. Pogosto, "ducat" ne osnovni ležaji, zaradi njih so tuji zvoki, zlasti pri vožnji po neravnih delih ceste. Vredno je preveriti nosilec za muffler, morda je bila njegova blazina obrabljena ali celo popolnoma razpadla. V tem primeru bo na hrbtni strani zvonjenja kovinski zvok. Pesto v vzmetenju med vožnjo v nepravilnostih (VAZ-2110 je pogosto nagnjen k takšni "bolezni") se lahko pojavi zaradi reakcije stabilizatorja prečne stabilnosti. Kljub dejstvu, da so stabilizatorski regali majhni, jih zelo glasno trkajo in med vožnjo povzročajo nelagodje.

Temeljita diagnoza amortizerjev

Zdi se, da je zlasti trk v tem vozlišču nič, v resnici pa ni. Še posebej ta problem se kaže na stojala, ki se niso dolgo spremenili. Amortizerji so lahko v normalnem stanju, prav tako kot vzmeti, toda tukaj so gumeni deli pogosto gnilobe in razpada. Če želite diagnosticirati stojalo prednjega vzmetenja, odprite pokrov in položite roko na vrh stojala namesto pritrditve na telo. Potem se avto trese gor in dol. Če pride do trka, bo takoj viden. V tem primeru je priporočljivo, da se celotno območje ne zamenja kot celota, temveč njegovo odvzem in napaka. Če je kilometrina stojala neznatna, in vzmeti nisoseje, potem jih ni treba spreminjati. Priporočljivo je, da pogledate stanje izolatorjev vzmeti, saj pogosto ne uspejo. To velja za gred in druge gumijaste izdelke vzmetenja.

Krmilni sistem kot vir hrupa

Zgodi se, da diagnostika tekalnega mehanizma ni zaznala napak v delovanju, vendar je pri vožnji z neenakostmi prišlo do gluhih udarcev. "Lacetti" ali VAZ - tukaj ni posebnega pomena. Čeprav je seveda kakovost sestavnih delov drugačna, toda tukaj je krmilni sistem, ki trpi tako za domače avtomobile kot za uvoz. Govorimo posebej, kritična obraba zgibnih zgibov krmilnih nog in konic - glavni razlog za tuje zvoke krmilnega sistema. Sčasoma pride do povratne reakcije, pri čemer se raztrgani prahovi olja izperejo, korozija se začne. Vse to vodi k pojavu gluhih zvokov na grobi cesti. Nasvete za krmiljenje je enostavno preveriti. Res je, da to zahteva partnerja. Ena oseba ostro obrne volan v različnih smereh, drugi pa položi roko na mesto, sliši. Mali udarci bodo takoj vidni. Če zavrtite konico volana navzgor in navzdol in se zrahlja, je zaželeno, da jo zamenjate. Gluhi potrkajo v vzmetenju, ko vozijo na neenakostih "Kia Rio" ali "Solaris" - običajno. To je posledica nizke kakovosti cest. Suspenzija "japonski" za tovrstne obremenitve se ne izračuna, zato je tudi prezgodnja obraba vozlov.

Tudi zavore trkajo

. Veliko proračunskih avtomobilov trpi zaradi dejstva, da ni nobene zveze z gluhim udarcem v vzmetenje,neenakosti. "Renault Dustre" velja tudi za njih. Razlog je največkrat v nizko kakovostnih zavornih ploščicah. Zelo enostavno je preveriti. Dovolj, da gremo do pločnika ali podobnega pokrova, odprete okno in poslušate. Če zvok izgine, ko kliknete na zavorni pedal, je problem točno v blazinicah. V tem primeru jih je treba enostavno zamenjati z boljšo kakovostjo, po možnosti izvirno, priporočljivo pa je tudi preveriti stanje sponk, ki sčasoma postanejo manj elastične. Res je, je treba opozoriti, da je narava knock v tem primeru ne gre za gluhe, ampak, nasprotno, zvonjenje.

Diagnostika vodilne podpore

Obstaja še en razlog, zakaj je med vožnjo v nepravilnostih prišlo do dolgih udarcev. Kalina in drugi domači avtomobili trpijo zaradi tega zelo pogosto. Čeprav to velja za nekatere tuje avtomobile. Dejstvo je, da so vodila zaščitena s posebnimi plastičnimi tulci. Slednje imajo lastnost, da se obrabijo in razpokajo. Posledično vodilo znotraj rokavov preprosto visi in trka med vožnjo po izboklinah. V tem primeru je priporočljivo zamenjati tulke z novimi, namazati vodila in očistiti umazanijo s sedeža. Ker je temperatura na tem območju visoka, je najbolje uporabiti grafitno ali bakreno mast.

Gluhi udarijo v vzmetenje med vožnjo v nepravilnostih: "Lanos", njegove težave

Pogosto je vzrok "mrtvi" tihi bloki. Hkrati diagnoza morda ne zazna težave. Še posebej, ko gre za zgornje ročice. Luftha in sledi obrabe, ko vizualni pregled ni viden, zato je vse vred. Toda problem ostaja in treba ga je obravnavati. Ne tako pogosto, vendar še vedno obstaja notranji razvoj grmovja, zato ni viden s prostim očesom obrabe in je težko razumeti nekaj na dvigalu, ker je vzmetenje v neredu. Majhen vpliv na kolo lahko razkrije težavo. Značilna zveza govori o okvari v zavornem ali vzvodnem sistemu avtomobila. To nas zanima. Seibenblock na Lanosu je enostavno odstraniti. Za to odvijte pritrditev in s pomočjo pritrdilnega ali pregibnega vzvoda. Zaželeno je mazati žagino lupino, da jo je lažje iti. Takšni ukrepi bi morali odpraviti trk v suspenziji pri vožnji z neenakostmi. "Lanos" se seveda ne more pohvaliti s superprevodnim tekom, ampak se preprosto preprosto popravi sam, kar je že dobro.

Pravočasno odpravljanje težav

Zelo pomembno je, da se hitro odpravi trk. To še posebej velja za zračnost v pasu in krogličnih ležajih. Kroglični ležaj ponavadi ne trka, ampak med vožnjo utripa in tako ušesa ležijo. Bolje je, da zamude ne zavlačujete, ker lahko zamaši kolo. Kot je za žogo stolpi, nato pa z njimi na splošno šale so slabe. Pri nekaterih avtomobilih je to res bolan. To velja zlasti za suspenzije z več obeski, kjer lahko število takih spojin doseže 6-10. Vsi morajo pravočasno priti in se spremeniti. Res je, da tukaj je knock v vzmetenju, ko jahanje na neenakosti VAZ-2107 zaradi balona pride zelo redko. To je očitno plus v bankiklasika

Naj povzamemo

Zunanje zvoke in udarce je treba preveriti na slabi cesti. Za začetek morate razumeti, od kod prihajajo, sprednji ali zadnji del avtomobila, nato pa preidite na podrobnejšo obravnavo vprašanja. Izkušeni strokovnjaki pogosto zelo hitro prepoznajo okvaro zaradi narave udarca. Na primer, glasen, pogost udarec v vzmetenju pri vožnji z neenakostmi "Cherry Amulet" praktično jasno kaže na okvaro stabilizatorskih regalov. V nekaterih primerih se zvok morda ne bo prikazoval, ampak, recimo, motor. Seveda se to zgodi redko, vendar je težava resnejša. Čeprav je bolje začeti iskanje okvare s preverjanjem zračnih blazin, generatorja in klimatske naprave, če obstaja. Ne pozabite, da sploh ni potrebno, če obstajajo težave z vzmetenjem, ki se nanašajo na bencinski servis, kjer lahko govorite veliko več. Včasih lahko vse rešite sami in brezplačno.

Sorodne publikacije