Pospeševalniki iger: kaj je to in kako deluje?

Ni skrivnost, da sodobne računalniške igre, ki uporabljajo 3D grafiko in ustrezne transformacije v obliki vizualizacije, odlikujejo povečane zahteve za računalniško "železo". Zlasti se nanaša na grafične kartice in zvočne čipe. Konec koncev bi vsak igralec želel, da se igra med prehodom ne upočasni. V ta namen se uporabljajo posebni pospeševalniki iger. Toda tudi pri takšnih ozko usmerjenih aplikacijah lahko včasih zavrnete uporabo prilagojenih sistemskih nastavitev ali grafičnih kontrolnikov čipov.


Pospeševalniki iger: splošni koncept in načelo dela

Če govorite o tem, kako delujejo ta orodja, jih morate začeti z razvrščanjem. V prvem so vključeni pospeševalniki iger, ki so elementi za upravljanje z video adapterji in so dobavljeni z gonilniki naprav (NVIDIA PhysX, ATI Catalyst, itd.).
Po drugi strani pa lahko danes najdete veliko brezplačnih pripomočkov za doseganje maksimalne zmogljivosti sistema, ki je neodvisen od proizvajalca grafičnega čipa in operacijskega sistema. Ena izmed najbolj zanimivih aplikacij lahko imenujemo Razor Game Booster. Vendar pa vsi takšni pospeševalniki iger delujejo na enem principu - največjo optimizacijo virov grafičnega procesorja in razkladanje nepotrebnih procesov ozadja operacijskega sistema iz RAM-a.

Pripomočki za upravljanje grafičnega čipa

Če na računalniku ali prenosnem računalniku ni diskretne grafične kartice, to ni potrebno. Za vsako sprememboČip NVIDIA ali Radeon, ki je daleč najbolj iskan in najbolj razširjen, ima posebne programe za upravljanje vseh razpoložljivih funkcij.


Če niso vključene (kar je malo verjetno), lahko takšne pripomočke prenesete neposredno s strani proizvajalca in izberete tisto komponento, ki je najbolj primerna za optimizacijo uporabe kartice v sodobnih igrah.

Univerzalne igre za pospeševanje (Windows 7 in novejše)

Vendar predlagane možnosti ni mogoče uporabiti. Zlasti, ko ima uporabnik na krovu integriran video čip, ki je bolj primeren za prenosne računalnike, uporaba takšnih nadzornih programov ne bo imela učinka.
V tem primeru lahko uporabite pospeševalnik iger, imenovan Razor Game Booster. Njegova prednost je v tem, da je uporabnik še posebej zaskrbljen zaradi nastavitev, ki jih ni treba. Utility, na splošno, se nanaša na razred optimizatorji, je orodje samo pospeševanje iger, defragmentacija mape z nameščeno igro za hitrejši dostop do datotek in sredstva za sprostitev sistemskih virov v času začetka igre (večina ozadja procesov Windows, tako rekoč "Zamrznjeno", vendar le še tiste, ki so potrebne za delo programa. Poleg tega obstaja razumna porazdelitev obremenitve in grafičnega procesorja, tako na centralnem kot na operacijskem ali navideznem pomnilniku. Hkrati zagonsko obremenitev iste integrirane grafične kartice ne morepresega 50%. Strinjam se, da je to velik plus.

Namestitev gonilnikov in platform

Na koncu je še posebej pomembno omeniti, da noben pospeševalnik ne bo dosegel želenega učinka, če sistem za grafični vmesnik nima najnovejše različice gonilnika, posodobitve okvirja DirectX .NET Framework in Visual C ++ redistributable. Pri tem je treba paziti, da je platformo za C ++ mogoče namestiti v več različicah, vključno z že zastarelimi različicami izdaje 2008. Če jih izbrišete, igra morda ne bo delovala v novejših različicah. Zato v odseku programov in komponent uporabnik vidi več različnih paketov. Za pravočasne posodobitve gonilnikov je najbolje, da uporabite pripomočke, kot je Driver Booster, ki delajo brez sodelovanja uporabnika in namestite najnovejše različice, ki jih naložite neposredno s strani proizvajalca.

Sorodne publikacije