Najboljši strokovni sintetizatorji: Pregled modelov in pregledov

Zahvaljujoč glasbenemu instrumentu se lahko sprostite in razveselite ljudi okoli vas. Sintetizator je odlična rešitev za majhne apartmaje. To ne bo vzelo veliko prostora in vam bo omogočilo, da kadarkoli pobegnete od takojšnjih težav. Pogosto takšno orodje pridobijo starši, tako da je njihovo otroštvo vzporedno z glavno šolo preučilo tudi v glasbi, prav tako pa je odlično za samorazvoj. Sintetizatorji se razlikujejo po številu ključev, zvoku, dodatnih možnostih. Članek bo opisal modele profesionalnih sintetizatorjev.

Katero podjetje izbrati?

Če ne želite porabiti veliko časa za izbiro podjetja, potem lahko pazite na prvih pet voditeljev. To so Casio, Akai, Korg, Yamaha, Medeli. Modeli podatkov proizvajalcev se razlikujejo po zvoku, kot tudi po njihovih dodatnih funkcijah, zato je pred nakupom nekega izdelka potrebno ne le paziti na značilnosti, temveč tudi prebrati preglede.


Delo sintetizatorja

Zahvaljujoč profesionalnemu sintetizatorju je mogoče brez težav igrati doma, v kavarni ali na katerem koli dogodku. Resnejše modele pogosto kupijo strokovnjaki ali tisti, ki že imajo nekaj znanj in se želijo intenzivno ukvarjati. Dimenzije te naprave omogočajo enostavno prenašanje in prenašanje naprave. Mirno se namesti na zadnji sedež. Lahko postavite ne samo na majhen prizor, ampak tudi v majhno sobo. Obstaja avdio izhod, s katerim se lahko povežeteojačevalnik zvoka, s katerim je občinstvo udobno za občinstvo. Sintetizatorji se razlikujejo po zvoku. Lahko igrate s tipkovnico, zvok pa bo izšel kot kitara ali boben. Oprema vam bo omogočala mešanje opomb, zvokov v ozadju itd. Zaradi tega bo vsaka oseba lahko študirala kompleksne kompozicije za najkrajši čas. Na rednem klavirju se podobni rezultati lahko dosežejo le v nekaj mesecih (včasih letih) usposabljanja.


Naprave delujejo zelo enostavno. Ko pritisnete tipko, pride do zaklepanja, pošlje signal. Slednji obdeluje centralni procesor, ki bo na izhodu dobil zvočni val. Če spremenite lastnosti, lahko dobite še en ton.

Koristi profesionalnih naprav

Kot vsi drugi pripomočki imajo profesionalni sintetizatorji svoje pluse. Uporabljajo se na prireditvah. Omogočajo vam, da predvajate veliko število zvokov, shranite predvajane skladbe in delate z njimi. Nekateri modeli imajo barvni zaslon. Ključ je od 61 do 88 kosov. Na voljo je naprava za aktivno, pasivno in kladivo. Posnamete lahko glas in ga obdelate. Te naprave imajo približno 700 različnih glasov. Kar se tiče polifonije, potem - do 200 glasov. Učinki so nasičeni.

Slabosti naprav

Profesionalni sintetizatorji imajo tudi svoje slabosti. Nekaj ​​jih je. Uporabniki označujejo visoko cenovno kategorijo, ki jo upravičujejo številne značilnosti. V primeru dolgotrajnega delovanja se enota segreje. Na več orodjihkoncerti, digitalni sintetizatorji ne izstopajo, zvenijo skromno.

Medeli M17

Stroški: približno 10 tisoč rubljev. Izdelano na Kitajskem. Ta sintetizator je poceni. Pedale je mogoče priključiti nanj. Ključi so polne velikosti, zelo občutljivi. Podprta polifonija. Hkrati lahko predvajate do 64 beležke. Timber je 390. Kar se tiče učne funkcije, je razširjena na 110 melodij. Zato je to profesionalno orodje odlično za začetnike in ljubitelje. Model pripada proračunskemu segmentu. Obstaja samodejna spremljava. Deluje okoli 100 stilov. Vgrajen zaslon. Pregledi vključujejo resničen zvok, tiho tipko, prikaz informacij in razdelitev tipkovnice. Od bonusov kupec dobi dvojni zvok in sposobnost za snemanje kompozicije.

Casio CTK-7200

Stroški naprave: približno 30 tisoč rubljev. Proizvedeno na Japonskem. Profesionalni sintetizator Casio CTK-7200 ima 61 gumbov in 820 timbresov. Tipke so polne velikosti, vendar kompaktne naprave. Če želite, lahko priključite slušalke, mikrofon, pedale in z gumbom spremenite ton. Obstaja zaslon. Sintetizator podpira delo s pomnilniškimi karticami, tako da lahko predvajate melodije iz medijev. Polifonija je super. Naprava lahko predvaja do 64 beležke naenkrat. Napaja se z baterijo ali baterijami. Kot je za spremljavo, potem obstaja do 260 stilov. Na model lahko priključite predvajalnik, kitaro, mikrofon in posnamete kompozicijo na pomnilniško kartico. Zato se pogosto uporablja v instrumentalnem ansamblu. Uporabljen je modelustvariti dogovor. Zaradi prisotnosti posebnih drsnikov lahko eksperimentirate z zvokom. Zvok je dober, vendar ni primeren za profesionalce. Več je namenjen začetnikom in ljubiteljem.

Casio CTK-6200

Japonska proizvaja nekaj najboljših profesionalnih sintetizatorjev. Kupi opisani model je lahko za 20 tisoč rubljev. Kot prej je na Japonskem. Ta naprava ima lepo funkcijo. Cena, v celoti opravičuje polnjenje naprave. Za začetnike ta sintetizator verjetno ne bo prišel gor, ampak za tiste, ki so pripravljeni na razvoj, vendar ne želijo več delati z "lahkimi" napravami - v celoti. Poleg tega je naprava poceni. Med prednostmi je močan ojačevalnik (6 vatov), ​​sposobnost za delo s pomnilniškimi karticami, prisotnost linearnega vhoda in arpenigirator. Polifonija povprečno - 48 zvokov. Timber je 700, kar je dober pokazatelj. Kupci poudarjajo, da pridobijo napravo za delo v kavarni ali drugih manjših igriščih. Na njih je naprava najbolj privlačna.

Yamaha PSR-R200

Profesionalni sintetizator Yamaha lahko kupite za 15 tisoč rubljev. Proizvodnja je na Japonskem. Naprava je znana po dobri montaži in značilnostih. Ta naprava, čeprav strokovno, vendar je primerna tako za začetnike in glasbene guruje. Funkcionalna je preprosta, vendar vam omogoča, da ustvarite polnopravne skladbe. Obstaja način vadbe, približno 9 zvočnih učinkov, izhodni in vhodni MIDI tip, obstaja možnost delovanja iz baterije. Poleg tega je sintetizator zelo majhen in tehta največ 4,5 kg. Te točke so opazili tudi kupci. Nosilec napravečim bolj priročno.

Yamaha PSR-S975

Japonski strokovnjak Yamaha PSR-2700 je bil znan po Japonski, zdaj pa je ta model zastarel. Kupite ga lahko samo iz rok. Model S975 se prodaja za 138 tisoč rubljev. Ta možnost je za napredne glasbenike. Naprava lahko praktično vse, saj je praktično aranžerska postaja. To možnost lahko uporabite tudi doma. Na voljo je 128-kratna polifonija, 61 dinamičnih tipk. Kar se tiče knjižnice glasov, je predstavljenih več kot tisoč variant. Napravo lahko priključite na pogon USB ali računalnik, tako da predvajate glasbo. Zaslon ima diagonalo 7 palcev. Kar se tiče funkcionalnega, ima Yamaha S975 profesionalni sintetizator izenačevalnik, kompresor, brenčalo in druge možnosti. Obstaja velika količina vgrajenega pomnilnika, ki omogoča delo z napravo brez zunanjih medijev. Ocene o napravi so dobre. V večini primerov se uporablja za delo na veliki sceni. Kupci opozarjajo, da pri delu z orkestrom zvok ni izgubljen in zveni odlično.

Sorodne publikacije