ASUS X75V: poceni in masivni računalnik z velikim potencialom

Tajvanski proizvajalec računalnikov ASUS upravičeno velja za enega vodilnih na trgu prenosnih računalnikov in eno od vodilnih podjetij v celotni industriji. Brez izgube hitrosti proizvajalec letno izdela več različnih modelov v različnih cenovnih segmentih, vključno s proračunom. V tem gradivu bomo razpravljali o netipični napravi - 17-palčnem prenosniku po nizki ceni. Torej, preglejte izdajo ASUS X75V 2013.

Specifikacije

Za lažje zaznavanje so informacije predstavljene v obliki tabele.

ProcesorIntel Core i5-3210M, taktna frekvenca 2500 MHz, največji pospešek do 3100 MHz750 gb, 5400 rpmTrdi disk


Grafična kartica


vgrajena - Intel HD Graphics 4000 diskretna NVIDIA GeForce 610M z 1 GB pomnilnika) Prikaz17,3 palca, sijajnibaterija4400 milijamper * Operacijski sistem ASUS X75VWindows 7Dimenzije in teža42 x 28 x 3,5 cm, 3 kilograma

Oblika in komunikacije

Videz pripomočka sploh ni opazen. Zasnova je skoraj enaka kot pri drugih prenosnih računalnikih podjetja. Proizvajalec očitno ni razmišljal o razvoju nove zasnove, tako da se bodo v tem modelu uporabniki soočili z enako strogim in časovno preverjenim slogom. Gadget telo je izdelano iz plastike in v njempopolnoma manjkajoči kovinski deli. Proračun se odraža tudi v drugih vidikih. Pokrov prenosnega računalnika na zunanji strani je valovit, kar pomeni, da prenosnik ne izgleda preveč dolgočasno, niti ne zbira prstnih odtisov. Delovno območje je izdelano iz teksturirane, mat plastike, prijetno na dotik in ne preveč trmasto.

Kljub masivnim dimenzijam je računalnik opremljen s standardnim nizom vrat, brez kakršnih koli dodatkov. Na levi strani so: vtičnica, standardna omrežna vrata, VGA vrata, HDMI vhod, 2 druga generacija USB vrat, 1 USB priključek tretje generacije, avdio priključek (kombinirano). Na desni strani je grad Kensington in DVD pogon. Sprednji nosilec skriva režo za pomnilniške kartice različnih standardov, vključno s SD in SDXC.

Tipkovnica in sledilna ploščica

Tipkovnica ASUS X75V zagotavlja prisotnost gumijaste membrane, ki povzroči, da se bend bližje središču, posamezne tipke pa so bistveno izgubljene v stabilnosti. Poleg tega tipke niso zelo udobne z obrezanim robom. Dva od teh dejavnikov negativno vplivata na udobje pri delu s tipkovnico. Tipke so mat, ne zelo neprozorne, rahlo grobe, prijetne na otip. Obstaja digitalni blok, kar je povsem logično, če upoštevate velikost naprave, vendar se nahaja blizu puščičnih tipk, kar bo zagotovo povzročilo zmedo v hitrem, slepem nizu besedil.

Pod tipkovnico je kompaktna plošča na dotik, rahlo premaknjena v levo (središče glavne enote tipkovnice).Touchpad ima enako teksturo kot drugi ASUS-i, tukaj ni nobenih razkrink. Ni ločenih funkcijskih tipk, ki so kombinirane z območjem občutljivim na dotik in so ločene le vizualno. Podpira tehnologijo Palm Proof, ki ščiti pred naključnim dotikom dlani med delom s tipkovnico.

Zaslon in zvok

Prenosnik je opremljen z velikim 17,3-palčnim zaslonom in ločljivostjo 1600 x 900 pik. Za tako veliko matriko seveda ni dovolj, bo uporabnik očitno opazoval posamezne piksle in vse prednosti velikega zaslona se bodo zaradi nizke gostote zmanjšale. Zaslon uporablja TN matriko in LED osvetlitev. Vidni koti so povprečni, daleč od idealne, v vsakem primeru morate izbrati optimalni kot za najboljšo kakovost slike. Sijajni pokrov zaslona pozitivno vpliva na prenos barve in svetlosti, vendar kaže njegove slabosti, ko zadene sončne žarke.
SonicMaster Lite je zvok, ki je lastniški stereo zvok. Oba zvočnika sta na dnu. Na splošno zvok še zdaleč ni popoln. Glasnost je izredno nizka, visoke frekvence pihajo, pojavljajo se rahlo izkrivljanje in izgube podrobnosti. Zvok je tako proračun kot sam računalnik.

Produktivnost in avtonomija

Jedro prenosnega računalnika v strojni opremi je procesor z dvema jedroma Intel Core i5 (Ivy Bridge) s hitrostjo takta 2500 MHz. Podprta je tehnologija Turbo Boost, ki vam omogoča povečanje na 3100.Ta čip se proizvaja pri 22 nm procesne tehnologije, kar pozitivno vpliva na njeno porabo energije, je precej nižje kot pri kvartarnih protitelesih. Za grafično zmogljivost je ASUS X75V opremljen z integriranim video podsistemom podjetja Intel, ki obravnava preproste grafične podatke (večinoma sistemske pripomočke, spletne strani itd.) In diskretno grafično kartico NVIDIA, ki je na voljo, ko potrebuje največjo zmogljivost, na primer zaženite igre s prefinjeno 3D grafiko. Delujejo skoraj identično, brez velike razlike v hitrosti, vendar slednje podpira knjižnice DirectX 11, kar ugodno vpliva na uporabo sodobnih igralnih rešitev.

Te komponente dopolnite s 4 gigabajti pomnilnika RAM DDR3. V trenutni resničnosti ni veliko, toda v času izdaje računalnika je bilo več kot dovolj. Zdaj je vredno razmisliti, da po nakupu laptop razširiti količino pomnilnika do 8 gigabajtov. Kar se tiče glavnega pomnilnika, je toliko, kot 750 gigabajtov, vendar je ta obseg zagotovljen s staromodnim in zelo počasnim trdim diskom, ki ga je treba zamenjati tudi s produktivnim pomnilnikom SSD.
Prenosnik je našel tudi prostor za šestodelni akumulator z zmogljivostjo 4400 milimps * h. ASUS je računalnik opremil s posebnim regulatorjem moči, ki je zasnovan za povečanje avtonomije. V povprečju lahko računalnik živi približno 4 ure (z zmerno obremenitvijo). Pomembna značilnost je razpoložljivost sistema za zaščito pred izgubo podatkov, ki shranjuje vse odprte datoteke, če je polnjenjedoseže kritične vrednosti.

Namesto zaključka

Tako imamo ASUS klasično proračunsko rešitev. Kot produktivna, dostopna, zanesljiva. Brez izboljšav, vse je čim bolj suho. Značilnosti ASUS X75V niso impresivne, ampak iz proračuna računalnik in ne čakati na druge. Obstaja možnost za majhno "nadgradnjo", ki bo ta delovni konj naredila še bolj produktivnega in sposobnega za opravljanje resnega dela. Glede na nakup je vredno v primeru, če potrebujete prenosni računalnik z velikim zaslonom.

Sorodne publikacije