Pri povezovanju z napako VPN 619: Vzroki in popravki

Uporaba hitre internetne povezave, ki temelji na tehnologiji VPN PPPoE in je v zadnjem času postala vse bolj priljubljena in priljubljena med velikim številom uporabnikov. Vendar pa lahko pri ustvarjanju ali uporabi te vrste povezave naletite na nenaden pojav napake VPN 619. V primeru povezave PPPoE obstaja tudi napaka 691. Predlagamo, da upoštevamo glavne vzroke za takšne situacije in nekatere preproste metode, ki lahko popravijo napake dobesedno naredite odmor

Napaka VPN 619: kaj to pomeni?

Razlog za neuspeh je dokaj preprost. Če uporabite VPN za računalnik, sistem ne more vzpostaviti povezave in zapre vrata, ki jih bo uporabil.
Najbolj žalostna stvar je, da se zgodi samodejno po določenem času čakanja na oddaljeni odziv strežnika. Ponovno povezovanje po celotnem ponovnem zagonu računalnika ali celo umikanje v prejšnje stanje običajno ne daje rezultata, in napaka VPN 619, ko se povežete z VPN, se znova in znova prikaže. Zakaj se to dogaja?


Vzroki za neuspeh

Kot razlog za napako večina strokovnjakov običajno loči dva glavna problema. Glavni razlog se pogosto imenuje napačna varnostna nastavitev, ki se zgodi, ko se povežete prek VPN. Za PC še en značilen razlog je onemogočanje storitev, ki so odgovorne za delovanje vgrajenega požarnega zidu (požarni zid). In tukaj je treba podati nekaj pojasnil o temkaj se dogaja. Nekateri uporabniki ugotovijo, da je požarni zid samodejno deaktiviran pri namestitvi standardnega protivirusnega sistema. To ni tako, saj je zaustavitev uporabljena samo za »zagovornika«, nastavitve požarnega zidu pa lahko onemogoči sam uporabnik ali »vzlet« zaradi učinkov tretjih oseb (na primer isti virusi). Če upoštevamo spremljajočo napako pod številko 691, potem obstajajo očitne težave z gonilniki naprav, ki zagotavljajo povezavo. Poskušali vam bomo dati nekaj nasvetov za popravljanje situacije.


Kako popraviti napako povezave Windows 7 in nad VPN 619?

Začnimo z najpreprostejšo rešitvijo, ki je nastavitev pravilnih varnostnih nastavitev. Ker je dostop do omrežja VPN vedno opravljen z geslom, je treba dati prednost njegovim parametrom. To storite tako, da si ogledate seznam razpoložljivih povezav (ncpa.cpl), izberete hitro povezavo, pojdite na seznam lastnosti in pojdite na zavihek varnosti v meniju PCM.
Privzete nastavitve morate uporabiti v varnostnih nastavitvah, ki označujejo uporabo varnega gesla. Poleg vsega tega morate počistiti potrditveno polje za obvezno šifriranje podatkov, ker opis tega parametra določa, da je, če je obvezna zahteva nastavljena na prekinitev povezave. Ko končate vse korake, shranite spremembe in poskusite znova vzpostaviti povezavo z omrežjem.

Aktiviranje storitve požarnega zidu Windows

DrugoTipičen vzrok za napako Windows VPN 619 je stanje neaktivnega požarnega zidu.
Omogočite ga na najlažji možni način preko odseka za konfiguracijo sistema (msconfig), kjer morate iti na zavihek storitev in v ustreznem appletu izberite kljukico.

Izbirna metoda aktiviranja požarnega zidu

Res pa je, da se storitev na tak način ne vklopi iz kakršnega koli razloga (čeprav bi morala) ali pa se vklopi, vendar se po določenem času ponovno deaktivira in znova se pojavi napaka VPN 619. Razlog za to so nepovezani zagonski parametri same storitve.
V tem primeru morate poklicati oddelek za storitve (services.msc), poiskati požarni zid, dvokliknite odprte možnosti za urejanje, nastaviti zagonsko vrednost na vrsto zagona in nato kliknite gumb za zagon storitve. Ni vam treba ponovno zagnati računalnika. Podobna dejanja se lahko izvajajo tako v registru kot v pravilnikih skupine, vendar so te metode nekoliko bolj zapletene, zato bodo navadni uporabniki imeli zgornjo preprosto metodo.

Preverjanje gonilnikov strojne opreme

Nazadnje, druga dodatna rešitev je diagnosticiranje omrežne opreme. Napaka VPN 619 za gonilnike naprav ima le posreden odnos, vendar se pri uporabi povezav, ki temeljijo na PPPoE, situacija korenito spreminja. Kot je že jasno, je bolje, da se zaščitite pred morebitnimi napakami v prihodnosti in preverite ustreznost stanja gonilnikov modema ali omrežne kartice, ki se uporablja v procesu vzpostavljanja povezave prek VPN, in pri odkrivanju konfliktov ali drugih možnih napak.ponovno namestite ali nadgradite programsko opremo za nadzor. Najboljše od vsega, seveda, lahko prenesete samo gonilnike iz uradnega vira proizvajalca omrežne opreme, toda zaradi enostavnosti lahko izvedbo takšnih nalog zaupate s posebnimi programi (kot so Driver Booster, Slim Drivers ali DriverPack Solution Online). Vendar do sedaj na svetu ni bila izdelana nobena programska oprema, ki bi lahko zagotovila popolno iskanje ali vsebovala gonilnike za vse naprave.
Če uporabljate nestandardno opremo, za katero je težko najti gonilnike, morate uporabiti identifikatorje VEN in DEV, ki jih lahko določite v upravitelju naprav tako, da od interneta zahtevate, da poišče najbolj natančno opremo gonilnika. Če tega ne najdete, lahko namestite tudi združljivo programsko opremo za nadzor.

Težave z antivirusom

Nazadnje, včasih samodejno povezavo samodejno blokirajo nameščeni protivirusni programi. Pogosto se težava pojavi pri uporabi brezplačnega paketa Avast. Če želite zagotoviti, da je to dejansko tako, poskusite za nekaj časa onemogočiti zaščito in preveriti, ali je povezava vzpostavljena.
Prav tako bodite pozorni na dejstvo, da mnogi (če ne vsi protivirusni programi vsebujejo tudi lastne neodvisne požarne zidove, ki lahko povzročijo konflikte z požarnim zidom operacijskega sistema, zato priporočamo, da požarni zid izključite, ko izklopite glavno zaščito v protivirusnem programu. Če se težava pojavi v varnostnih ukrepih, spremenite nameščeni protivirusni program in vzpostavite povezavo.ali požarnega zidu na ustreznem seznamu izjem.

Kaj storiti, če nič ne pomaga?

Če predpostavimo, da nobena od zgoraj navedenih metod ni dala rezultata (ki je videti zelo dvomljivo), je to mogoče storiti na najbolj radikalen način. Najprej odstranite povezavo, ki jo uporabljate, s standardnimi orodji Windows in jo znova ustvarite tako, da napišete vse potrebne možnosti. Prosimo, upoštevajte, da lahko zelo pogosto neuspeh uporabnika privede do banalne nepazljivosti uporabnika, ki preprosto pozabi ponovno napolniti račun. To sporočilo o napaki se v sporočilu o napaki ne oglašuje, vendar je lahko glavni razlog.

Kaj je narobe s ponudnikom?

In zadnji. Pogosto se problem pojavi na strani ponudnika ali operaterja. Zlasti pri povezovanju sidro ni IP in opisani napaki MAC se lahko pojavijo. V tem primeru je najbolje, da se obrnete na podporo, ugotovite, kaj se dogaja in ali jo lahko popravite. Možno je, da boste imeli možnost povezovanja v omrežje ne iz ene, temveč iz več naprav.

Sorodne publikacije