Virtualni stroj za Linux: koncept, namen, značilnosti, uporaba, namestitev in konfiguracija

V članku bomo razpravljali o tem, kaj je virtualni stroj za Linux, kako se razlikuje od drugih, na primer za Windows, kako nastaja nov stroj, kje se uporablja, in kar je najpomembnejše, kako namestiti distribucijo. Linux na njem. Priporočljivo je, da članek preberete do konca, ker opisuje bistvo programov za zagon Linuxa v drugih operacijskih sistemih.

Kaj je virtualni stroj

Pravzaprav je virtualni stroj za Linux enak kot za Windows, sploh ni nič drugačen. S preprostimi besedami je emulator računalnika in kakšen operacijski sistem boste namestili na ta virtualni računalnik je vaše podjetje.
Če je globlje, je navidezni stroj poseben program, namenjen zagonu operacijskega sistema znotraj že nameščenega operacijskega sistema. To pomeni, da lahko preprosto namestite namestitev iz istega Linuxa na namestitev, tudi če ne izklopite računalnika in ne ustvarite zagonskega bliskovnega pogona.


Ta program ustvari računalnik v računalniku. Navidezna naprava uporablja vire, kot je enostavno uganiti, sedanjost, zato morate imeti veliko virov, tako da je zmogljivost dovolj le za dva operacijska sistema.

Kako ustvariti virtualni stroj in interakcijo z njim

Ugotovili smo, kaj je virtualni stroj za Linux, zdaj pa se izogniopredelitev in govoriti o tem, kako se pojavlja virtualizacija. Prvič, programi predstavljene vrste v omrežju so več. Ni smiselno, da bi jih vse uvrstili na seznam, ampak recimo, da so najbolj priljubljeni VirtualBox in VMware. Ko se odločite za izbiro, morate namestiti program. To se naredi na običajen način - z namestitveno datoteko.


Z navideznim računalnikom, ki je nameščen v računalniku, lahko greste neposredno do njega, da zaženete in virtualizirate delovni stroj. Vendar pa morate na računalnik namestiti operacijski sistem, zato ga vnaprej prenesite s spleta. Če pogledamo v prihodnost, recimo v članku boste dobili navodila o tem, kako namestiti operacijski sistem, in kot primer bo razčlenjen Kali Linux. Na splošno je to vse. Z nameščenim programom in sliko operacijskega sistema se lahko odpravite na njegovo namestitev. To se naredi v vsakem programu na različne načine, toda kako natančno bomo razmislili malo kasneje.

Področje uporabe

Zdaj pa govorimo o tem, zakaj res potrebujete virtualne stroje, saj bo preprost uporabnik rekel, da je lažje napisati zagonski USB pomnilniški pogon z zahtevano distribucijo in ga namestiti prek OSE neposredno v računalnik. Bolj usposobljen bo dodal, da je to mogoče storiti na nestandarden način, na primer skupaj z že nameščenim operacijskim sistemom Windows, ali brez namestitve, da se začne z LiveCD. Vendar ni vse tako preprosto.
Tu so najbolj očitni in pogosti razlogi za uporabo virtualnih strojev:
 • Preverjanje neznanih operacijskih sistemov. To je toNajbolj očiten razlog, po iskanju distribucije, želim najprej pogledati pred namestitvijo in razumeti, ali je primerna ali ne. Virtualni stroj vam bo pomagal z vsem tem sto odstotkov.
 • Preizkušanje programske opreme iz dvomljivih virov. Če cenite varnost in ne želite zagnati vsega, kar je padlo na vašem glavnem operacijskem sistemu, je bolje, da preverite vprašljiv program na virtualnem računalniku.
 • Brskanje po internetu brez tveganja za ujetje virusa. Nekateri ljudje uporabljajo virtualne stroje za zagotovitev bivanja na svetovnem spletu.
 • In to so samo trije razlogi, čeprav so za večji obseg. Toda to se ne bo zaostrilo že dolgo časa, mi pa se bomo obrnili na različice teh programov.

  Sorte virtualnih strojev

  Kot smo že omenili, je na trgu veliko virtualnih strojev. Trenutno sta obstajala dva imena - VirtualBox in VMware. Brez dvoma so najbolj priljubljeni in pogosto uporabljeni, vendar jih ni mogoče zaobiti in manj opazni, vendar ne manj dobri programi, kot sta Qemu ali Parallels Desktop. Seveda so koristne za uporabo, vendar jih v članku ne bodo razstavili. Torej je Qemu sposoben izvesti katerokoli različico operacijskega sistema, vendar je težko uporabljati. Kljub dejstvu, da je za več kot vse vrste orodij, je delo z njimi priročno samo za strokovnjake. Glavna pomanjkljivost Parallels Desktopa je na splošno nepomembna - deluje le na MacOS-u. Da, na njem boste lahko poganjali Linux in Windows, vendar le, če ste srečni lastnik izdelka iz Apple-a.

  Pripravljalni koraki pred namestitvijo Linuxa na virtualni stroj

  Zdaj pa preidimo na najbolj zanimive. Kot smo obljubili, bomo zdaj govorili o namestitvi Kali Linuxa na virtualni stroj. Pred tem pa govorimo o pripravljalnih ukrepih, brez katerih se nič ne bo izšlo. Kot smo že omenili, ni potrebno zapisovati zagonskih pogonov, kar je nedvomno plus. Vendar pa morate prenesti sliko operacijskega sistema. Ker gre za Kali Linux, prenesite datoteko ISO z uradnega mesta razvijalca. Namestiti morate tudi virtualni stroj. V nadaljevanju bomo obravnavali Virtual Box in VMware, zato vam priporočamo, da uporabite enega od njih, tako da ne boste imeli težav pri zaganjanju zagonskega operacijskega sistema na navideznem računalniku. Vse to je vse, kar morate storiti, preden namestite Kali Linux na navidezni stroj. No, potem pa bomo šli neposredno na proces postavitve strojev za pravilen zagon operacijskih sistemov na njih.

  Kako namestiti Linux na virtualni stroj

  Tako ste prenesli sliko distribucije Linuxa, namestili virtualni stroj, tako da lahko takoj začnete nameščati operacijski sistem. Najprej razmislite o programu VirtualBox, saj je bolj priljubljen, in potem bo povedal o VMware.

  Program št. 1: VirtualBox

  Namestitev Linuxa na navidezno napravo VirtualBox se pojavi na naslednji način:
 • Zaženite program sam.
 • V oknu kliknite gumb "Ustvari", ki se nahaja na zgornji plošči. Če želite to storiti, lahko v meniju »Datoteka« kliknete tudi gumb »Ustvari«.
 • Odpre se novo okno. V njej morate vnesti ime bodočega operacijskega sistema (vnesite poljubno ime), izbrati vrsto operacijskega sistema, saj govorimo o Kali Linuxu, nato izberite Linux in sčasoma različico izbrane distribucije. Med vsemi ostalimi Kali Linuxi ne bo, zato izberite Linux 2.6 /3.x /4.x (64-bit).
 • V naslednjem koraku boste morali določiti količino pomnilnika RAM, ki ste ga pripravljeni dati na upravljanje navideznega računalnika. Priporočljivo je, da izberete vrednosti znotraj zelene črte, sicer se lahko pojavijo težave z virtualizacijo.
 • Sedaj morate izbrati navidezni trdi disk. Izbirate lahko med tremi možnostmi: ne priključite trdega diska, ustvarite novega navideznega ali uporabite tistega, ki ste ga ustvarili prej. Če prvič namestite Kali Linux, izberite drugo možnost, če že obstaja, in želite, da imajo datoteke iz prejšnje, nato tretje.
 • Sedaj morate izbrati vrsto trdega diska. Ne da bi hodili tako blizu, recimo, izbrali najboljši VDI.
 • Pri izbiri formata za shranjevanje podatkov na disku je priporočljivo, da določite "Dynamic", da povečate njegov obseg, ko je napolnjen, namesto da ga dodelite iz glavnega sistema hkrati.
 • Sedaj določite najvišji znesek, dodeljen virtualnemu OS.
 • To je vse, avto je ustvarjen. Zaženite jo morate samo, podajte sliko distribucije Kali Linux in izvedite standardno namestitev.

  Številka programa 2: VMware

  Zdaj pa se pogovorimo o tem, kako namestiti Linux na VMware. Tukaj je podrobno navodilo:
 • Ko odprete program, kliknite na gumb "Ustvari nov virtualni stroj".
 • Ko izberete vrsto konfiguracije stroja, podajte "Normal".
 • Ker se bo namestitev pojavila na sliki, izberite "Image File" in določite sliko s klikom na gumb "Browse".
 • Na stopnji Izbira operacijskega sistema pokažite na Linux in izberite različico Debian 7, te nastavitve so primerne za namestitev Kali Linuxa.
 • ​​
 • Sedaj morate navesti ime stroja in mapo za shranjevanje vseh podatkov.
 • Določite prostor na disku za OS. Priporočljivo je, da pustite vse privzeto in kliknite "Naprej".
 • Kliknite Končano.
 • Ustvarjanje avtomobila na njem je končano. Kliknite gumb Aktiviraj navidezni stroj, da zaženete namestitveno sliko. Mimogrede, na enak način lahko namestite distribucijo Astra Linux na virtualni stroj.

  Zaključek

  Ugotovili smo, da je to virtualni stroj za Linux in zakaj ga je treba uporabiti. Zato ste se celo naučili ustvariti stroj za zagon Kali Linuxa, vendar, kot je bilo že omenjeno, lahko priročnik za to distribucijo uporabite za skoraj vse druge.

  Sorodne publikacije