Kot multimeter zazvanivayut žice: korak za korakom navodila, metode in priporočila

Pri popravilu stanovanja vedno bodite pozorni na električno napeljavo. Če boste poklicali strokovnjaka, da odpravi težave z električnim omrežjem, vas bo to veliko stalo. Če upoštevate potrebna pravila, lahko popravite električno energijo neodvisno. Nič zapletenega tukaj ni razumeti, kako multimeter zazvanivayut žice. Dovolj je, da imamo znanje na ravni fizikalnih tečajev. Ne smemo pozabiti, da je osnova za vse delo na področju električne energije varnostna oprema.

Kaj je multimeter

Multimeter je digitalna merilna naprava, ki je običajno kitajska proizvodnja. Z njegovo pomočjo merimo tok, napetost in električni upor. Vsebuje:
 • prikaz številčnih vrednosti izmerjenih parametrov;
 • stikalo za način;
 • šoba za sonde;
 • 2 Prožne žice črne in rdeče.
 • Za začetnika se zdi, da je naprava na začetku težka, vendar je za preverjanje električnih tokokrogov preprosto uporabiti nastavitev stikala za merjenje upora. Ta funkcija se uporablja pri preverjanju ožičenja v stanovanju. Ta način je nastavljen v sektorju merjenja upora na najnižji meji (200 ohmov) ali signala diode z signalom. Tipke morajo biti priključene na priključke COM ja V mA. Preden multimeter zazvanivayut žice, najprej preverite njegovo uporabnost z zapiranjem sonde. Naprava mora pokazati ničelni upor ali malo več. V načinu zvočnikaMultimeter proizvaja značilno škripanje. Ta obseg je nastavljen, ko boste izvedeli odgovor na vprašanje, kako priklicati ožičenje na multimetru.
  Pri preskuševalniku z nizko napetostjo akumulatorja se doseže ne-ničelna impedanca. Če veriga ni zaklenjena, naprava pokaže neskončni upor (številka "1" na zaslonu).

  Preverjanje izolacije

  Preveri se izolacija z enega konca kabla. Konci ostanejo čisti in multimeter je nastavljen na mejno območje (zgornja meja). Nato preverite odsotnost razpada med žilami. Ker je med njima majhna zmogljivost, se bodo odčitki naprave začeli spreminjati in po polnjenju naj bo indikator "1", kar pomeni, da upor presega merjeno območje.


  Če naprava kaže nekaj pomena, pomeni, da so kabli slabe kakovosti, visoka vlažnost ali prisotnost elektromagnetnih motenj. Stabilne vrednosti predstavljajo napako v izolaciji in stalna sprememba prikaza na zaslonu pomeni, da obstajajo ovire. Na ta način preverite ustreznost ožičenja, ki se nahaja v steni prostora z visoko vlažnostjo. Pri merjenju velikih vrednosti upora se ne dotikajte golih sond, saj to povzroča velike napake.

  Preverjanje neoporečnosti kabelskih izdelkov

  Pri merjenju v vezju se iz elementa za oskrbo z multimetrom prenaša šibki električni tok in naprava pokaže vrednost upora. Cilj je lahko najti dva konca enega jedra ali celovitost žice. Napaka merjenja v tehnologiji, kakozvoniti žico z multimetrom, tukaj ni pomembno - ali tokokrog teče, ali ne. Če kabel deluje, vsak njegov vodnik vodi električni tok in med vodniki ni kratkega stika.

  Preverjanje kabla za prisotnost pečine

  Naslednji koraki se izvajajo, ko je vzpostavljen klic.
 • Multimetrsko stikalo je nastavljeno na 200 ohmov.
 • Odprtine se izmenično preverijo za razčlenitev vsake žile.
 • Znaki naprave so pravilno razvrščeni. Če upor ne presega 2 ohmov, potem žica deluje pravilno. Ko oznaka doseže 10 ohmov, to pomeni, da je nekje prišlo do rahlega stika ali delnega odmora.
 • Ožičenje med razdelilniki

  Težko je razumeti povezave v razdelilniku. Spet tukaj je metoda, kako multimeter zazvanivayut žice. To zahteva dodaten prevodnik, katerega dolžina presega razdaljo med škatlami.


 • Najprej se električna energija v stanovanju odklopi s pomočjo vhodnega avtomata.
 • En konec dodatnega prevodnika skozi "krokodil" se poveže z enim od sklepov v škatli, drugi - z eno merilno napravo. Hkrati se obremenitve povsod izklopijo.
 • Druga pinhead najde ustrezen zaključek v drugi škatli na značilnem zatiču naprave. Na preverjeni žici nastavite oznako in podobno prozvanivajte druge. Lomljena vena najde metodo izjeme, ko bodo preverjeni vsi drugi vodniki.
 • Kako preveriti novo žico

  ToDa bi bili prepričani o popolni zanesljivosti domačega električnega sistema, je treba na stopnji tesnila izvesti več preprostih ukrepov.
 • Izbira kvalitativnega kabla. Poceni materiali ne morejo prenesti težkih bremen. Izdelek lahko preverite z mehometrom neposredno v skladišču. Zahtevane meritve običajno opravi prodajalec.
 • Po vgradnji kabla, pazljivo preverite izolacijo na okvaro kljub dejstvu, da instrument kaže normo. To naredimo, preden ga pokrijemo z ometom ali drugimi dekorativnimi materiali.
 • Algoritem za napetostno krmiljeno ožičenje je naslednji.
 • Omogočanje stroja, iskanje in označevanje faze z indikatorskim izvijačem.
 • Preklop multimetra na merjenje AC napetosti in nastavitev območja nad 220 Vol. Sonda na dotik se mora dotakniti faze, po kateri drugi izmenično preskušajo žice. Ko se na zaslonu prikaže vrednost 220 V, se najde želena ničelna žica. Treba je označiti.
 • Drugi pari žic se preverijo na enak način in označijo.
 • Pri preverjanju za zapiranje se sonda poveže z različnimi vodniki v ohmmetrskem načinu. Prisotnost odpornosti kaže, da so električno povezani. Preverjanje poteka na majhnih segmentih ožičenja, ker ima naprava majhno napetost. Preden pokličete žico s kratkostičnim multimetrom, se naprave izklopijo po vsem krogu. Preverjanje vseh vrstic je zaklenjeno. Potem pokliče na območja, dokler ni kraj zaprtja.

  Odkrivanje napak v električnem tokokrogu avtomobila

  Če katera koli električna oprema v vozilu preneha delovati, ne hitite, da jo zamenjate. Ni bistvene razlike v tem, kako klicati žico z multimetrom v avtomobilu. Najprej se preveri napajalna napetost preskušanega instrumenta:
 • multimeter preklopi v način merjenja napetosti;
 • Ena sonda se pritrdi na minus akumulatorja ali maso avtomobila;
 • Druga sonda je priključena na napajalno žico, ki je odklopljena s priključkom naprave.
 • Videz vrednosti napetosti baterije kaže, da je žica uporabna. Podobne operacije se izvajajo z drugimi žicami. Pomanjkanje napetosti v tokokrogu pravi, da je prišlo do napake na tem področju.
  Bodite pozorni! Nekateri električni tokokrogi so pod napetostjo samo pri obračanju ključa za vžig. Preverjanje, kako narediti ožičenje z multimetrom na trenutnem uhajanju v ampermetrskem načinu. Izpostavljena meji 10 A. Naprava mora biti pravilno priključena na omrežje na vozilu - v primeru izpada električne energije od pozitivne polne baterije do potrošnikov. V tem primeru morajo biti vse naprave odklopljene. Na zaslonu naj bo prikazana vrednost toka, ki ustreza porabi trajno priključenih naprav. Če tok presega normo, potem pride do puščanja. Najprej preverite samostojne električne naprave ali mesta, kjer so žice nagnjene k mehanskim vplivom.
  Ploskev z uhajanjem je mogoče zaznati z obračanjemvarovalke in preverjanje iskrenja na stikih ter pričanje preizkuševalca. Po določitvi sumljivega območja žice pokličejo za celovitost predmeta in obseg njihovega upora.


  Metoda, ki pomaga razumeti, kako klicati visokonapetostne žice z multimetrom, je merjenje upora vsakega od njih. Nomenklatura se iztakne na gumijasto jakno in preizkuševalnik preveri v ohmmetrskem načinu. Upor žic je v razponu 34-98 kOhm. Razlika med izmerjeno vrednostjo in dovoljeno vrednostjo ne sme presegati 4 kOhms.

  Zaključek

  Najti si napako v električni napeljavi je lahko, če razumete, kako multimeter zazvanivayut žice, in obvladati metodo izključitve. V tem primeru je prisotnost sheme obvezna. Ožičenje je težko popraviti na dotik, saj so žice pogosto položene s snopi, ki jih je težko razumeti.

  Sorodne publikacije