BQ Strike Power pametni telefon: funkcije, pregledi in funkcije

V začetku tega leta je blagovna znamka BQ izdala tri nove modele iz serije "Strike" - 50575058 in 5059. Trije novi pripomočki so se osredotočili na življenjsko dobo baterije in več kot na demokratično cenovno politiko na trgu mobilnih pripomočkov. Pregledali bomo preglede in specifikacije BQ Strike Power s 5059 indeksom, torej najstarejšim modelom. To je ona, po mnenju strokovnjakov, najbolj uravnotežen v smislu "cena /kakovost" in je že uspelo prosim ljubitelje blagovne znamke (in ne samo).


Torej je junak današnjega pregleda pametni pametni telefon 5059-BQ Strike Power. V tem članku bomo razpravljali o značilnostih, ocenah, cenah in izvedljivosti nakupa naprave.

Vsebina paketa

Devays so v privlačni škatli tesne kartona z živahnim dizajnom, kjer prevladuje rdeča. Na sprednji strani paketa je sam BQ Strike Power gadget, in značilnosti in odzivi (naključno) so na zadnji strani. Slednje so, mimogrede, izrecno naročene, zato jih ne bi smeli upoštevati, vendar ne bi smelo preprečiti, da bi se specifikacija seznanila s specifikacijo. Popolnost:
 • pametni pametni hitri BQ 5059 Strike Power;
 • Omrežje 220 V;
 • mikro USB vtiči za polnjenje in sinhronizacijo z osebnim računalnikom;
 • slušalke;
 • priročnik;
 • garancija.
 • Paket je osnovni, zato ne boste videli pokrovov, adapterjev in nekaterih drugih "čipov". Toda v tem ni nič strašnega: vsaka posamezna dodatna oprema doda veliko ceno napravi in ​​imamo kot proračunsko možnost. V vsakem primeru uživajtepametni telefon je lahko "iz škatle" in vse ostalo je kupljeno po vašem okusu in barvi.


  Videz

  Naprava ima tri barvne rešitve - črno, zlato in srebro. Če upoštevate stilistiko zadnje platnice s svojo specifično teksturo, sta dve najnovejši barvi najbolj privlačni, v razredu pa je preprosto nevidna.
  Pripomoček se je izkazal kot urejen in zelo privlačen: zaobljeni vogali, razmeroma tanko telo in dobra ergonomija. Vse glavne krmilne naprave so na dosegu roke, sama naprava pa se ne trudi zdrsniti iz roke. Zadnji pokrov je tesen v utorih, vendar za odstranitev ne zahteva veliko napora. V notranjosti je baterija, ki se ne da odstraniti, dve reži pod zunanjim SD-pogonom in sedem kartic. Zadnji, mimogrede, podpira "vročo" zamenjavo. Lastniki v svojih pregledih BQ Strike Power 5059 so se večkrat pritoževali nad baterijo, ki je ni mogoče odstraniti. Ja, ta rešitev ima svoje nesporne prednosti, vendar dobra polovica uporabnikov raje univerzalne in nadomestne baterije, tako da je za mnoge ta trenutek postal kritičen med nakupom.

  Konstrukcijske značilnosti

  Zadnji pokrov ima sam poliran premaz in je izdelan iz poceni kovinske zlitine. Zgornji in spodnji konci so izdelani iz plastike, vendar je to boljše, ker ni težav pri delu brezžičnih modulov in sprejemu celične komunikacije. Na desni strani je gumb za glasnost in gumb za izključitev pripomočka, leva pa je prikrajšana za vmesnike. Na vrhu je mikro USB izhod z OTG perifernimi napravamiin klasični "minijeek" za slušalke 35 mm, na spodnjem robu je majhna luknja pod mikrofonom.
  Zadnja stran je zasedena z očesom fotoaparata, premaknjena v kot, LED bliskavica in spodnji del zvočnika. Če pogledamo ocene in specifikacije za BQ Strike Power, lahko rečemo, da je glasnost zvočnika povprečna. Uporabniki udobno delajo v majhni sobi, v hrupnih prostorih pa se občutljivost občutno zmanjša in klic lahko enostavno preskočite. Spodnji čelni del zasedajo trije dotikalni gumbi v geometrijski stilistiki, to je trikotnik, krog in kvadrat. To je frustrirajuće, da so kontrole prikrajšane za osvetlitev, zato je v temi čas, da delamo slepo. Na vrhu celice je celofanska kamera in mreža zvočnikov. Po ocenah in značilnostih je bil BQ Strike Power dober dodatek. Ni bilo škripanje, zaostankov in ocvirkov, toda zadnja stena ni bila potisnjena pod pritisk prstov.

  Zaslon

  Devays ima 5-palčni zaslon, ki deluje na matriki IPS. Poleg tega je zaslon sestavljen s tehnologijo OGS in zato bolj odziven in mehak. Matrika daje zelo dobro HD ločljivost 1280 x 720 slikovnih pik.
  Slika na izhodu je bolj ali manj verjetna s sočno podobo in dobrim kontrastom. Uporabniki v svojih ocenah opozarjajo na zelo skromen pokazatelj maksimalne svetlosti, zato je delo s pripomočkom na sončen dan resničen problem. Kot je za vogale pregleda, potem s tem v napravi je vse v redu: priložnostimatrike vam omogočajo, da gledate video posnetke ali preprosto fotografirate v družbi enega ali dveh prijateljev. Besedilne informacije se dobro zaznavajo, pixelation pa ne podmaže besedila.

  Uspešnost

  Proračunski procesor iz serije Mediatek, serija MT6580, deluje za štiri zmogljivosti. Iz vizualne komponente je pospeševalec "Mali" serije 400 МР2. Daweiss je dobil 1 GB RAM-a in 8 GB notranjega pomnilnika.
  Med delovanjem se vmesnik ne upočasni ali upočasni. Težave se začnejo z uvedbo resnih sodobnih aplikacij. 1 GB RAM-a ni dovolj za "težke" igrače, zato morate ponastaviti grafične nastavitve na minimum, pod pogojem, da se igra sploh ne zažene. Notranji pomnilnik lahko razširite z zunanjimi SD-karticami, zato ni težav.

  Platforma

  Pripomoček, ki deluje na platformi Android v sedmi različici, brez dodatkov in lupin. Hvala za to zahvaljujoč blagovni znamki, ki je poslušala povratne informacije uporabnika in ni dala blagovne znamke BQ mobile na BQ 5059 Strike Power. No, za vse tiste, ki imajo radi to lupino, lahko uporabite isto "Google Play" in jo namestite. Brez partnerskih aplikacij, kot je Yandex-brskalnik, se igre z trdimi darovalci in spletnimi trgovinami seveda niso izšle, vendar je prijetno, da lahko vse te "smeti" odstranimo brez težav.

  Življenjska doba baterije

  BQ 5059 Strike Power - telefon z zmogljivo baterijo. Baterija 5000 čarovnika se lahko pohvali z ne vsakim pametnim telefonom v proračunskem segmentu. Tudi kljub naporni Android platformi je zmogljivost baterijedovolj je za nekaj dni vsakdanjega dela, medtem ko so konkurenčni partnerji že vabljeni v prodajalno pred koncem prvega dne.
  Če je treba napravo naložiti s "težkimi" igricami ali HD-tokom, bodo baterije dovolj za skoraj ves dan (približno 8 ur). Pri polnjenju se gadget ne segreje, na sam naboj (do 100% 0) pa traja približno 5 ur.

  Povzetek

  BQ 5059 Strike Power je dokaj dobra rešitev za proračunski segment. Tukaj je treba razumeti, da takšni pripomočki ne zahtevajo veliko, in nekatere kritične pomanjkljivosti se izravnajo z majhno ceno. Model 5059 je popoln ne le kot dodaten "klicalnik", temveč tudi kot samozadosten pametni telefon, če ste nevsiljiv uporabnik, za katerega sodobni in resni igralni programi, kot tudi foto komponenta - niso pomembni. Surfanje po spletu, gledanje video posnetkov in fotografij, glasba, radio, srednje igrače in seveda stabilna povezava - vse to lahko pametni telefon in celo zelo dobro. Na skromnih zmogljivostih, povprečnih fotoaparatih in zaslonih, ki sijejo na soncu, lahko zaprete oči in pogledate stroške naprave ter možnosti konkurenčnih analogov v tem sektorju. Prednosti modela:
 • kapacitivna akumulatorska baterija;
 • stabilno delovanje vmesnika in neskladnih aplikacij;
 • dobra montaža;
 • lep videz.
 • Slabosti:
 • skromen nabor čipov;
 • povprečne kamere;
 • brez LTE modula.
 • Ocenjeni stroški - približno 6500 rubljev.

  Sorodne publikacije